CastleStorm villámteszt

  • Írta: Daks
  • 2013. augusztus 7.
  • castlestorm, pc, villámteszt
Link másolása
A gyülekező fellegek háborút sejtetnek. Viking hordák bosszúszomjas üvöltésétől hangos az éjszaka, közel már a lovagvár eleste. Verd vissza az ellenség támadását, és légy a budapesti Zen Studios legújabb játékának hőse!

A magyar fejlesztésű játékok mindannyiunk szívében különleges helyet foglalnak el. Az utóbbi években több világsiker is készült itthon, gondoljunk csak olyan címekre, mint az Armies of Exigo, a Might and Magic: Heroes VI, vagy az The Incredible Adventures of Van Helsing. A felsőkategóriás játékok mellett azonban nem szabad megfeledkeznünk a kicsikről sem, a CastleStorm pedig épp ebben a kategóriában bizonyíthatja ismét, mit is tudunk mi, magyarok. Viking hordák sanyargatják ártatlan népünket, a lovagvár a végsőkig kitart, büszke birodalmunk nem kerülhet az ellenség kezére.


A CastleStorm egy várromboló játék, melyben feladatunk megvédeni szeretett országunkat a hódító seregek dühétől, és visszaszerezve az elrabolt kristályokat, újra békét hozni Európa földjére. A játékmenet legalább annyira összetett, mint maga a stílus, tesztünk alanya a valós idejű stratégiák, a beat’em up akciójátékok, és a tower defense műfajok legjobb elemeit ötvözi építkezéssel, erőforrás-menedzsmenttel, és ballisztikus hadviselésével. Egy minden tekintetben továbbfejlesztett, újragondolt, és középkori világba átemelt Angry Birds tehát, amit kapunk, ha valaki azt hitte, hogy a Rovio madaras játékát felülmúlni már nem lehet, az bizony tévedett, a CastleStorm a nyár legjobb casual címe lett.


Vérszomjas sereg ostromolja kapuinkat. Az ellenség egyre nagyobb hordákban vonul fel, minél többet harcolunk, annál több lehetőség nyílik a védekezésre, s az ellentámadások megindítására. Mindezen tevékenységünk elsődleges eszköze egy ballisztikus fegyver lesz, mely az ellenség seregének tizedelésére szolgál. Le kell nyilazzuk a felvonuló csapatokat, mielőtt azok áttörnének a kapukon, majd robbanó töltetekre váltva, meg kell kezdenünk a tábor lerombolását. 


Küldhetünk saját katonákat is a csatatérre, fényesebb a láncnál a kard, de még a lándzsa és az íj is, lehet varázsolni, ha pedig mi magunk akarjuk érezni az ellenség vérének ízét, akkor arra is lehetőség nyílik. Kilépve a várból kezdetét veszi a szemtől szembeni csata, fél perc áll rendelkezésre, hogy hősünket irányítva felnyessünk néhány hódítót acélpengénk élére. De nem csak a védekezés, és az ellentámadás jelenti a játék lelkét, vannak küldetések is. Szerezzük vissza elrabolt zászlónkat, szabadítsunk ki az ellenség várában raboskodó foglyokat, vagy ejtsünk mi magunk is túszokat, a feladatok változatosak és érdekesek, segítségükkel a játékot se unjuk meg hamar.


A kampány során folyamatosan kapjuk az új fegyvereket és az egységeket, két támadás között pedig lehetőségünk nyílik a bezsebelt aranyjutalom elköltésére. Vehetünk új eszközöket, de fejleszthetjük a régieket is, növelve ezzel seregünk erejét, illetve építkezhetünk is, a vár megfelelő kialakítása kulcsfontosságú feladat a játékban. Seregünk csak új barakkok felhúzásával tud bővülni, kell építenünk konyhát, toborzóirodát, kincstárat, és különféle termelőhelyiségeket, de megerősíthetjük a kaput, illetve díszíthetjük kastélyunk külsejét is. Építhetünk vártornyot, csinálhatunk csúcsokat, különböző elemek felhasználásával pedig megerősíthetjük a falakat is, jól fog jönni a kötőanyag, ha az ellenség katapultokkal, bombákkal támad ellenünk.


A játék kampánya izgalmas és lebilincselő. Az Angry Birds stílusát követve néhány perces csaták várnak ránk csak, szabadidőnkben elővesszük a játékot, lenyomunk 5-10 pályát, majd kikapcsoljuk, de alig lépünk ki belőle, már arra gondolunk, mikor lehet végre folytatni. Az egyjátékos kampány mellett a CastleStorm pedig rendelkezik túlélő-, egymás elleni osztott képernyős-, illetve online co-op és competitive módokkal, barátok ellen harcolni az igazi, ha tudod, mindenképpen próbáld ki azt is.


A látvány szép rajzfilmes külsőt öltött, a színek élénkek, s jól van megrajzolva a csata is, egyedül a társalgások unalmasak, elnagyoltak. A szereplők párbeszédét csak feliratozzák, ők maguk néha hümmögnek egyet, meg látványosan gesztikulálnak közben, de semmi több, az ilyen elhanyagolt részletek még a legjobb címeket is tökéletlenné teszik. Ezt leszámítva viszont a CastleStorm egy fantasztikusan sikerült, nagyon aranyos játék lett, nem szabad összehasonlítani a dobozos termékekkel, más stílust képvisel. Casual cím, nem drága, nem is egy világrengető darab, viszont amire készült, arra tökéletes. Kikapcsol minket, szórakoztat. És ez az, amire vágyunk most. Letöltés Xbox LIVE és Stream boltokból, nagyjából 3000 forintnak megfelelő valutáért.

