Star Wars: Knights of the Old Republic

Sokak álma vált valóra, mikor megjelent az első Star Wars szerepjáték, immáron pcre is!

KotOR 3 - a BioWare többször is el akarta készíteni

A Kotaku szerkesztője, Jason Schreier egy Twitteren adott válaszában arról mesélt, hogy a BioWare állítólag több alkalommal is jelezte, szívesen elkészítené a Knights of the Old Republic régóta várt harmadik részét, de eddig nem jártak sikerrel.

Lelőtték a Knights of the Old Republic-remake-et

A Lucasfilm lecsapott az Apeiron néven futó fanprojektre, amely az Unreal Engine 4-ben építette volna újra a Star Wars: KotOR világát. Az önkéntesekből álló Poem Studios 2015 óta dolgozott a játékon.

Négy Star Wars-játékkal bővült az Xbox Game Pass

A rajongók örülhetnek, lévén az Xbox Game Pass szolgáltatás kínálatába négy klasszikus Star Wars-játék került be. A BioWare aranykorából származó Star Wars: Knights of the Old Republic már önmagában elég nagy húzócím.

Ezek az eredeti Xbox-játékok futnak Xbox One-on

Még az E3-on jelentette be a Microsoft, hogy az első Xboxra megjelent játékok is futtathatóvá válnak Xbox One-on a visszafelé kompatibilitás segítségével. Mától elérhető az első 13 cím - mindegyik 1080p-ben fut.

Frissítve: Új KotOR-játék készül a BioWare-nél?

Érdekes pletykák láttak napvilágot a BioWare-rel kapcsolatban: állítólag az austini csapat egy új Knights of the Old Republic-játékon dolgozik, míg Edmontonban egy Destiny- és The Division-szerű fél-MMO cím készül.

Gameplay ízelítő a KotOR felújított változatából

Szépen haladnak az Apeiron munkálatai, most már egy hosszabb gameplay videót is megnézhetünk a Star Wars: Knights of the Old Republic felújított változatából. Csak ne jusson a Shadow Moses sorsára!

Újabb Star Wars-játékok az új Humble Bundle-ben

Folytatódik a Humble Bundle-féle Star Wars-őrület, így már második alkalommal kapunk jól árazott Star Wars-játékokat. A listán ezúttal olyan klasszikus címek szerepelnek, mint az X-Wing Alliance vagy a Galactic Battleground Saga.

Felújított változat készül a KotOR-ból

A független fejlesztőcsapat a rajongók közreműködésével újítaná fel a BioWare népszerű Star Wars-szerepjátékát, a munkához pedig a negyedik generációs Unreal Engine-t fogják használni. Ízelítőként már tudunk is mutatni néhány képet!

Távozott a BioWare-től a Dragon Age írója

17 év után felmondott a BioWare-nél David Gaider, akinek többek közt a Dragon Age: Inquisition és a Star Wars: Knights of the Old Republic sztoriját köszönhettük. Ő alkotta meg a közkedvelt HK-47-es droid karakterét is.

A legemlékezetesebb Star Wars-játékok

Tucatnyi Star Wars-adaptáció tündököl a galaxis messzi-messzi zugaiban, ha az összest felsorolnánk, egy hétig csak ilyen cikkeket kellene írnunk. Így mindössze a legemlékezetesebb játékokat vettük górcső alá.