UEFA Champions League 2004-2005

  • Írta: Zahak
  • 2005. február 17.
Link másolása
Óriási védőhiba, Raul elviszi, viszi és viszi, megjön a hangja a közönségnek, még mindig Raul, érkezik a túl oldalon üresen Ronaldo, kijön a kapus, Raul lepasszolja Ronaldo kapásból, lő, GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!!! Talpon az egész stadion és vezet a Real Madrid! Igen, kábé ilyen egy futball mérkőzés közvetítése.

UEFA Championship League, akinek nem ugrana be egyből, annak elmondom, a Bajnokok Ligájáról van most szó. Igen a Bajnokok Ligájáról amin szétizgulod az agyad éppen amikor az egyik kedvenc csapatodnak szurkolsz. Az EA a játékot is kiadta (különben miről is írnék most). Miután már annyi sok „kiegészítő” jött ki a FIFA-hoz mért ne lenne még egy? Vegyünk csak a World Cup 2002-t vagy az Euro 2004-et. És elárulom, hogy most készítik a FIFA Street-et (azonban nem vagyok benne biztos, hogy az EA készíti). Na, befejezem a regényírást :)

Tehát megjött a BL-t feldolgozó játék. Akkor el is kezdeném. Amikor belépünk a játékba egy rendkívül hangulatos intro után a főmenüben találjuk magunkat. Szokásos FIFA menü semmi extra.Innentől kezdve lejátszhatunk egy szimpla BL-t vagy pedig egy teljes Season-t BL-el együtt ami egy Career Mode-nak felel meg.Az ember készítést itt is megtalálhatjuk és szerencsénkre On-Line mód is van.

Ha egy sztár játékos akarunk kezdésből kreálni, akkor a FIFA-val kell játszanunk :). Ugyanis itt az van hogy a kézségeit csak 75-re húzhatod fel addig amíg a Season módba nem szereztél még plusz pontokat. Sőt, ami a legnagyobb meglepetés volt számomra, hogy a Season módba még az edzőt is mi kreáljuk meg (ez egy igazán jó ötlet volt az EA részéről). Arcát ugyanúgy, mint saját játékosuknak mi alakíthatjuk ki, szemüveget is adhatunk neki és még a ruháját is kitudjuk választani. Lehet sportos, lehet öltönyben és még az ingujját is feltűrhetjük.

A „The Season” módban ezúttal nincs PDA-nk „csak” egy saját Notebook áll rendelkezésünkre, ahol e-mailezhetünk. Újságok is megjelennek naponta, ahol az aktuális híreket olvashatjuk a saját csapatunkról. Ebben a módban még zene sincs, hanem kapaszkodjatok….rádió adás van addig, amíg a menüben vagyunk. Itt is játékelemzés van eredmények és egyéb focival kapcsolatos dolgok. Egyetlen negatívuma ennek az, hogy amíg nincs vége a rádióadásnak, addig nem mehetsz el meccsezni. Egyébként, amíg nem ebben a módban vagyunk a zenék sokkal jobbra sikeredtek, mint a FIFA 2005 unalmas „gagyi” zenéje.

Meccs előtt még bejön a Bajnokok Ligája hivatalos logója, és közben az a dicsőítő zene, mint amelyik az introban is van. Utána szöglet zászló, és bevonulnak a csapatok és most nem azzal a „fogyatékos” deszka mozgással, hanem normálisan, mint ahogy az emberek szoktak. Miután elvégezték a középkezdést, megtapasztalhatjuk azt a grafikát amit eddig EA Sports focis programában még soha. Az emberek egyértelműen felismerhetők még messziről is, közelről pedig mintha ott lennének saját valójukban (najó, lehet, hogy kicsit túlzok, kicsit nagyon :)). De szó mi szó, a grafika tényleg csodálatos még a FIFA 2005-öt is felülmúlja (vagy lehet, azért mondom, mert már rég játszottam vele? Nem is tudom, de szerintem felülmúlja). Meccs alatt a hangulat csodálatos: egész mérkőzés alatt szurkol a közönség, a csapatnak megfelelően (nagyon tetszik hogyha a MU játszik akkor a közönség azt kiabálja hogy „júúnááájted, júúnáááájted” tudjátok hisz igazából is így van ez).

