Metal Gear Solid 4 - rendkívüli európai sikerek

  • Írta: fojesz
  • 2008. június 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Nem csupán Japánban, de Európában is rendkívüli népszerűségnek örvend a legújabb Metal Gear Solid, mely kizárólag a PlayStation 3-ra jelent meg.
Nem csupán Japánban, de Európában is rendkívüli népszerűségnek örvend a legújabb Metal Gear Solid, mely kizárólag a PlayStation 3-ra jelent meg.



A Konami szerint az öreg kontinensen már az első héten egymillió darabot tudtak értékesíteni a játékból, mindez pedig nem kicsit volt jó hatással a PlayStation 3 eladásaira. Bár e téren nem közöltek számokat az illetékes cégek, a Japánban történtek után biztosra vesszük a megugró PS3-eladásokat. A 25 ezer limitált kiadást szinte azonnal elkapkodták értesüléseink szerint, a drágább gyűjtői csomagból viszont még elérhető néhány darab, ha minden igaz. Martin Schneider, a Konami marketingese szerint a kiadó büszke arra, hogy ismét sikerült remekelni a Metal Gear Solid sorozattal, és megígérte: hamarosan újabb extrákat kapnak a játékosok online úton.
25.
25.
brolin10
28: ja ja gyurka is come back
24.
24.
Aramisz93
22.
22.
Aramisz93
#24: AZt értem hogy nem tetszik, de attól még nem rossz a játék...ezt fel kéne fognod
21.
21.
Metal fiú
Bopcs de igen nekem nem tetcet és nagyon szar game

ám te is fasz vagy :D

20.
20.
Aramisz93
Nem tudom, kétszeres tagadás elég furcsa...gondolom ki se próbáltad az mgs-t, mert függő cod-os vagy...azok ilyen faszok :)
19.
19.
Metal fiú
húú bocs akkor tanuj meg olvasni

ez game 1 nagy szar
18.
18.
Aramisz93
#20: Te figyelj ezt írd már le mégegyszer, mert nem értem
17.
17.
Metal fiú
az szánalmas hogy nem pc re nem jelent meg
15.
15.
Aramisz93
15.
15.
Obi1
"Elejinte a box is veszteséges volt több mint egy év kelletneki hogy behoza a veszteséget"

Szerinted ha legyártanak valamiből több-százezret akkor hogy lehetne nem veszteséges?
14.
14.
Metal fiú
szánalmas hogy csak Pcre jelent meg
13.
13.
Mast3rmind
15: GTA IV nem volt konzol exkluzív = nem generált új vásárlókat... Ez idáig sajnos az Uncharted és a MGS4 volt az igazi nagy (exkluzív) durranása a konzolnak. Reméljük ezek szaporodnak jövőre! (Killzone és Resistance 2-t is tolták...)
12.
12.
G Logan
Elejinte a box is veszteséges volt több mint egy év kelletneki hogy behoza a veszteséget, playstation day-en nagyábol ugyan az hangzot el kb mint tjames irt, ha minden jól megy évégre behoza veszteségeit. Én nem agodom a ps3 ért elégmegnézni a gta4 és a mgs4 eladásokat.
11.
11.
Tokodboy
Pontosabban másfél éve:D
10.
10.
Aramisz93
Úgy értem, hogy az új xboxxal
9.
9.
Aramisz93
Érdekes, de már 2 éve mikor megjelent a ps3 akkor ezt mondták, hogy na majd ha jön a Killzone (aminek az első része pocsék volt) meg a god of war na majd akkor aztán leverünk mindenkit...hol is vannak? Vagy késnek vagy leállítják őket (getaway). Pedig szeretem a sony-t nekem is van ps-m igaz ps2. Amugy szerintem mikor kiadják majd az uj xboxot pár év múva, addig még a ps3 simán tartani fogja magát.
8.
8.
Zsotyee
Ebben az 1 millárd dollárban benne vannak a garanciális javítások költségei is?
7.
7.
dentaku
Mééér lépne ki azután hogy belepumpált annyi pénzt , ráadásul többet is ad el ősz óta mint a Microsoft. Ja és a sikerjátékok még csak most jönnek LittleBigPlanet, God of War 3, FFXIII, Killzone
6.
6.
metafenomÉN
SONY max fél évvel volt tovább veszteséges mint a Box most hogy jönnek már a nagy nevek is szewrintem egy két jól irányzott akcióval vevő csalogatóval 1-2 év alatt behozza magát következő 1-2 ben pedig +3-4 milliárdocskát termel majd :) Remélem mert tjamesnek igaza van ha bele bukik a SONY azt mi is megérezzük mert akár ki is léphet a konzol piacrol...
5.
5.
tjames
Timiii: Wii-vel kapcsolatban igazad van, respect.

