Minden napra egy E3 - 2006

  • Írta: fojesz
  • 2010. június 10.
  • Érdekesség
Link másolása
A 2006-os esztendő már egyértelműen a jelenlegi generációról szólt, a Washington Post szerint a Nintendo alaposan elhappolta a többiek elől azt a kiállítást.
A 2006-os esztendő már egyértelműen a jelenlegi generációról szólt, a Washington Post szerint a Nintendo alaposan elhappolta a többiek elől azt a kiállítást.

A Microsoft az Xbox 360 kapcsán ismertette a terveit. A gép szokványos prezentációja mellett egyértelműen a Live Anywhere program révén felturbózott Xbox Live tetszett nekünk: az akkori elképzelések szerint az új rendszer nem csak a konzolos játékosok közötti játékot és kommunikációt tette volna lehetővé, hanem a PC-sekkel történő összeköttetést is - ez később meg is valósult, de a cross-platform lehetőséget csak kevés játék támogatta. Emellett kapott egy Arcade részleget is a szolgáltatás, amelyen keresztül régi kedvenceinket szerezhettük be immáron Xbox 360-ra.


A Sony 2006-ban árulta el, hogy a PlayStation 3 600 dollárba fog kerülni, ami igen megfélemlítette a közönséget, noha tudtuk, hogy az új gép brutálisan erős lesz és a gyártó még így is rengeteget bukik az eladott konzolok után. Akkor 20 és 60 gigabájtos merevlemezzel szerelt kiszereléseket mutattak be, illetve itt leplezték le a Sixaxis kontrollert is, amely a jó öreg a Dualshock vonásait örökölte (az előző bumeráng alakú valami finoman szólva sem tetszett senkinek), és mozgásérzékeny volt.

Ha már mozgásérzékelés, akkor egyértelműen a Nintendo Wii vitte a prímet: a japánok a tavalyi E3-on még nem árulták el, hogy miket tud majd a Wiimote, csak a Tokyo Game Show keretein belül leplezték le a gép spéci irányítóját. A Nintendo bemutatója akkor annyira meggyőző volt, hogy ezért írta a Washington Post a leadben olvasható sort, és mert mindenki a Wii-vel akart játszani. Emellett a bemutatkozó játékok listája is igen hosszú volt: a The Legend of Zelda: Twilight Princess mellett a Wii-re készült még a Wii Sports, a Super Mario Galaxy, a Super Smash Bros. Brawl, a Fire Emblem: Radiant War, a Red Steel, a Metroid Prime 3: Corruption, az Excite Truck, a Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors, a Sonic and the Secret Rings, a Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crystal Bearers, a WarioWare: Smooth Moves, a Wii Music Orchestra és a Disaster: Day of Crisis is.



A Sony a már korábban leleplezett nyitójátékok mellé bemutatta a ma Uncharted néven ismert Naughty Dog Jungle-t, a hosszú idő után megjelent Afrikát, az új Genjit, a The Eye of Judgmentet, a Lairt és az új SingStart, illetve szokásához híven több külsős céget is meggyőzött, hogy nekik PlayStation 3-ra kell fejleszteniük a jövőben, de ezeket a címeket lejjebb tárgyaljuk ki. A Microsoft is nagyon durva listát tudott felmutatni: azon az ominózus expón mutatkozott be a Halo 3, a Gears of War, a Mass Effect, a Too Human, a Fable 2, a Ninety-Nine Nights, a Crackdown és a Shadowrun.

És mit tartogattak a konzolgyártók a többi platform tulajdonosainak? A Nintendo részéről DS-re volt többek között Final Fantasy III, New Super Mario Bros., The Legend of Zelda: Phantom Hourglass, Dragon Quest Heroes: Rocket Slime, Star Fox Command, Final Fantasy Crystal Chronicles: Ring of Fates és Castlevania: Portrait of Ruin, a Microsoft a PC-s Jade Empire-t és a Flight Simulator X-et mutatta be, míg a Sony LocoRocóval, a Killzone: Liberationnel és a Gangs of Londonnal készült a PSP-re, míg a PS2-re a God of War második részét jelentették be.



Az Activision bemutatta az akkor még kisebb népszerűségnek örvendő Guitar Hero folytatását, leleplezték a PC-s verzió nélkül érkező Call of Duty 3-at, és bejelentettek még egy raklapnyi Tony Hawk-játékot és szuperhősös címet a biztos siker érdekében - utóbbiak közül főleg a Marvel: Ultimate Alliance nyerte el a tetszésünket. Az Atari főleg folytatásokkal készült, bemutatták a Neverwinter Nights, a GTR és a Sacred második részét, illetve az új az új Alone in the Darkot is. A Buena Vista Games a Lumines II mellett az új Turokot hozta ki, amely ugyan nem lett olyan jó, mint szerettük volna, de 2006-ban még nagyon ígéretesnek tűnt. A Capcom bejelentette, hogy egy Wii-exkluzív Resident Evilt dobnak majd piacra (ez lett a The Umbrella Chronicles), illetve bemutatták az azóta már második résszel is rendelkező Xbox 360-exkluzív Lost Planetet is.

