Final Fantasy VII - nehéz lenne remake-et csinálni

  • Írta: fojesz
  • 2010. február 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Rossz hír, a Square Enix továbbra sem tervezi, hogy felújítják a Final Fantasy VII-et, s most már azt is hajlandó volt elárulni, hogy miért ódzkodik a PS3-as remake-től.
Rossz hír, a Square Enix továbbra sem tervezi, hogy felújítják a Final Fantasy VII-et, s most már azt is hajlandó volt elárulni, hogy miért ódzkodik a PS3-as remake-től.

Ugrás a galériához

A PlayStation 3 bemutatása előtt a Square Enix igen látványos Final Fantasy VII techdemóval kápráztatta el a rajongókat, akik azóta imádkoznak azért, hogy a japán cég elkészítse nekik a PS1-es klasszikus felújított változatát. A minap a sorozat két producere Yoshinori Kitase és Motomu Toriyama viszont kijelentette: erre egy ideig nem kerül sor, elsősorban azért, mert nem lenne könnyű feladat. A Final Fantasy XIII rendkívül szép játék ugyan, ám az úriemberek elmondása szerint jóval lineárisabb játék is, mint a Final Fantasy VII volt, így utóbbi városait jóval nehezebb lenne nagy felbontásban, csilivili módon megjeleníteni. Mára jóval több időt emészt fel a grafikai megvalósítás, márpedig a fejlesztési idő erősen korlátozott, és oda kell figyelniük a történetre és a harcrendszerre is többek között, hogy a játék megállja a helyét, mint Final Fantasy.

4.
4.
_Tappancs_
#3: Ha te valamit nem használsz és eszed ágában sincs felhasználni, akkor inkább odaadod valakinek, mint elrakod a szekrény mélyére vagy kidobod a kukába. Lehet 100 ezerért vetted 10 éve, demára 10 forintott nem adnál érte, mert van sokkal jobb a birtokodban. Kodokat ritkán adnak ki valamilyen oknál fogva ,de még tizen éves játékokat se rakják letölthetővé, valamilyen oknál fogva, pedig rég megkereste már az árát.. Nagy kár.



Anno régen egy csapat elkezdte a játék pc-s kodját visszafejteni és azonosítani bizonyos részeket. Az engine-t, de a cég leállította a buherálást. Pedig még a minimális grafikai változtatás is jobb volt és javára vált a proginak.. :)
3.
3.
_Tappancs_
Na jó, akkor mondok mást ami a szövegből szintén leszűrhető..



--Nem lehet HD-ben olyan nyilt világú RPG-t létrehozni mint a FInal Fantasy VII, ami grafikailag is nagyszerű, mert a lineáris XIII-nak is sok idő az elkészítése--



Így már mindjárt nem olyan vidám érv, hogy miért nem készítik el a remake-t. :) Kiváncsi leszek a Versusra, mert ha ott városok vannak és a képek alapján a "térkép" világ is, akkor nemtom mi a gond.



"oda kell figyelniük a történetre és a harcrendszerre is többek között"--Ez a mondat is fura, mert a FVII harcrenszere és története teljesen kész immár 97 óta. Bővítés ami nem változtat az alapon csak sziesíti az, jóval kisebb munka, mint megálkotni valami újat ami megállja a helyét..



Szal tényleg nem fer érvek..
2.
2.
norbee007
_Tappancs_: Miért lenne bennük jóindulat? Ez az ő termékük, sok időbe és pénzbe került a fejlesztés, hülyék lennének kiadni a kezükből, hogy végül más vigye el a hasznot és tönkretegye a franchise hírnevét ...
1.
1.
_Tappancs_
Bénák. :) Adják ki a jogokat és a noname játék készítők összedobják seperc alatt, csak egy kis összefogás szükségeltetik meg egy csipetnyi jóindulat a Square Enix-től a program forráskódját illetőleg. Annak nincs értelme, hogy ennyit görcsöljenek egy olyan címen, ami überelné oda vissza az FXII és az FFXIII eladásait, mert , ha van játék RPG-ben ,ami vinné a pálmát az az FFVII remake, kibővítve történeti elemekkel és újabb materiákkal, fegyverekkel, területekkel stb.



Ami meg a techdemot illeti, ha olyan szintű lenne a megjelenítés, ami valljuk be nem csillivilli, mégis messze jobban nézz ki ,mint a VII(eredetije) és ennek ellenére stilusilag nem tér el egy fikarcnyit se.(ez meg alap,hamár remake) Másfelől megspórolnának egy csomó időt, mert nem egy új játékot kellene nulláról kitalálni, hanem egy meglevőt újítani és kibővíteni, ráadásul mindezt úgy, hogy van egy modern motor is a kezükben , amit az FFXIII hajt..



A másik dolog meg, hogy mióta kijött a techdemo, nincs olyan interjú a Square Enix valamelyik tagjával, ahol ne lenne kérdés és kérés a remaket illetően és mindig burkoltan , hitegetően válaszoltak, aminek a vége pozitiv volt.



Sőt szerintem a FFVII világba levő modellek is készen vannak, márcsak az FF VERSUS miatt is, sőt, kész modelleket is könnyebb átalakítani, mint nulláról megépíteni... Nemtom miért odzkodnak ennyire..



Kifogások...:S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...