viszont a hírben konzol-eladási adatok is vannak, erre reagáltam.

Harmadszor pedig a veszteségek téged is érinthetnek majd...pl a következő generásió megjenlentekor....
4.
4.
ash88
Pricing the PlayStation 3 below its production cost caused Sony to lose $2.16 billion in 2007 and $1.16 billion in 2008, the company revealed today.



szóval már tényleg rájukférne a siker. Aki meg nem érti az webfordítóval fordítsa le.:)
3.
3.
tjames
csak az intervallum nem mindegy! S míg a boxnál 1Mrd veszteségről volt szó, addig a PS esetén 3Mrd-ről szól a fáma. Ezek nem mellékes adatok. Szerintem egy a következő konzolgenerációkon lesz igazán érezhető. MS-nek most bejött, és javában az új konzolon törheti az agyát, mire a Sony egyáltalán nullszaldósra hozza ki a dobozát. Szerintem 100x meg fogja gondolni hogy a következő konzollal mit és mikor kezdjen, ha a mostaninak 5 év lesz a megtérülési ideje.

Szerintem ez a mostani "konzol-háború" a MS-nek kedvezett. Hangsúlyozom: szerintem!
2.
2.
Ghost
Ez így van, először ugyanis a veszteséget kell csönkenteni, majd csak hosszú évek kemény munkája fordíthatja nyereségessé az üzletet. Így van ez minden konzolt gyártó cég életében.
1.
1.
tjames
Kellenek is az eladások nekik, hisz egy tegnapi cikk szerint nagy a bukta a konzolon. Idézem:



A Sony videójáték-divíziója az elmúlt időszakban veszteséges volt a PlayStation 3 miatt - most az is kiderült, hogy pontosan mennyibe is került a cégóriásnak az újgenerációs masina bevezetése.



Bár a konzolos részleg az elmúlt két negyedévben már nyereséget könyvelhetett el, éves szinten egyelőre továbbra is veszteséggel kellett számolnia a Sony-nak. Ennek oka nem más, mint a PlayStation 3: az 500 illetve 600 dolláros nyitóár ellenére a konzolt így is jóval az előállítási költség alatt árulták, így a PS3 szegmens önmagában több, mint 3 milliárd dolláros mínuszt produkált.



Éppen ezért nem véletlen, hogy a Sony mindent megtesz azért, hogy csökkentse a PlayStation 3 gyártási költségeit: korábban azt lehetett hallani, hogy ha jó tempóban haladnak a fejlesztések, akkor a nyár végétől már magából a hardverből is profit származhat - igaz, ennek hátulütője az lehet, hogy idén már nem lesz árcsökkentés, a legtöbben ugyanis ezt jósolják.



Egyéb iránt a Sony elnöke, Howard Stringer is arról beszélt a napokban, hogy elsődleges céljuk jelenleg az, hogy ismét nyereségessé tegyék a videójáték részleget - ha úgy teljesítenek, mint az elmúlt fél évben, akkor erre a jelenlegi üzleti évben minden esélyük meglesz.



/forrás a Playstation3 topikban tegnap 16:20-kor megjelölve/

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...