Az iPhone lenyomta a PSP-t, és tovább nő

  • Írta: Daks
  • 2010. március 25.
  • Hardver
Link másolása
Nem a játék az iPhone és az iPod Touch legnagyobb ereje, az NDP piackutató cég felmérése szerint mégis jobb üzlet rá fejleszteni, mint PSP-re.
Nem a játék az iPhone és az iPod Touch legnagyobb ereje, az NDP piackutató cég felmérése szerint mégis jobb üzlet rá fejleszteni, mint PSP-re.

A handheld piacot jelenleg három nagy készülék uralja. A Nintendo DS a torta 70%-át tudhatja magáénak, az iPhone a játékbevételek 19%-át generálja, míg utolsó helyen szegény kis PSP kullog, kemény 11%-os értékkel. Az érintőképernyős telefon már a megjelenését követően hamar 1%-os részt szakított ki a teljes, dollármilliárdos játékpiacból, és míg sokak számára nehéz volt az utóbbi két év, az iPhone 5%-os növekedést ért el. Nem szabad tehát lebecsülni a gépet, hiszen talán egy napon az 5 eurós játékok fogják uralni a világot, és akkor vége a konzoloknak!
23.
23.
deviques
22.
22.
keiji maeda
kit érdekel melyk mennyit szakít összegileg játékélményben meg játszhatóságban a psp a legjobb a 3 közül . az érintős megoldás kizárja a jó pörgös akció gameket ilyen god of war stilust nem is lehet rajta játszani
21.
21.
meridarider
egyetlen egy dolgot nem értek az iphonnal kapcsolatban vagy touchal mind1

elvileg sokszor erősebb a vas mint a PSP mégis a gyengébb grafikákat is néha akadva futtatja (igaz nekem egy uj szoftver csak akkor kerülhetett a touchra ha megjelent az uj JB:)=winterboard és társai=feleannyi memória) mind2 kütyünek van előny hátránya

nekem a PSP jobban bejön játék szempontbol nézve
20.
20.
megalonagyix
13#a Doom RPG 2 moblion is nagyot üt. :D (mármint nem az iPhoneon) Hasonló, ugyan arra az "engine"-re épülő, ugyan az a fejlesztője a Wolfenstein RPG-nek, vagy a Orcs&Elvesnek. Mindegyik nagy kedvencem! A Doom Resurrection (iPhone, Railshooter) fog majd beállni a sorba.
19.
19.
dareal
#17: nem egy generáció, ennek ellenére az "új jövevény" lenyomta az öreget :) gondoljatok bele, ha szintén 5 éve lenne iphone és 5 éve lennének rá játékok, mekkora lenne a difi? :)
18.
18.
dareal
#14: én is szeretem a hosszú és tartalmas, változatos játékokat. speciel a dragon age-t nagyon vártam, de nagyon nem jött be. egyik cimborám nagy büszkén mesélte, hogy húúúú, 80 óra volt a végigjátszás, mellékküldikkel. oh, mondom, háles, az oblivionban a mostani karakteremmel már 78 óra játékidőnél tartok, de még el sem kezdtem a fő küldetést :D

sajnos ami régen alap volt (játékok hosszúsága és becses tartalma), az ma már ritkaság.

amitől hányok még: anno, ha vettél egy játékot, akkor annak a körítése is magáért beszélt. nem egy szaros dvd tokban, silány papírra nyomtatva kaptál valami fecnit. az akkori _alap_ változatok olyanok voltak, mint ma egy extra különleges kiadás (nem is collectors, hanem annál speciálisabbak)

egy alap dungeon master 2-höz, ami 4e forint volt, kaptam egy velúr borítású könyvet, egy papirusz tekercs szerű képződményre nyomtatott (úgy nézett ki, mintha kézzel rajzolták volna rá) térképet, stb stb stb. szép nagy dobozban.

most ilyen már nincs.

anno a gunship 1-hez (1989?) mellékelt pár száz oldalas, csak az apache helikopterről szóló kézikönyvet hetekig olvastam, tanulmányoztam (természetesen ezen felül volt még a játékhoz is kézikönyv!)

szóval anno már maga a doboz tartalma kellően le tudott kötni, most kiveszem, átlapozom, visszateszem.



ami miatt ez külön poén: anno a játékokat jóval kisebb csapat készítette, jóval kisebb összegből, jóval több ideig, jóval fejletlenebb technológiával, jóval olcsóbb fogyasztói áron. jóval jobb körítéssel. nekem ez nagyon hiányzik. pl mai napig a tudatomban van a dm2-höz kapott papirusz tekercs finom illata :D
17.
17.
Mathia$
na majd a psp2 :)

amúgy meg nem egy generáció a psp és az iphone.
15.
15.
Raam989
A Tuskóban a bio májashurkát lenyomta a rózsaszín Cuppanós WC pumpát az eladásokban. Előbbi már 5 éve kapható a boltban, utóbbi csak egy éve került a polcokra.

