HWSW: Kapitulált a HD DVD - vége a háborúnak

  • Írta: Daks
  • 2008. február 19.
  • Hír
Link másolása
A Toshiba kivonul a HD DVD mögül, miután elvesztette a meghatározó kiadók és kereskedők támogatását. Az új lemezformátum a Blu Ray lesz - írja a HWSW.
A Toshiba kivonul a HD DVD mögül, miután elvesztette a meghatározó kiadók és kereskedők támogatását. Az új lemezformátum a Blu Ray lesz - írja a HWSW.

A Toshiba magyar idő szerint reggel kilenc óra után közölte a nyilvánossággal, hogy befejezi a HD DVD népszerűsítését, valamint megkezdi a HD DVD meghajtók, lejátszók és felvevők gyártásának és szállításainak csökkentését, és március végével teljesen le is állítja az értékesítést. Ez azt jelzi, hogy a HD DVD-nek nem maradt nyereséges piaci rés, a Blu-ray a fogyasztói és professzionális videózás, valamint számítástechnikai területeken is nyert. A Toshiba ugyanakkor továbbra is kínál technikai támogatást meglévő felhasználói felé. A vállalat adatai alapján mintegy 730 ezer HD DVD asztali lejátszó és felvevő került értékesítésre eddig, ebből 600 ezer az Egyesült Államokban, további 300 ezer PC-meghajtó, és újabb 300 ezer Xbox 360 kiegészítő -- több mint 1 millió vevő tett rossz lóra.

A HD DVD gyors eltűnésével elhárul az akadály a Sony által vezetett Blu-ray csoport elől, hogy teljes erővel a DVD-t felváltani igyekvő HD-formátum népszerűsítésére összepontosítson.

Érdekel a HD DVD bukása?
A Nagytestvér részletesen beszámol!
8.
8.
huszti
hunlord: nyugiiii...a Sony sztem már azon gondolkozik, hogyan csökkentsék az árát a gépnek úgy, hogy az ne menjen a minőség rovására :) a sony jó marketinges...
7.
7.
hunlord
PS Fan: remélem, hogy igazad lesz, és egy Blu-ray író a lemezekkel 1-2 éven belül elérhető áron kerül majd a DVD helyére, de egy olyan cég, amely monopolhelyzetbe kerül, nos, hogy is mondjam... nem az jutna először az ember eszébe, hogy csökkenteni akar árain. De idővel úgy is kiderül: a Sony valóban csökkent az árain, vagy a HD-DVD eltűnésével kihasználva helyzetét és nagyobb pénzösszegeket hajt be a vásárlókon.
6.
6.
PS Fan
Nos,én őszintén örülök a Sony sikerének,s így a formátumháború megnyerésével végre elkezd szép lassan csatlakozni az összes filmipari,elektronikai és számítástechnikai/informatikai cég a BD formátum mellé,ezzel természetesen hatalmas plusz bevételt generálva a Sony-nak.

Nagyon remélem,hogy a lehető legrövidebb időn belül nyereséget lesz képes termelni a PS3 is,már csak ez az egyetlen Sony prodoktum,ami veszteséget termel.

Válaszolva HUNLORD-nak:Ezzel,hogy a Sony megnyerte a formátumháborút természetesen olcsóbb lesz minden Blu-ray eszköz,a cég ígéretének megfelelően,hiszen már nincs szükség a versenyre,így az anyacég most könnyen alkalmazhat egy gyorsabb,drasztikusabb árcsökkentést a BD termékeivel kapcsolatban,ezáltal is még több vásárlót nyerve magának.
5.
5.
ldavid
HD-DVD-vel jobban jártunk volna, kár érte

a szoni meg majd keres szépeket az alacsonynak nem mondható BD árakból..



fity: és te majd venni akarsz egy olcsó, de vesztes formátumot?
4.
4.
tjames
A józan ész tényleg azt diktálná hogy essen az ára. De a piac nem feltétlanül így működik. Most monopolhelyzetbe kerültek. Ilyenkor az árat nem a kereslet fogja meghatározni, hanem a kínálati oldal. Ha én lennék nekik, biztos nem csökkentenék drasztikusan, hisz a bevét így csak növelhető lenne.
3.
3.
hunlord
Az ára meg az egekben lesz...
2.
2.
ps3
Ezzel sok minden lezárult!!!!

XDXD

Így van ez várható votl!!!!!!!!
1.
1.
Obi1
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...