James Camerons Avatar: The Movie - filmes trailer

  • Írta: billadama
  • 2009. augusztus 25.
  • Cooltúra
Link másolása
James Cameron leginkább várt filmje az Avatar. Sokat hallottunk már róla, képeket is láttunk, de most végre itt az első hivatalos trailer.
James Cameron leginkább várt filmje az Avatar. Sokat hallottunk már róla, képeket is láttunk, de most végre itt az első hivatalos trailer.

Mint már azt említettük, a december tizennyolcadikán bemutatásra kerülő filmet hatalmas kampány előzi meg. Egyesek szerint a Star Wars babérjaira tőr, akkora alkotás lesz. Annyi bizonyos, hogy Cameron nem szokott nekünk csalódást okozni. Sci-fije teljesen 3D technológiával készült, így az Imax mozik végre igazi filmet vetíthetnek nekünk. De minek a szócséplés, nézzétek meg a bemutatót!

39.
39.
Fred11
Érdekes kritikák előre, és nézetlenül. Erre mondták a görögök hogy ez nem vélemény, csak vélekedés. Azthiszem ettől jobban az életről szóló filmet nem láttam még. Végre valami ami valódi értékeket közvetít, és ha ehhez a képzeletnek el kell rugaszkodni a földről, hát tessék.
37.
37.
Optimus Prime
Én meg attól félek, hogy egy sok hűhó semmiért CGI orgia giccses Titanic love story lesz. Hogy őszinte legyek a Titanic Cameron egyetlen filmje, ami nem láttam egyszer se rendesen végig. Az Aliens nem tudom megtudnám-e (merni) nézni újra, de lehet inkább azt, mint a Titanicot.
36.
36.
Kerax
Azért a Star Wars -ot nehéz lenne oda verni! =)

De remélem meg teszi... =D
35.
35.
FeroxX
én is félek attól hogy gyermekded klisé mese story lesz... : kb mint valami hatszázszor lerágott walt disney történet.. amúgy szerintem kb olyan az animáció mint a Blizzard movie-k ban (starcraft II, diablo III, wow) bár még azok is valamivel valósághűbbnek hatnak nekem :o
34.
34.
Tilla25
A Story: A tudósok létrehoznak egy Navi-t,és a tolószékes faszi agyát átimportálják a lénybe. Ö lesz majd az Avatar. A célja az lesz, hogy férközönbe a Navi törzsbe és ott robantson ki egy háborút, de ott megismerkedik egy lányal aki mind erröl tudomást szerez. Lány bele szeret, és a vonzalom kölcsönös. Lány megmutatja neki miért nem érdemes ezt a bolygót bántani, megmutatja neki a bolygó minden szépségét. A fickót elvarázsolja és egyre jobban kételkedik abba hogy helyesen cselekszenek az emberek. De erre már túl késön jött rá és a háború elkerülhetetlen.....
32.
32.
tDr1v3r
33: Jake (a tolókocsis) elmékét rakják bele egy mesterségesen létrehozott na'vi-ba. (az a kék lény)

34: trailer alapján nehogy az sw-hez hasonlítsd! A történeti szálból szinte semmit se láttál...

Nemtom h vki olvasta-e a régi (97-es) avatar-forgatókönyvet, de az láthatta, hogy tényleg el fogja érni az sw szintjét történetileg.

Nemmelesleg Spielberg és Lucas bácsi is pozitív véleménnyel van a filmről...
32.
32.
tDr1v3r
*elméjét, egy modi rakja bele az előző kommentembe. thx.
31.
31.
Optimus Prime
#33: rátapintottál a lényegre! Nekem is ez jár a fejemben. Hogy az egy őshonos élő... idegen vagy úgy hozták létre (klónozás, genetika, stb.), mert... minek is? Oké, a csávó tolószékes és ezután tud járni, de szegény lény elméje meg át az emberébe?

A látvány szép meg minden, de a Star Warshoz mérni... erős, mert az SW is szép meg minden, de ott van történet, karakterek, az egy Film. De az hogy egy ilyen sci-fi világ életszerű-e az már más kérdés. Ezt nézője válogatja 3D ide vagy oda.



U.i.: a hírt én is beküldtem még 21.-én a játék előzetesével karöltve. :)
30.
30.
milerik
Nem tudom volt e már az elöző kommentekben, de nekem az az érzésem, hogy a tolószékes csávó elméjét valahogy a kék idegen lényébe manifesztálják . Egy kék idegen van csak aki emberi ruhákat hord a trailerben a többi mind csak böröket ,rongyokat. Erről szólna a story ? hogy , idegen testben ő átérzi milyen kiszolgáltatottak és saját faja ellen harcol ? - lehet valamit tudni amúgy a történetről fixen ?
29.
29.
YTy
26: megoldható élőszereplős módon ez is,ott ahol nincs viszonyítási alap h. mi mekkora. Pl: a trailerben van oan jelenet(ek) ahol csak idegen lények vannak,a környezet meg amugyis animált,ott sián lehetnének emberek is,de ez már szőrszálhasogatás részemről :P
28.
28.
LtGlove
Biztos szép lesz, biztos izgalmas lesz és biztos megnézem, de...



