Call of Duty

II. Világháborús FPS játék, amely komoly vetélytársa az eddigi legjobbnak, a Medal of Honor: Allied Assaultnak
Típus: FPS, Háborús FPS

Videó egy másik törölt Call of Duty-projektből

Újabb törölt Call of Duty-projektről olvasni mostanság, a Vicarious Visions egy volt fejlesztője szivárogtatott ki némi látnivalót az anyagról. Bár a munkálatokat lelőtte az Activision, mi mindenképpen ránéztünk volna a játékra, elvégre az a hírek szerint nem FPS volt, hanem taktikai akciózást ígért.

Május végén tárgyalják az Infinity Ward ügyét

A bíróság május végén tárgyalja majd az Infinity Ward és az Activision ügyét, a tervek szerint egy húzásra letudják mindkét oldal sérelmeit. Az eredeti elképzelések szerint a hónap elején került volna a bíróság elé a játékipar egyik legnagyobb botránya, végül az Activision kérésére kerestek új időpontot.

Robert Bowling elhagyja az Infinity Wardot

Szomorú nap ez a Call of Duty-rajongók számára, hiszen a sorozat egyik arca hagyja el a céget, aki éveken keresztül nyíltan, barátságosan kommunikált a fanokkal. Robert Bowling nem indokolta meg a döntését, de teljesen elhagyja az Activisiont és a CoD-franchise-t.

Pert vesztettek a volt Infinity Ward-tagok

Kemény dió lehet a bíróságon összeakasztani a bajuszt a tőkeerős Activisionnel, még akkor is, ha a felperesek az Infinity Ward egykori alapítói, Jason West és Vince Zampella. Első fokon felmentette a Legfelső Bíróság a kiadót a csalás és a kifizetetlen bónuszok miatt.

Indulhat a tárgyalás az Activision vs. EA ügyben

Emlékszünk még, hogy az Infinity Wardtól kirúgott Vince Zampella és Jason West beperelte az Activisiont? S arra is emlékszünk, hogy az Activision viszont beperelte az Electronic Artsot, amiért azok szerintük elcsábították két legjobb emberüket? Nos, kezdődhet a tárgyalás.

Zampella: szükség van a kreatív kontrollra

Mostanában elég sokszor halljuk az Infinity Ward két egykori alapítójat, Jason Westet és Vince Zampellát arról nyilatkozni, mivel kapcsolatban hibáztak a múltban, s hogy mennyire szükséges a saját kreatív ötletek védelme. Zampella legutóbb a Gamasutrának beszélt a kérdésről.

Jövőre tárgyalják Westék perét az Activision ellen

Úgy néz ki, még jó pár hónap, mire Jason West és Vince Zampella tárgyalása elkezdődhet az Activision ellen benyújtott keresetük kapcsán. Az egész játékipar egyik legérdekesebb ügye lesz, hogy a bíróság vajon melyik félnek ad majd igazat, a távozóknak vagy a kiadónak.

Respawn: jó dolog saját címet fejleszteni

Amikor az Infinity Ward két alapítója, majd a fél cég elhagyta a hajót, nyilván az egyik legnagyobb veszteségük az volt, hogy ott kellett hagyniuk azt a címet, amit hosszú évek alatt ők építettek fel a nulláról. A srácok azonban tanultak az Activision és a Call of Duty leckéjéből.

Call of Duty: Elite tartalmon dolgozik Ridley Scott

Az Activision Publishing vezérigazgatója, Eric Hirshberg egy Coloradóban tartott előadásán bejelentette, hogy olyan népszerű hollywoodi filmrendezők is részt vesznek a Call of Duty: Elite-tartalmak gyártásában, mint Ridley Scott és Tony Scott. Vélhetőleg exkluzív epizodikus finomságokban működnek közre.

Legalább 40 volt Infinity Wardos a Respawnnál

Tegnap számoltunk be arról, hogy elindult a Respawn hivatalos oldala, s különböző külföldi magazinok nem voltak restek a céges információkból kihalászni, hogy mégis mennyi ex-Infinity Ward dolgozó tengeti most a napjait a West és Zampella által alapított új stúdiónál. Az eredmény meglepő.