Itt már nem olyan egyszerű ám a labdát elcsenni az ellenfél játékosától. Az ellen simán elviszi melletted a labdát, hogyha a gyengéd szereléssel próbálkozol. Itt már csak a kemény becsúszás segít (szerintem). Kockázatos (első meccsemen 2 emberemet állították ki), de hatásos ha kitanulod, hogy mikor kell becsúszni ahhoz, hogy az szabályos legyen. Ez nekem nagyon bejön, hogy van benne ilyesfajta „életszerűség”. Egy nagy baj van viszont ami nagyot ront, amikor például Raul gólt lő akkor fut egyet ugrik és megcsókolja a gyűrűjét, más viszont nem ezt csinálja, ez oké. De viszont ha Raulal lövök 100 gólt mind a 100-nál ugyanazt fogja csinálni. Ez óriási negatívum, hogy az emberek mindig ugyanazt csinálják amikor gólt lőnek (mármint szinte minden ember mást csak mindig ugyanazt – teccik érteni? :)).Új szabálytalankodás jött be, a lerántás, amikor megnyomjuk a becsúszást és nincs nálunk a labda szerencsétlen esetbe az emberünk belekapaszkodik az ellenbe, és elesik úgy, hogy rántja magával a másikat is.

A lövés se egyszerű már, tehát amit már a Euro 2004-ben és FIFA 2004-05-ben tapasztaltunk szabadrúgásnál, hogy akkor pontos amikor a pirosba belemegy a mutató, az itt tovább fejlődött. Itt már nem csak szabadrúgásnál van, és amúgy ott is máshogy érvényesül ez. Tehát az erő mutató közepén van piros rész, amit természetesen nem látsz, csak amikor már oda ért az erő. Magyarul, ha lőni akarsz, akkor ne nyomd a lövést, mint az állat, mert abból csak egy Backhem 11-es sül ki, azaz elmegy a labda a búsba. Akkor lesz pontos, amikor pont a pirosba áll meg az erőmutató, de még akkor sem teljesen. A baj csak az, hogy 1 másodperc alatt felugrik egyből maximumra az erőmérő, ha nyomva tartod a lövés gombot. Szabadrúgásnál és sima lövésnél is érvényes ez. Kivéve akkor nincs ez amikor úgy lövöd a szabadrúgást/szögletet, hogy beíveled csapattársnak és nem pedig rálövöd.

Nekem billentyűzettel (sajnos tönkre ment a Dual Analog-os Gamepadom ezért bill.-el kell játszanom) nem sikerültek cselek, lehet, hogy kihagyták belőle? Itt olyan sincs már, hogy amikor beíveled szögletnél, kitaszítod az ellenfelet, ugyanis itt már be sem fut.

Az On-Line mód itt is laggol, de nagyon. Csak más játékosokkal tudsz játszani, tehát nincsen extra. Azt hiszem nem is szánnék rá több mondatot. A megszokott négy nehézségi fokozat itt sem változott, azt hiszem nem is fog de mért is változna, hiszen nagyon jó ez így.

Ha már nem kihívás számodra az Euro 2004 és unod és a FIFA 2005-ben mindenkit alázol, de már csak kínodban játszol vele akkor próbáld ki az UEFA Championship League 2004-2005-öt, garantált a szórakozás. Egy pár negatívumot leszámítva ez egy kiváló futball játék, ami az eddig megjelent EA-s focis programokat simán felülmúlja. Aki utálja a FIFA-t és jobban szereti a PES-t annak is ajánlom ezt a játékot.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...