...az akció sci-fi szinten a idegen lények kimerülnek ott, hogy másképp hívják, más színű a bőrük, más színű a szemük, más a méretük és kicsit másképp néznek ki mint a földiek, de ugyanúgy egy ló, egy tigris, madár vagy épp elefánt.
27.
27.
columbo
26. Akkor más példa, starwars-ban Watto és Yoda is teljesen animált volt, élőszereplő nélkül(szerintem nagyon jól), a karib 2-ben meg csak azért volt élő szereplővel felvéve, hogy lemásolhassák az arcjátékot és hogy pontosan belőhessék hogy a figurák hol áljanak, és mivel az Avatar nagy részt nem létező helyszíneken fog játszódni, egy 3méteres teljesen embertelen mozgású űrlényekkel ezért kellet teljesen le animálni(azért az arcjátékot itt is lopták:). De ne érts félre én sem mondtam hogy ez a film lesz a leg leg élethűbb (nem azok csinálják a trükköket akik a starwars-ét:) de azért ez Cameron film, szal Terminator 1, 2, Alien2, True Lies, Titanic rendezőjétől csak jó filmet várhatunk, legalábbis remélem. Szal szerintem igenis lehet tökéletes animált figurát megcsinálni, itt láthatóan nem jött ősze, de hát ez van.
26.
26.
tjames
#27: vita? Milyen vita?



Engem nagyon nem érdekel ha egyeseknek ez a fullCGI filmek bejönnek.



De engedtessék már meg nekünk, hogy az ilyeneket ne tarsuk többre egy egyestés időtöltésnél.



Majd ha eljön az idő, mikor egy CGI színész OSCAR-t kap.... :) majd akkor....
25.
25.
Tilla25
24. Akkor az Alient is hozzá lehetne kötni mert még is csak ö áll közelebb a star Warshoz idörendi sorendbe.
24.
24.
Tilla25
Nem tudom mit kell ezzen vitatkozni. Még be sem mutaták a filmet. Tény hogy ez a film csak 3D-ben lesz élvezhetö. Pl. Transformersbe Devastatort 1000000 alkatrészböl rakták össze, persze animacioval. A G Force rágcsálóihoz meg kb. 100000000 ször szálat használtak fel, persze ezt is animációval.
23.
23.
tjames
#25: Nagyon jó példa, köszi! It a lényeg! :) Ezzel még inkább megerősítettél :)

UGyanis ebben a videiben látszik, hogy itt élőszereplős alakokkal vették fel a jeleneteket, hogy a mozgás, és az animáció valós legyen, és csak egy skint húztak a színészekre.

De könyörgöm: ez lesz a helyzet az avatarral? UGye hogy nem.... itt a komplett karakterek animáltak....

És én pont erről a nüansznyi különbségről beszéltem. Nem azt mondtam hogy az effekteket nem lehet jól megcsinálni. Hanem hogy karaktereket nem lehet még 100%-osan megalkotni. Érted?

:)

22.
22.
columbo
17. tjames: "Nem tart még ott a számgépes grafika, hogy komplett karaktereket alkossanak, anélkül, hogy ne látnád, hogy ez bizony animált." Akkor te még nem láttad a Karibtenger Kalózai 2-őt:) Ezt nézd meg: http://www.youtube.com/watch?v=lsd4210odtw Szal dehogy nem:) 21 és a 24 hozászolással meg 100%-ban egyetértek.
21.
21.
bledzer
nagy jósáág lessz Full hdban megnézni, egy jó orgia a szemnek, viszont a STAR WARSal ne is merje senki egy napon emlegetni. Ha választanom kéne az eddig filmek közül hogy mi lehet MAJDNEM SW szintű akkor a MATRIXot mondanám. Mert egy SW attól lessz nagy hohu ÚLYAT teremt ami ma ritkaság, nem sc-fit nem horrort hanem egy úly műfajt teszem azt. Pl a mostani 8 10 évesek biztosan nem fognak 20 évesen olyan szeretettel gondolni az avatar bármely részére mindt én most a light sabre-re :)
20.
20.
LtGlove
Nekem csak egy bánatom van. Semmi eredeti nincs benne.

Már nagyon vár
19.
19.
tjames
#21:

:)

érted miért írom...?
18.
18.
Noel Ryyka
10: amerikában több mint 160 IMAX mozi van...ja és úgy csinálják, hogy a RealD és a Dolby 3D mozikban is levtíthessék, bár ott közel sem lesz akkora élmény nézni.



17:Star Wars 2-3-ban Yoda teljesen CGI karakter volt és szerintem bőven valósághű
17.
17.
Gael
szerintem nagyon utos lesz,en csipem az ilyeneket.
16.
16.
Maxxer
Engem elsöre nemgyőzött meg a trailer ,de megnéztem még múltkor mégegyszer akkor viszont már tetszett ,Ezt meg District 9.-et várom idén a legjobban ..:)
15.
15.
Guppi
Látványosnak látványos lesz mindenesetre
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...