Felülmúlták a játékok a DVD-eladásokat

  • Írta: fojesz
  • 2009. január 26.
  • Biznisz
Link másolása
Bár az év végi hajrában olyan filmek jelentek meg DVD-n és Blu-Ray lemezen, mint a The Dark Knight vagy a Wall-E, a videójáték-eladások még így is felülkerekedtek azokon.
Bár az év végi hajrában olyan filmek jelentek meg DVD-n és Blu-Ray lemezen, mint a The Dark Knight vagy a Wall-E, a videójáték-eladások még így is felülkerekedtek azokon.

A Media Control GfK International jelentése szerint a tavalyi év során a játékok a DVD-t és a Blu-Ray-t is felülmúlták eladásokban - ilyen eddig nem fordult még elő. A két lemezformátumon napvilágot látott filmek 29 milliárd dollár értékben találtak gazdára, ami "csupán" hatszázalékos csökkenés a legutóbbi eredményekhez képest, viszont épp elegendő kiesést jelent ahhoz, hogy a folyamatosan növekedő játékeladások letaszítsák a trónról a filmeket.

Nagyrészt a Wii teljesítményének köszönhető egyébként, hogy a videójátékok eladásaiból származó bevételek 32 milliárd dollárra rúgtak, ami 20 százalékos növekedést jelentett. A jelentésből is leszűrhető a válság hatása: míg az utóbbi mutatót 22 százalékra becsülték a szakértők, addig a DVD-knek és Blu-Ray hordozóknak 1 százalék növekedést jósoltak. Számításaik nem igazolódtak be, s azért bízzunk benne, hogy a legújabb sem fog, miszerint ez a különbség folyamatosan nő majd a jövőben, ami a filmipar keresletének visszaesését jelentené elsősorban.
5.
5.
Obi1
Na jó, de azt is számítsák bele hogy egy játék ára 8x többe kerül.

Nekem van úgy 50 dvd-m (és nem is a gagyi 990 forintos fapadosok), eredeti játék csak 1-2.
4.
4.
whabaky
Modjuk nektek nem tudom mi a véleményetek, de szerintem még ennél a "csekély":D összegnél is többet keresnének, ha olcsóbbak lennének pl a gamek. Szerintem biztosan többen vásárolnák meg úgy eredetiben, köztük én is. Csak nálam annyi a külömbség, hogy ha tetszik a játék akkor megveszem, megvárom míg lejjebb megy az ára... ennyi.
3.
3.
ACDC 4ever
2: áh "elenyészőő" összeg XDXDXD
2.
2.
Slik
Filmet többen töltenek mint játékokat :)
1.
1.
ACDC 4ever
kemény. annak az egy hónapi kamatjából megélnék életem végéig:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...