Counter-Strike: Condition Zero Teszt

Link másolása
Izgatottan ültem le a gépem elé, hogy kipróbálhassam a várva-várt, világhírű Half-Life mod, a Counter-Strike direkt single player módra specializált verzióját, a Condition Zero-t. Az egész játék körüli hercehurca, a többszörös fejlesztőváltás miatt csak igen későn, november 18.-án kaphatjuk meg a teljes játékot...

...holott már az év elején el kellett volna készülnie. No de mindegy, a lényeg az, hogy most ittvan a Beta verzió és azon nyomban ki is próbálom!

Azt hiszem, magát a Counter-Strike cimű játékot nem kell bemutatnom senkinek, hisz nincs a világon olyan játékos, aki ne ismerné vagy ne hallott volna róla. Eleinte a Half-Life nagy sikerén felbuzdulva készült az "ingyenes" modifikáció és egy idő után már teljesen elszakadva a HL-től, saját útat talált magának a pc-s játékok sűrű útvesztőjében. Nem is akármilyet! Nyugodtan kijelenthetjük, hogy jelenleg a világ legismertebb multiplayer játéka és akkor még finoman fogalmaztam.

A ValvE természetesen nem hülye gyerekek gyülekezete, így igen hamar felismerték ebben a modban rejlő anyagi javakat, így üzleti alapokra helyezték a CS kérdést, aminek az eredménye a jelen esetünkben a Condition Zero. Mivel a CS-vel igazán nem tudnak pénzt beszedni, hisz túl sokáig volt már ingyenes, így kitalálták, hogy elkészítik az egyjátékos változatát, oszt mehet a kasza! Megpróbáltak minél jobban azon lenni, hogy a játékosoknak olyan élményt nyújtsanak, amire azt mondhatják majdan, hogy ez igen! Ennek érdekében történt már fejlesztőváltás is, magyarán amit elkészített az egyik gárda, azt szépen fogták, kidobták a kukába és végén a Ritul-nál kötöttek ki, akik előről kezdve elkészítették az egészet.

Condition Zero

A játék alapötletét ugyebár a Counter-Strike szolgáltatta, aholis a terroristák és az anti-terroristák csapatai mérhették össze tudásukat. Ez mind szép és jó, de nem elég változatos! Ugyan készültek a CS-hez kissebb-nagyobb bövítések, skinpack-ok, pályák, de akkor sem volt igazán változatos, hisz még mindíg ugyanúgy néztek ki a terroristák és az anti-terroristák is. Nos, a Conditon Zero ezt alapjaiban változtatta meg. Mivel küldetéseink a világ majdnem mindegyik kontinesén zajlanak, így épp az adott ország speciális alakulataiba csöppenünk bele, amik a következő néven ismertek a világ előtt:

SPETSNAZ (Oroszország)
SEAL (Amerikai Egyesült Államok)
GSG-9 (Németország)
SAS (Anglia)
GIGN (Franciaország)

Ezen csapatok nem kispályás arcokból állnak, így a küldetéseik is eléggé rázósak, szóval kössétek fel szépen a gatyátokat! :D

Akcióink során beutazzuk az egész világot, így igen változatos körülmények között oszthatjuk a gaz terroristákat. A játék grafikáját nézve még mindíg a Half-Life kicsit tunningolt Quake 2 motorja dübörög a CZ alatt, amire akár mondhatnátok azt is, hogy iszonyatosan elavult és gagyi. De ne tegyétek, ugyanis ennél a játéknál nem a grafika a mérvadó!!!! A Counter-Strike sem a grafikájának köszönhette a sikereit, hanem a játékélménynek, amit nyújtott!

Ilyen szemszögböl nézve a CZ igen nagy sikereket fog elérni, ugyanis ha valami félelmetesen el lett találva, akkor az a játékélmény! A környezet, a küldetések, az rendelkezésedre álló eszközök...szóval minden nagyon egyben van. Nagyon tetszett, hogy a különböző országok katonái és bünözői az anyanyelvükön szólalnak meg, ami ugyebár nem minden játékban van így és emiatt mégjobban bele tudod élni magad az adott küldetésbe és annak környezetébe.

A hangok is jók, a zene egyenesen remek. Egyedüli negatívum amit tudok az az, hogy az AI valahogy nem igazán lett eltalálva. Ez persze még csak a BETA verzió, így remélem a teljes verzióban már nem lesz olyan, hogy az ellenfelek leállnak egymástól két méterre és elkezdik lőni egymást, mint az idióták ahelyett, hogy fedezékbe húzódnának és onnan próbálnák meg osztani az ellent. Ezt leszámítva igenis ottvan a játék a toppon! Várjuk a teljes verziót bizalommal!

Kapcsolódó cikk

4.
4.
Zoli_47
Ócska pénz lehúzás...szánalmas!
3.
3.
nikike20
köszi mindenkinek a segitséget :(:(játszatok csak akkor aztán töltsetek
2.
2.
nikike20
nagyon szépen kérek valakit.nagyon fontos lenne ,barátomnak szeretném letölteni .valaki legyen már figyelmesen kedves:)

1.
1.
nikike20
minddnki azt kérdi hogy kell letölteni velem együtt .segitene valaki??lenne oly szives???????légyszi
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...