220 millió dollárral csökkenti kiadásait a THQ

  • Írta: fojesz
  • 2009. április 5.
  • Biznisz
Link másolása
Eleinte rosszmájú találgatásoknak titulálták a THQ csődjéről szóló híreket, mára azonban bizonyos, hogy a kaliforniai csapatnak össze kell húzni a nadrágszíjat.
Eleinte rosszmájú találgatásoknak titulálták a THQ csődjéről szóló híreket, mára azonban bizonyos, hogy a kaliforniai csapatnak össze kell húzni a nadrágszíjat.

A THQ bejelentése szerint 220 millió dollárral próbálnak meg karcsúsítani a kiadásokon amellett, hogy 600 alkalmazottat elbocsátanak. A cég reményei szerint ha minden jól megy, elegendő spórolással és az elkövetkezendő időszak játékaival  - mint a UFC 2009, a Red Faction: Guerrilla vagy a Darksiders - ismét profitképesek lesznek. A leépítések legutóbb a Big Huge Studios-t érték utol: mint már beszámoltunk róla, a kiadó a Heavy Iron Studios-szal együtt eladásra ajánlotta fel a céget, s miután eddig nem jelentkezett vevő, ha bezárni nem is fogják, de alaposan megkurtítják majd a Big Huge fejlesztőállományát. A legfrissebb pletykák szerint jelentős átszervezés előtt áll a THQ Wireless is: a csapat 75 százalékát az állítólag több pénzt hozó kézikonzoljátékok fejlesztésére állítják rá, ráadásként szóba került az is, hogy a Worms-sorozat mobilos verzióit ezentúl az Electronic Arts fejlesztené - a hírt még egyik cég sem kommentálta.
3.
3.
LonGleY
2.
2.
K.G.
2: Hát, pedig túl ütősnek sem néz ki. Kopár. A rombolás nem viszi el, az egyébként átlagos látványvilágot a hátán, mért nem olyan hű, de nagyon egetrengető, mint ígérgették.



Bárcsak én engedhetnék meg magamnak egy 220 millás költségcsökkentést. :)
1.
1.
Crysisman
1: hát a Guerrilla nem lesz gyenge már csak a multija miatt sem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...