Ez a hír kb ezt takarja, mindenki vonja le a következtetést.
14.
14.
Tilla25
#13: Ezzek közül sajnos egyiket sem ismerem amit felsoroltál. Nálam fontos hogy egy játéknak legyen tartalma és rendelkezen min. 30-40 órával. Ez szerint válogatom a játékokat. Bánom is hogy nem japánba születem. Ott biztosan lehetne válogatni :)
13.
13.
dareal
#11: have fun (azt nemtom, hogy hány órás a gameplay, 1-2-vel játszottam, bőven jó pár óránál tartottam, de még közel nem volt vége)



http://istara.tumblr.com/post/115243101/iphone-rpg-list


http://www.rpg-site.com/


http://appadvice.com/appnn/tag/rpg/


http://appadvice.com/appnn/2010/02/final-fantasy-i-square-enix-cuts-other-apps-prices-in-celebration/


http://www.giantbomb.com/forums/general-discussion/30/what-is-the-best-iphone-rpg/235155/


egyébként ezen handheld gépeken nem az 50-60 óra a célirány.

személy szerint van pár kedvencem, pl a doom 2 rpg.

bár az örök kedvenceim nem iphone-ra, hanem pocket pc-re készültek, mint pl legacy (best of), eternal throne (üüüber), tibia (mmorpg, van symbian-ra, pocket pc-re, mac-re (iphone passz), win-re, linuxra, jelenleg több, mint 9000 játékos online, free mmo)), pocket eye of the beholder (eotb-t gondolom nem kell bemutatni :)), ultima sorozat (gondolom, hogy szintén ismered).



szóval van bőven választék.
12.
12.
deviques
Nekem mindkét gép megvan, és el kell ismerjem, hogy úton, munkahelyen, budin ülve sokkal jobb iPhone-on játszani. Amondó vagyok, hogy csak casual játékokat érdemes handheld-re készíteni. Én soha nem tudtam igazán belemerülni egy PSP játékba, egyszerűen nincs meg a körülmény, vonaton nem lehet pityeregni meg ámulni a sztorin meg ilyesmi, nem hagyja a külvilág. Ezért úgy gondolom, hogy a kis hülye, rajzfilmszerű iPhone-játékok sokkal jobban szórakoztatnak úton.



És azért valljuk be, legtöbbje 0,79 euro-ba kerül, itt Külföldiában. Annyit aztán bárki megengedhet megának, még ha csak 4 óra móka is van a cuccban.



Hajrá iPhone!
11.
11.
Tilla25
Talán majd ha kijönrá egy 50-60 órás RPG és továbbra is tartja azt az 5-10 dolláros szintet talán majd érdekelni fog.
10.
10.
pjoco
Plants vs Zombies én is csípem nagyon most is fenn van gépen! :D
9.
9.
Giga0509
#8: külföldiából :DDDDD :DDD
8.
8.
dareal
engem most a htc evo 4g fogott meg, az lesz a következő (noha még ki sem jött :D)



my precious: http://mobilarena.hu/hir/htc_evo_4g_wimax_es_ev-do_egyetlen_mobilban.html


sajna ezt is külföldiából kell majd rendelni :(
6.
6.
megalonagyix
#5: nah ezt le kell csekkolnom... :D
5.
5.
Daks
Plants vs Zombies - megunhatatlan!
4.
4.
dzsiádzsó
Hát eléggé kiforrott a phone, nem szeretem minden részét, de összességében verhetetlen.

Driver nagyon üt rajta :)
3.
3.
dareal
#2: 0,99-10.00 dollár, illetve itt is van warez.
1.
1.
dareal
jelenleg az egyik iphone játék, ami kemény 1 dollárba kerül, már több, mint 2 millió dollárt hozott a fejlesztőnek (apple asszem 30%-ot von le).

szóval, bőven van piaca az iphone játékoknak.

anno hányan hülyéztek le minket, akik azt mondtuk, hogy pár év és az iphone tarolni fog a játék piacon :)

nem telt el 1 év és már kezd beigazolódni az előre látható jóslatunk (bár egy előre bekalkulálható szituációt nem neveznék jóslatnak :))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...