21.
21.
DON GONDOCS
Igazán kellemes egyvelege a stratégia és tower defense játékoknak. nekem olyan 7 pont.
20.
20.
Elyas
Szerintem fontos h hazai e vagy sem... Az értékelésbe nem LEHET beleszámìtani de szerintem ez igenis figyelemfelkeltô és/vagy èrdekes az adott nemzet szàmára.

Pl.: az àtlag magyar feljön ide megnézi a cikkeket elolvassa a bevezetést aztán dönt h olvassa e v sem de nyílvàn ha làtja h ezt magyarok hoztàk össze akkor: "Jé ez magyar? Nah vajon mit hoztunk össze?". Megvenni ettôl nem fogjàk de nagy esèlyel figyelemmel követik majd
.
19.
19.
hakydakillah
Ez a játék számomra szerelem lett első játszásra :-D Cikk alapján kedvem jött hozzá, tegnap 4órára le is bilincselt, ma meg már reggel óta az jár a fejemben, hogy mikor érek végre haza :-D Tetszik, hogy ennyi stílust ötvöztek egyszerre, gondolok egyet, és lemegyek hősömmel harcolni, vagy Angry Birds stílusban támadom az ellenséget. A story is még eddig elég érdekes / humoros, kíváncsi leszek a fejleményekre. Tudtok ehhez hasonló játékokat Pc-re, mert ez most nekem sokkal jobban bejön, mint bármi más :-)
18.
18.
Daks
Nem az teszi jóvá a játékot, hogy hazai. Hanem jó dolog, hogy hazai.
17.
17.
simon 555
Am érdemes megnézni TotalBiscuit videóját, elég jól bemutatja a játékot:)
16.
16.
Rioteria
Ígéretesnek tűnik. Szép a grafika és hangulatos. Úgy látom éppen eléggé összetett lesz ahhoz, hogy hosszú időre letudjon kötni.
15.
15.
savior10
#4: Én egyet értek veled. Most az a tény,hogy hazai játék mit ad hozzá a játék élményhez. (Jó max magyar felirat azt ennyi.) Ettől nem lesz se jobb se rosszabb annál mint ami. Egy egyébként jó játék.
14.
14.
simon 555
#13: Úgy látszik akkor félre értettelek, megesik az ilyen:)
De ennek ellenére nem vehetjük pozitívumnak azt, hogy milyen ország lakói a fejlesztők.
13.
13.
Gamelord
#12: Ezt hol írtam?:D remélem átmész érettségin szövegértelmezésből majd. Részemről ennyi, elsőre jó játéknak tűnik.
12.
12.
simon 555
#11: Értem, szóval te a szar játékot is megvennéd ha magyar fejlesztők csinálják...
Teljesen értelmes hozzáállás.
11.
11.
Gamelord
#10: És mégis számít. Szóval elég lesz a hisztiből. Pozitívum sokaknak, tehát az érvelésed nem sokat ér.
10.
10.
simon 555
#9: Én így is úgy is leszarom a játékot, mert nem érdekel a stílus.
Egyszerűen nem pozitívum az, hogy kik csinálták a játékot. Nem lényeges info. Ha egy játék jó akkor mind1, hogy ki csinálta mert jó lesz, függetlenül attól, hogy magyar,olasz,francia,angol vagy amerikai. Ha meg rossz akkor ugyan az a helyzet. Egy játék nem lesz jobb attól mert magyar, francia vagy egyéb országból való.
9.
9.
Gamelord
#4: Pedig pozitívum, mert pont leszarnám ezt a játékot, ha nem lenne az. És ezzel sokan vannak így.
8.
8.
EBR2000
Nagyon jónak tűnik!
Kár hogy ezt valószínű sose fogom kipróbálni amivel ilyenekre nem költök pénzt álltalában.
Remélem lesz belőle mobiljáték mert én ezt mobilra eltudom képzelni.
7.
7.
Gu3sT2
atta23:

Nem hasonlít :) mivel teljesen ugyan az :) a srác aki az Age of war-hoz csinálta a zenét az csinálta a Castlestormhoz az összeset :) youtube-on van is csatornája.
6.
6.
Quent1n
#4: Persze, hogy igazad van de a GK szempontok 80-90%-ban nem érnek sokat adott esetben ha negatívum kell kitalálnak egyet pik-pak. A szakmaiság meg sose volt a site erőssége még szép, hogy külföldi lapok máshogy tesztelnek. :) Inkább csak az írást figyeld az a lényeg és az szerintem hangulatos és jó lett most is. :)
4.
4.
simon 555
Szerintem egy játék tesztelésénél nem kellene pozitívumnak(persze sem negatívumnak) venni azt, hogy Magyar fejlesztés. Egyszerűen nem releváns egy tesztnél, hogy kik csinálták. Persze nem azt mondom, hogy a játék rossz lenne, a videók alapján jó kis szórakozás, de felesleges ilyent odarakni a pozitívumok közé. Francia oldal sem írja pozitívumnak, hogy a Franciák csinálták a játékot ha épp olyat tesztelnek stb.
3.
3.
Machiavelli
Én még egy pontot ítéltem volna neki és az hogy hümmögnek a karakterek szerintem nem baj... ettől lesz a játék mesebeli és karikatúra szerű.
2.
2.
Skyer
Jó kis játék, meglepődtem, hogy magyarok a fejlesztők, mivel egy drágakövet sikerült összehozniuk az indiejátékok világában. Sjin vagy TotalBiscuit review videóját érdemes megnézni, nagyon aranyos kis játék.
1.
1.
atta23
Jó játék, amúgy meg a játék egyik zenéje hasonlít arra mi egy flash játékban van, a videó alatt is ez megy.
http://www.y8.com/games/age_of_war
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...