Dragon Age: Origins - az utolsó traileráradat

  • Írta: fojesz
  • 2009. november 4.
  • Videó
Link másolása
Boltokban a Dragon Age: Origins, de a hype csak nem akar elülni körülötte. Most négy új videó érkezett a szerepjátékról, bennük néhány forró jelenettel.
Boltokban a Dragon Age: Origins, de a hype csak nem akar elülni körülötte. Most négy új videó érkezett a szerepjátékról, bennük néhány forró jelenettel.



Az első trailer különösen érdekes, amolyan bejelentés: Marilyn Manson mellett a 30 Secons to Mars nevű zenekar is közreműködött a játék készületeinél olyan módon, hogy a This is War című megjelenés előtt álló albumuk címadó dala a játékban debütál majd először - az első pár perc hallható az új trailerben is. A második videó a Dragon Age erotikus oldalát mutatja be: a BioWare-től sosem volt idegen a téma (s valljuk be, a jogvédőkön kívül kitől az?), erről az új szerepjátékban is meggyőződhetünk. Az utolsó két rövidfilm a harcrendszert mutatja be, immáron sokadjára.






11.
11.
Zoe01
Rendben, majd meglesem. A grafika meg nem lényeg nálam. :)
10.
10.
dareal
egy kis off: ha érdekel egy tényleg szabad világ, a maga rejtelmeivel, lesd meg a wurm-ot (online, van free része, korlátokkal és a fizetős része, az sem drága. a csapat akivel játszom, imádja, velem együtt, itt tényleg a szabadság, önmegvalósítás a lényeg, player driven az egész, terraformálástól kezdve minden nyavaja van, állattartás stb, valamikor nyitok neki egy topicot és írok róla, csak az jó hosszú lesz, mert igen sokrétű, a grafika viszont borzalmas)
9.
9.
dareal
igen, az első részek, a mondhatni "tutorial" (a játék is így említi) erről szól. ezzel még nem is volt bajom, akkor ért a hideg zuhany, amikor már kint voltam és nem kaptam meg a várt szabadságot.

egyébként az mmorpg-k nem rpg-k, egyedül az swg-t tekintettem annak (az valóban az volt, rpg a javából), meg most a wurm-ot (régi swg, nem a mostani, a mostani egy vicc wow klón, a wow meg minden, csak nem rpg)



értem, hogy mire gondolsz, nagyjából egy síkon mozgunk szerintem, csak nekem a világ szabadsága szinte elsőrendű, azok után jön minden más (oblivion alapból nem valami jó, de mint írtam, 20-30 giga mod és az rpg mekka lesz, gothic meg khm, soha soha soha :))
8.
8.
Zoe01
Ha jól tudom (de kérlek javíts ki, ha tévedek) a játék első felében a saját "origin sztoridat" játszod végig. Több oldalon is írták, hogy itt még sokkal lineárisabb az egész, csak utána nyílnak meg a területek ekötted, ahol már szabadon kószálhatsz.



Mondjuk én személy szerint nem a "szabadság" miatt szeretem a szerepjátékokat, mert pl. vegyük az MMORPG-ket, azokban is baromi nagy "tered" van, azt csinálsz amit akarsz, de attól még nem keményvonalas RPG-k (ahogy a Gothic sorozat és az Oblivion sem "igazi" rpg-k szvsz), mert ezekben a játékokban a küldetések rémegyszerűek (szedj össze 6 db. virágot pl.), az NPC-kel való kommunikáció csak alibi szinten szerepel, nem lehet velük normálisan elbeszélgetni az adott helység történelméről, legendákról, stb., és valahogy nem érzem azt, hogy a világnak egy része lennék (tudom, hogy ez hülyén hangzik, de remélem érted mire gondolok xD). A szabadság számomra nem a legfontosabb ezekben a játékokban.



Nekem az ilyen dolgok fontosak egy RPG esetében, ezekért szerettem a BG, IWD, PT, The Witcher játékokat, és ezért várom a DAO-t is.
7.
7.
dareal
no, röviden ami nem tetszett:

ez az idézett, open to explore egy marhaság, legalábbis a 3-4 óra játékidő után. igen, kb mint kotorban, adott egy "pálya", aminek adott részeire elmehetsz, a többi zárt, nem mehetsz oda. úgymond az esetek 99%-ban a kijelölt úton mehetsz. pl még az elején volt egy kis tó, inkább pocsolya, a másik végén egy sziklával, a szikla alatt egy völgy. no, nem enged még a pocsolyába lépni sem, hirtelen ott egy naaaagy láthatatlan fal. khm khm, a nagy szabadság és az explore, pedig szívesen letekintettem volna abba a kis völgybe :)



szóval, annál jobban nem rühellek semmit sem, egy rpg-nek nevezett alkotásban, ha épp a felfedezés hiányzik, szinte teljes mértékben (igen, a kotor-ban is rühelltem azt, hogy x bolygó úgy fest, hogy a kiindulási ponttól számítva 3-4 út van, de a végén ezen utak ismét találkoznak (vagy zsákutca és találd meg a helyes utat, lol, nem lenne ésszerűbb és élethűbb a kis dombon átmenni és tadam, ott a cél? neeem, menj vissza az úton, körbe, ezzel is növelve a játékidőt, de az élvezeti faktort csökkentve))



