Új cross-platform finomságok a Microsofttól

  • Írta: fojesz
  • 2010. március 8.
  • Hardver
Link másolása
Képzeld el, milyen lenne, ha otthon Xbox 360-on játszol egy játékkal, buszozás közben a telefonodon folytatod, majd a munkahelyi PC-den fejezed be!
Képzeld el, milyen lenne, ha otthon Xbox 360-on játszol egy játékkal, buszozás közben a telefonodon folytatod, majd a munkahelyi PC-den fejezed be!



A Microsoft most ezt fogja megvalósítani, Eric Rudder a TechEd Middle Easten mutatta be az új cross-platform lehetőségeket - ezt láthatjátok a felvételen is. Ezúttal nem csupán arról van szó, hogy a különböző platformok játékosai egymással is játszhatnak, mint eddig: ezúttal konkrétan majdnem ugyanaz a játék jelenik meg a PC-n, az Xbox 360-on és a Windows Phone 7-es mobiltelefonon. A bemutatóban látott egyszerű, Visual Studioban fejlesztett Indiana Jones játék tökéletesen játszható billentyűzettel, Xbox-kontrollerrel és érintőképernyőn keresztül egyaránt, és a legérdekesebb, hogy a Live-rendszernek köszönhetően ott folytathatjuk a játékot, ahol azt egy másik platformon abbahagytuk.
23.
23.
geri q
#19: engem képzel el általában idegesít az auto aim. mert az auto aim az nem az hogy célzol és puff az ellenfélre rakja a célkeresztet, hanem mikor rácélzol az emberre akkor egy csöppet követi ha meg rántásból lőssz akkor pedig lelasítja mikor az emberhez érsz.
21.
21.
CJgabor
Hogy milyen lenne? Hát szerintem fölösleges, kocka baromság.
21.
21.
CJgabor
Elnézést, 'hát'-tal nem kezdünk mondatot xd
20.
20.
CsocseX
#19: Az auto-aim sokat segít, de azért annyit nem... Azzal sem lenne túl sok esély az egér ellen. Ráadásul az auto-aim főleg (ha nem mindig) a célpont közepére céloz. Tehát, ha a célpontunk egy ember, akkor annak mellkasa felé vetül automatikusan a célzásunk. Ez természetesen játékonként változó, de a legtöbb esetben így van. PC-re való áttérés utáni tapasztalataim: mérföldekkel könnyebb célzás, egekbe szökkenő frame-k (jó masina esetén), az eddig próbált játékok 90%-a sokkal szebb PC-n. Szerintem azért, ha cross-platform játékokat is csinálni fognak a jövőben, akkor azért figyelni fognak mindenféle apróságra, szóval nem hinném, hogy gondok lesznek ebből.
19.
19.
Szerintem azért nem mereik megoldani a cross platformot, mert a a PC-s profik lennének az FPS-ekben és ezért a konzolosok nem akarnának majd játszani. És ez veszteség lenne a gyártóknak.

Másk dolog hogy akkor ki kellene venni a konzolos verzióból az auto aimot.
18.
18.
CsocseX
Ezt hasznosnak tartom, és tetszik az ötlet. A másik dolog... Én tudom, hogy pl. Xbox 360 kontrolerrel is tökéletesen meg lehet tanulni pillanatok alatt kapkodni az ellenfelek fejét, de egy egér/billentyűzet kombó ellen esélye sincs. Mindkét platformmal rendelkezem (360-nal csak rendelkeztem), szóval tudom, hogy miről beszélek. Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy ha egyszer úgy áll majd a helyzet, hogy ilyen cross-platform szisztémában tol egy boxos és egy PC-s egynás ellen valami célzós cuccot, akkor az előbbinek jócskán fel kell majd kötni a gatyát, ha labdába szeretne rúgni. ;) 3 évig voltam 360 tulaj, és nem egy cuccon verekedtem már át magam, de amióta PC gamer vagyok, mesterlövész is vagyok egyben. :) Ennek ellenére rengeteg cumót 360 joy-jal tolok, mert némelyik port PC-s controll-optimalizálása nem igazán sikerül a mindig a legjobbra. Életem egyik legrosszabb console to PC portja a Resident Evil 4 volt. (GC-n fergeteges volt, milliószor kijátszva)



Na, asszem jócskán elkanyarodtam már a témától, úgyhogy ezennel befogtam... :) Jó lesz ez, jó lesz ez... (cross-platform)
17.
17.
Raam989
14:

Főleg akkor amikor egy verekedős vagy egy nack n' slash játékban játszanának... :D
16.
16.
fegaa
Elképzeltem. Elbocsájtanának.
15.
15.
Maxxer
#10: Énis erre várok , Klemid a Pro-t egyszer kiakarom hívni :D
14.
14.
tjames
#11: :) Ugyan miért? Sok egeres meglepődne, hidd el ;)
13.
13.
demon68
nem túl jó szerintem, hogy a játék ugyanolyan az 1GHZ-es telefonon, mint a 4 magos otthoni gépen
12.
12.
Killerbee
#2: Semmi, mivel nem azokra van.
11.
11.
Killerbee
#10: Isten ments h bill+egér kombó ellen menjen a joy :D
10.
10.
tjames
Inkább az jönne már hogy egymás ellen játszhasson boxos, pécés, péesses.
9.
9.
Iwashi
Ez most akkor tök ugyanaz lesz majdnem mint az onlive? Ott is ez volt: TV-n, Mac-en, meg Iphone-on nyomták a Crysist.
8.
8.
#3: Jah de szerintem az átlag emberek nem 160cm-s tévén tolják a játékokat hanem a 19-22 inches monitor előtt ülnek és kockulnak. Arról nem is beszélva hogy 160cm-s tévén milyen szép lehet a 1280x720-as felbontás.
7.
7.
Giga0509
#5: A Lost Planet:Extreme Condition is ilyen volt.
6.
6.
Terawatt
Nincs Windows Live Magyarországon szóval ide tuti nem jön :) legalábbis hivatalosan
5.
5.
Raam989
"Ezúttal nem csupán arról van szó, hogy a különböző platformok játékosai egymással is játszhatnak, mint eddig"



Hol volt eddig ilyen eddig? A Shadowgrounds vagy Shadowrun vagy mi a tököm volt crossgame játék, azt az is elhasalt... volt azon kívül más ilyen próbálkozás?
3.
3.
dzsiádzsó
Hát én pl a GOW3-t tuti nem winfing7 tolnám, hanem 160cm HD plazma előtt :D:D.

Az meg hogy valaki annyira achi, vagy game függö hogy hajlandó telefonon továbbjátszani amit elkezdett, hát grat... :D
2.
2.
Slik
na és valami erősebb játékkal mi van? pl. gears of war v resi 5 a grafikát hogy jeleníti meg azoknak?
1.
1.
mnmn1
nem semmi de sztem nem sokan fogjak hasznalni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...