Halo: Combat Evolved - Anniversary X360

Tíz éves születésnapja alkalmából tér vissza a Halo első része - ezúttal Xbox 360-ra, vadi új engine-nel.

Már évek óta készül a Halo 4

Úgy tűnik, a Microsoft saját belsős stúdiója, a kizárólag Halo-játékokkal foglalkozó 343 Industries nem bíz semmit a véletlenre: már jóval korábban elkezdték fejleszteni a Halo 4-et, mint ahogy a Bungie leszállította a Halo 3: ODST-t és a Halo: Reacht, így nem kis dobásra számíthatunk.

Kulisszák mögött a Halo: Anniversary Edition

Most, hogy a Bungie lelépett a Microsofttól, az hű bérmunkásainak, a 343 Industriesnek adta a Halo frencsájz jövőbeli sorsát. Elsőként megkapjuk ugye a Combat Evolved HD remake-jét, mely nem csupán a HD-felbontást jelenti, hanem magát a grafikai minőségét is. Fejlesztői diskurzus következik!

Októberben jön a következő Halo-regény

Az a probléma, hogy manapság már annyi sikeres játék után jelennek meg regények, hogy aki az összes kedvencéhez kapcsolódó irományt el szeretné olvasni, az örökre bezárkózhat a szobába. Nem segít a dolgon, hogy októberben jön a következő Halo-regény, a Glasslands.

E3 2011: Melyek voltak az expó legjobb játékai?

Mint minden évben, a Game Critics Awards díjátadó keretében idén is kiválasztják az Electronic Entertainment Expo, azaz az E3 legjobb játékait. A jelöltek már megvannak, a BioShock Infinite és az Uncharted 3 kapták a legtöbb voksot - őket négy kategóriában is jelölték.

Kinect-támogatással érkezik a Halo Anniversary

A Microsoft Games Studios fejese, Phil Spencer megerősítette a Gamespotnak adott interjújában, hogy a Halo: Combat Evolved - Anniversary valamilyen Kinect-támogatással rendelkezni fog. Nincs mit meglepődni ezen, a jövőben az megy ritkaságba, ha nem kapunk valamilyen mozgásérzékelős extrát.

E3 2011: Halo 4 infók az új remake-ben

Tulajdonképpen lehetett számítani rá, hogy a novemberben megjelenő Halo: Combat Evolved remake-ben a Halo negyedik részéről is megtudhatunk majd ezt-azt, már ami a történetet illeti. Az igazi folytatás jövőre kerül boltokba, a Microsoft látszólag mindent megtesz, hogy letaglózza a rajongókat.

E3 2011: Screenshotok a felújított Halóból

Ahogy arról már beszámoltunk, a Microsoft konferenciáján megerősítették a korábbi pletykákat, a Halo: Combat Evolved valóban kap egy felújított változatot a tizedik születésnapjára. A játékból új screenshotokat kaptunk, köztük két olyan kép is van, amellyel összehasonlítható a minőségjavulás.

E3 2011: Tényleg felújítják a Halo első részét

Bejöttek a jóslatok, a méltán népszerű és legendateremtő Halo első része is megkapja a maga HD-re húzott változatát Halo Combat Evolved Anniversary néven. De ráncfelvarrásnál is többet nyom a latba, hogy kooperatív játékmóddal és a hét legnépszerűbb multiplayer térképpel bővül a repertoár.

E3 2011: Microsoft sajtókonferencia - LIVEBLOG

Az idei E3 sajtókonferenciáit a Microsoft nyitotta meg. A redmondiak szolgáltak ugyan újdonsággal, de meglepetésből nem volt sok, a korábbi pletykák ugyanis egytől-egyig lelőtték őket. Azért volt Halo 4, Halo HD, új Fable, Call of Duty, Gears of War, Ghost Recon és jó sok Kinect is...

E3 2011: Két Halo-bejelentést is kapunk ma?

A Kotaku egy hatalmas listát állított össze a kora este kezdődő Microsoft konferencia alkalmából, szerintük a következő bemutatandó címek lesznek a legesélyesebbek arra, hogy megtiszteljék jelenlétükkel az egybegyűlteket. Ennek értelmében erősen sanszos egy Fable, a Dance Central 2 és egy új Alan Wake is.