számomra ott kezdődik az rpg fogalma, hogy a lehető legnagyobb önmegvalósítást (nem ez lenne a lényeg???) és szabadságot nyújtsa, utálom, ha szinte kötelező jelleggel a story-val kell foglalkoznom (fontos tényezője a játéknak, ez tény, de speciel azt szeretem, ha előbb felfedezhetek, majd ha gondolom, akkor csinálom a story-t)

pl az elder scrolls szériában ezt imádom/imádtam, ha egy hegy tetején állva látok egy akármit, akkor oda el tudok menni, fel tudom fedezni a játék adta területet, nem állít meg egyetlen egy láthatatlan fal sem (mondjuk az oblivion már azért gyenge volt egy morrowind-hez képest, de 20-30 giga modot letöltve, már az is über király, csak hát ismét a modderek teszik játékká a játékot), vagy épp a térképre ránézve látom, hogy a story egyik eleme itt van, akkor vagy megcsinálom, vagy majd egyszer visszajövök.



ha már térkép: azt is rühellem, ha bemész valamilyen dungeonba, akárhova és nééééédda, megvan a helyiség full térképe :)



szóval, ha egy sztori alapot szeretsz végigjátszani, hibátlan játék lesz, mert biza valóban vissza-vissza köszönnek a '80-'90 évek szerepjátékaiban található elemek, feltupírozva, de nekem eddig sem ezek hiányoztak, hanem annak az érzése, hogy egy ténylegesen lélegző, létező világot alkottak, nem pedig egy színdarab szép díszletekkel, de a díszlet mögött nincs semmi. nem, én ezt nem szeretem.



a skillek jók, rengeteg van (bár gondolom ezt már nézted a char gennel), de számomra nem attól rpg egy rpg, hogy ding, lvl up és akkor most x pontot eloszthatok és nyomom tovább a megírt sztorit, majd ha vége, kezdem az elejéről egy másik karival.



tényleg röviden: a dragon age egy themepark játék, azokat meg kifejezetten nem szeretem.
6.
6.
Zoe01
#4: Nem, én nem tudom, mivel mint mondtam, még nem érkezett meg.



Érdekes módon ezt a "szabadság hiánya" dolgot eddig sehol sem írták (kb 6-7 review-t pedig már elolvastam).



Rákerestem erre a témára a hivatalos oldalukom, és olvastam, hogy valaki rákérdezett erre:



"You can choose to travel between large different areas, and for a good portion of the game a lot of area is open to exploration in this way. Think of the old PC baldur's gate games, or Knights of the Old Republic, only much more content."



Ennél nagyobb szabadság nekem nem kell. :)



Az meg, hogy ez inkább meg egy Akcio rpg, mint egy valódi szerepjáték, egyszerűen nem hiszem el. Mindenhol írták, hogy mennyire jó, hogy visszatértek a BG-szerű taktikus játékmenetre, nem csak egy egyszerű Hack&Slash lett belőle, és hogy végre, a társaid is olyan "életszerűek", mint a BG-kben.



Szóval én biztosan nem fogok csalódni a DAO-ben. :)
5.
5.
Kelan
Még mindíg nem értem miért kell vitázni egymás véleményén.

Neki tetszett, neki meg nem... nekem meg nagyon :)
4.
4.
dareal
ehhe, csak tudod, nekem azért csalódás, mert számomra az nem rpg (mass effect rossz példa, mert attól speciel okádnom kell :)), hogy kötött az irány, amerre mehetek :) nos, ez a fajta szabadság TELJESEN hiányzik a dragon age-ből, sajnos. épp az a baj, hogy ez közel sem hc, ez nem szerepjáték, hanem épp, hogy egy akció rpg. period.

épp az a baj, hogy ez inkább hajt a mass effect felé, mintsem egy bg 1, vagy régi ultimák felé. ezért rohadalom nagy csalódás.
3.
3.
Zoe01
Én Angliából rendeltem és még nem ért ide. Csalódás?? LOL. Azért zeng ódákat mindenki róla (kül/belföldi sajtó, játékosok).



Eddig szinte mindenhol azt írták, hogy valóban méltó BG örökös.



Szerintem maximum annak csalódás, aki egy Mass Effect szerű csili-vili AKCIO rpg-t vár, de annak aki egy igazán jó fantasy HC szerepjátékkal szeretne játszani, nos az keresve sem találhatna jobbat nála...

2.
2.
dareal
aki angliából rendelt, annak nagy valószínűség szerint már ma megérkezik (itt legalábbis járt a postás).

a játék maga? csalódás...
1.
1.
bitbandita
A 2. "sexy montage" videó végén jól láttam, a fonott hajú "tank" karakter a fiúkat szereti? :O
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...