Warhammer 40.000: Space Marine

Link másolása
Nincs a Földön olyan vérbeli stratégiai játékos, aki ne ismerné a Relic Entertainment csapatát. Tapasztalatuk messze megelőzi hírnevüket és idáig csupa minőségi terméket tettek le az asztalra. Nem csoda, hogy idén is készülnek egy kis meglepetéssel, mely nem más lesz, mint a Warhammer 40.000: Space Marine, amit azonnal be is mutatunk nektek itt, a GK-n!
Először is egy rossz hírrel kell kezdenem. Új játékuk, Xbox 360 és Playstation 3 exkluzivitást fog élvezni, aminek következtében az idáig preferált PC-s közösség jogosan szitkozódhat. A készítők nem tehettek mást, hiszen a Dawn of War sorozatból befolyó összegeket egy új csapat toborzására költötték el, akik konzolokra kiválóan optimizálható motort fejlesztettek, a személyi számítógépre való portolást rémálommá téve ezáltal.


Nem kell feltétlenül feladnunk a csapatba vetett hitünket, hiszen a kávézóban összegyűlt grafikusok egy csapata egy felejthetetlen LAN partiról beszéltek, így lehetséges, hogy a fejlesztés vezetői és a kiadó is megenyhül a nyomás hatására és mégis napvilágot láthat az asztali gépeinkre szánt verzió is. Addig is ott vannak számunkra a Company of Heroes, Dawn of War és Homeworld részek.


A készítők a szokásokkal szakítva idén egy hátulnézetes akció-hack'n'slash játékot fejlesztenek, melyben RPG elemek is komoly szerepet kapnak. Az idáig látott képi anyagokban jól megfigyelhető, hogy a srácok nem vicceltek, mikor Warhammer-féle háborús élményt ígértek. Itt bizony cenzúra nélküli brutális mészárlás fog folyni az univerzum legegyedibb fegyvereivel.


A Space Marine-ban egy űrgárdista bőrébe bújva élhetjük át a csatákat napról-napra. Ezek a katonák genetikailag módosított változatai az átlagos embereknek, hogy a csatamezőkön erősebb ellenállást nyújtsanak a támadókkal szemben. Hogy milyen fajokkal szállhatunk szembe a bolygók megtisztítása érdekében? Még nem tudni, hiszen a projekt vezetője egy széfben tartja az információt, amit két hatalmas ork őriz. Szerencsétlen kémünk nem rendelkezik 007-es ügynököket megszégyenítő ügyességgel és kütyükkel, így kénytelen volt elsomfordálni a két morgó behemót előtt.


Korábban írtam, hogy a produktumban ütni és vágni kell az ellenfeleket. Ez nem teljesen igaz, hiszen távoli ellenségek leszedésére kapunk gépfegyvereket, nehézgépágyút, mesterlövész puskát és pisztolyt is. Ezek csak az alap űrgárdista felszerelései, így nem lepődnénk meg ha pár idegen fegyvert is bejelentenének ezek mellé. Szerepjáték lévén lehetőségünk lesz tárgyak használatára is, melyek nagyobb csoportok likvidálására tökéletesek lesznek. Sikerült pár képet készítenünk, amint a fejlesztők a parkolóban a jetpack segítségével durrantanak helyet maguknak a parkoló járművek között. Az eredmény kirobbanó volt és reméljük az ork hordák között is ilyen hatékony lesz.


A program RPG részét még elég nagy homály fedi, amit ügynökünk sem tudott tisztábbá tenni. Lehet, hogy a Dawn of War 2-ben megismert rendszer fog itt is működni vagy esetleg minden küldetés végén elkölthetjük a szerzett tapasztalati pontokat. Az most biztos, hogy nagyobb ellenfeleink rendszeresen jobb felszerelési tárgyakat fognak dobni, mint az átlagos harcosok, akiket leölünk.


A leleplezéskor láthattunk egy titkos felvételt is, melyben egy hatalmas titán rak rendet az ellenség soraiban, majd ráfordul a sereg vezetőjére és jól helyben hagyja őt. Aki nem ismerné még ezt a szerkezetet, az képzeljen el egy két lábon járó, lángszóróval, gépfegyverekkel, rakétákkal operáló hadigépezetet, amely másik karjával szétmorzsolja az orkokat. Reményeink szerint ez nem csupán egy átvezető része lesz, hanem nekünk is lehetőségünk lesz ilyen monstrumok irányítására.


Többjátékos opcióról is lehetett hallani már, ám azonkívül, hogy lesz nem sokat lehet tudni róla. Reméljük, a készítők nem hagynak ki egy olyan ziccert, mint a kooperatív játékmód. Hiszen már lelki szemeink előtt látjuk, amint négy gárdista vértől, izzadságtól nedvesen kaszabolja a végtelennek tűnő seregeket. Az eredmény fenomenális lenne.


Még elég korai állapotban van a fejlesztés, így sok dologról nem tudtunk beszámolni nektek. Az viszont tény, hogy a Dawn of War, illetve Warhammer univerzum rajongóinak biztosan nem kell majd csalódniuk. Még korai lenne találgatni, de mi reménykedünk egy 2009 végi vagy 2010 elejei megjelenésben. Addig is figyeljétek híreinket, hiszen kémeink eközben is serényen munkálkodnak, hogy a legfrissebb érdekességekkel szolgáljanak a fejlesztéssel kapcsolatban!

Kapcsolódó cikk

9.
9.
Sasong
hát én már jó ideje játszogatok előző részekkel és tényleg nagy kár hogy pc-re nem jön ki, de nem baj attól még nagyon ütős az egész világ nem csak a játékai jók hanem a könyvei is :)
8.
8.
Ageles
7.
7.
Exinor
#5 ez számomra az a játék ami a címével már eladta magát:)

ez természetes, csakis PS3-on:)
5.
5.
koffein
3: kollega ha lesz benne coop akkor tolhatjuk majd együtt. Termeszetesen ps3on. Cikk pedig kiräly lett
5.
5.
Chavez
Sajna eza rész csak konzolra jön ki, pc mellőzve.
4.
4.
Ca$h
Állítólag a táblás szerepjáték visz mindent, főleg, hogy ugyebár egybe van kötve igencsak hardcore modellezéssel is. Én is rá voltam pattanva a dologra, csak annak idején nem volt rá keret, manapság meg már idő nincsen rá... :( De a regények szinvonalával nem sok mindenki tudja felvenni a versenyt a neogót irodalomban! =)
3.
3.
Exinor
Ez volt az az asztali szerepjáték amit játszani akartam, de itt nem volt rá lehetőség, így maradtak a könyvek, meg a Dawn of War:)

Egy biztos vevőjük van a PS3-as verzióra!
2.
2.
Ca$h
Aztaaaaa... Ian Watson regényei és számtalan Dawn of Warral eltöltött nap után asszem tűkön ülök úgy várom ezt a játékot! Remek cikk kollega egyébként, csak így tovább... ;)
1.
1.
K.G.
Életemben nem játszottam még Warhammer játékkal, de ennek a trailernek nagyon ütős hangulata van. Kíváncsi vagyok mi sül ki ebből.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...