Call of Duty

II. Világháborús FPS játék, amely komoly vetélytársa az eddigi legjobbnak, a Medal of Honor: Allied Assaultnak
Típus: FPS, Háborús FPS

Elstartolt a Respawn honlapja az első játékképpel

A ex-Infinity Ward alapítótagjainak, Jason Westnek és Vince Zampellának új stúdiója, a Respawn Entertainment fellőtte hivatalos weboldalát, amin már látható az első - igaz, elmosódott - kép a nagy titokban készülő új játékából. A fejlesztők teljesen új frencsájz alapjait tették le az Electronic Artsnak.

Indulhat Westék pere az Activision ellen

Habár azt hihettük, hogy az Activision által kirúgott két egykori Infinity Ward vezető, Jason West és Vince Zampella már megbékélt a sorsával, úgy tűnik, nem ez a helyzet: a legfelsőbb bíróság szerint most gyűlt össze elég bizonyíték ahhoz, hogy a duó pere elindulhasson az Activison ellen.

E3 2011: Sci-fi shooter lesz a Respawn első játéka

Az EA Games Label elnöke, Frank Gibeau elhintette az expó során, hogy éves alapon további Battlefield és Medal of Honor címek várhatóak a kiadótól, de ezen felül a két ex-Infinity Ward alapítótag nevével fémjelzett Respawn Entertainment első játékát is ők fogják kiadni, mely a pletykákkal ellentétben sci-fi lesz.

Activision Blizzard: a Call of Duty jövője

Az Activision Blizzard pénzügyi beszámolójának egyik legfontosabb része persze a legnagyobb fejőstehén volt: a Call of Duty-sorozatba még több pénzt fektet a cég, még több változat fog belőle készülni, és még grandiózusabb (pénzügyi) célokat kell meghódítania a jövőben. A gépezet tehát nem áll le.

Nem szállhat ki az Infintity Ward perből az EA

A Los Angeles Times jelentése szerint a bíróság elutasította az Electronic Arts kérelmét, így az óriáskiadó továbbra is részese marad az Activision és a volt Infinity Ward vezetők közötti 400 millió dolláros pernek. A Call of Duty-k kiadója számára már ez is előrelépésnek mondható.

Kotick: Lehet, hogy újra feltaláljuk a Guitar Hero-t

Az Activision vezérigazgatójának nyilatkozatai elsősorban a vállalat részvényeseinek kedveznek, ám mostani kijelentésével azért pár GH-fan szájára is mosolyt csal - és lehet, nem csak szánalomból. Lehet, hogy évek múltán újra visszatér a népszerű ritmusjáték? Bizakodhatunk, hogy nincs veszve minden!

Egymillióan töltötték le a Call of Duty-paródiát

A Bulletstorm fejlesztői nagy örömmel közölték, hogy több, mint egy millió kárörvendő játékos tisztelte meg a Duty Callst azzal, hogy letöltötték a vicces címet. Mi is csípjük a hasonló kezdeményezést, nem is csalódtunk az EA humorérzékében - az Activision azóta is mereven hallgat és nyalogatja sebeit.

Duty Calls - tölthető az EA Call of Duty-paródiája

Nem bírt tovább az EA a pimasz humorával, ingyenesen letölthetővé tette a Duty Calls nevű játékát, amely egyenesen az Activisionnek mutat fityiszt, és alaposan kiforgatja a népszerű militarista FPS-sorozatot. A csipkelődésre vevők vagyunk, pláne, hogy a Bulletstorm fejlesztői követték el.

Lecsúszott a Respawn Entertainmentről a THQ

Nem az EA volt az első cég, ami szóba került a Respawn Entertainment javában készülő új akciójátékának kiadójaként. A ex-Infinity Ward alapítótagok, Vince Zampella és Jason West stúdiója korábban a THQ-val tárgyalt, ám az új cím tulajdonjogára vonatkozó kérdésben nem jutottak dülőre.

Call of Duty-projekten dolgozik a Raven?

Még egy kis Call of Duty-pletyka 2011 első hetére: egy álláshirdetés arra enged következtetni, hogy a Raven is egy - eddig bejelentetlen - Call of Duty-projekten dolgozik. Bár nem lenne meglepő, ha az Activision egy tapasztalt csapatra bízná az egyik folytatás elkészítését, alighanem csak egy DLC-ről lehet szó.