Az Angliából érkezett csapatok közül főleg a Codemasters lepett meg bennünket a Colin McRae: Dirttel, de különösen izgatottan vártuk a Tarantino azonos című filmje alapján készült Reservoir Dogsot (Kutyaszorítóban) is a szintén brit Eidostól. Az Electronic Arts brutális felhozatalllal állt elő, leleplezték a német CryTek új, szintén grafikai királynak ígérkező FPS-ét, a Crysist, bemutatták a Command & Conquer harmadik részét, a The Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth folytatását Xbox 360-ra, a Mercenaries 2-t és a kooperatív módra kihegyezett Army of Two-t. Az ex-Blizzardos Bill Roper itt mutatta be a Hellgate: Londont, és új taggal bővült a Battlefield és a Medal of Honor széria is a Battlefield 2142 és az Airborne személyében.



A Konami PSP-re mutatta be a Silent Hill: Origins-et és a Metal Gear Solid: Portable Opsot, és ha már Metal Gear, bejelentették a sorozat negyedik részét is PlayStation 3-ra, amely azon nyomban az új konzol leginkább várt címévé vált. A Midway felhozatalából a Mortal Kombat: Armageddon mellett egyértelműen a Max Payne-re hajazó, John Woo főszereplésével készült Strangleholdra voltunk kíváncsiak, szerencsére nem is alaptalanul. A Namco bemutatta a magyar fejlesztésű Warhammer: Mark of Chaos című stratégiát, bejelentették a PSP-s Tekken: Dark Ressurectiont és a PS3-exkluzív Ridge Racer 7-et is, míg a Quantic Dream bemutatta a Heavy Rain techdemóját, amelyről akkor csak annyit tudtunk, hogy borzasztóan szép lesz majd.

A Rockstar egyre népszerűbbé váló Grand Theft Auto sorozata is megkapta a maga PSP-s részeit, 2006-ban már a Vice City Storiest jelentették be, de ugyanitt leplezték le a nem kis meglepetésre Xbox 360-ra is elkészülő Grand Theft Auto IV-et. A Rockstar egy másik érdekes címe kétségkívül az újgenerációs platformokra ígért Table Tennis volt. A Sega két Sonic-játékot is bemutatott akkor (egyet Wii-re, egyet a másik két új gépre), leleplezték az újragondolt Golden Axe-et, a Full Auto folytatását, a The Clubot és csináltattak egy folytatást a Creative Assembly-jal a Medieval: Total Warhoz. A Square Enix főleg a Final Fantasy-kkel borzolta a kedélyeket, volt a Final Fantasy XII, meg Final Fantasy XIII és Final Fantasy Versus XIII, nem is beszélve a fent említett Nintendo-platformokra érkező címekről.

Ugrás a galériához

A Take-Two itt leplezte le Ken Levine-ék új játékát, a Bioshockot, a Techland a Chrome második részét és a Call of Juarezt mutogatta bőszen, a Telltale pedig bemutatta az újgenerációs Sam & Max sorozatot. A Tecmo a nagy cicik kedvelőinek a Dead or Alive Xtreme 2-vel rukkolt elő immáron Xbox 360-ra, míg a Valve két kisebb címet mutatott be: az új, epizódikusan megjelenő SiN-t és a The Shipet. A Vivendi jóvoltából bemutatkozott a F.E.A.R. konzolos változata, az Extraction Point, a World of Warcraft első kiegészítője, a The Burning Crusade és a remekül sikerült stratégia, a World in Conflict. RTS-sel a THQ is készült, itt jelentették be a Supreme Commandert és a Company of Heroest, illetve 2006-ban már láttuk a S.T.A.L.K.E.R.-t is. A Ubisoft hozta a formáját: bemutatkozott a Splinter Cell: Double Agent, a Rainbow Six: Vegas, a Rayman: Raving Rabbids, a Dark Messiah of Might & Magic, ekkor mutatták be a Brothers in Arms harmadik részét és a Haze-t, mégis a legígéretesebb projekt már akkor is az Assassin's Creed volt.

2007-ben egy huszárvágással tönkretették az E3-unkat.
6.
6.
xXgoronikahunXx
Metla gear solid 4 Millyen állat volt.És persze zelda vagy háromszor végig toltam.
5.
5.
K.G.
Battlefield 2142. Az volt az utolsó igazi Bf...

A Dark Messiah volt az utolsó játék, amivel pcn játszottam. Imádtam. A konzolos próbálkozás gyenge lett.
4.
4.
fojesz
#3: De, igazad van, köszi, hogy szóltál!
3.
3.
dante92
Az Alone in the Dark az nem Ataris?
2.
2.
hakydakillah
1. csak pár volt, amikről én tudok:

Universe at War

Shadowrun

Lost Planet: Colonies
1.
1.
Melyik xbox 360 játék cross-platform???
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...