E3 2010: Sony konferencia LIVEBLOG

  • Írta: InGen
  • 2010. június 15.
  • Bejelentés
Link másolása
Az E3-as konferenciák nagyágyúja mindig is a Sony volt, egészen a Ken Kutaragi-féle előadásoktól Jack Trettonig. Nézd velünk élőben a 2010-es bemutatót!
22:51 - Úgy néz ki, ennyi volt. Ez sem ütött sokkal nagyobbat, mint a Microsoft, de itt azért kaptunk az arcunkba néhány keményen odarakós bejelentést: azt hiszem David Jaffe korábbi nyilatkozatai alapján senki nem számított a Twisted Metalra, de arra meg pláne nem, hogy Gabe Newell a Sony színpadon mutatja meg először a Portal 2-t, és láttunk egy igazán meggyőző Move játékot is. A legfontosabb pedig természetesen, hogy megvan végre a Gran Turismo 5 megjelenési dátuma!


22:48 - Új játékmód: Nuke, ahol állítólag a stratégia és a skill kerül előtérbe, a zúzással ellentétben. Két hatalmas szobor jelképezi a két szembenálló frakciót, melyek a pálya fölött lebegnek. Kicsit capture the flag jelleggel át kell venni az irányítást a pályák elhelyezett rakétekilővő felett, s azzal kinyírni az ellenfél szobrát.


22:45 - Éppen a klasszikus deatchmatchből láthatunk bemutatót. Óriási a káosz, minden járműnek különböző fegyverei vannak, s persze a klasszikus Twisted Metal őrület és humor visszatér az egyjátékos üzemmódban is.


22:43
- Tretton szerint az utolsó meglepetés jön. Fergeteges, élőszereplős bemutató, természetesen az anyag nem más, mint a TWISTED METAL, és persze maga a mester, DAVID JAFFE a színpadon.


22:41 - Jön az inFamous 2 kedvcsináló. A teljesen megújított főhőst már láttuk korábban, az új város pedig nagyon jól néz ki.


22:40 - MEGVAN A DÁTUM: NOVEMBER 2!

22:38 -
Jön a Gran Turismo 5 bemutató. Túl sokat nem tesz hozzá ahhoz, amit eddig láttunk. Az autók és a környezet soha nem látott részletességűek, a Polyphony pedig mindig is a hangulat mestere volt.


22:34 - Újra montázs a konzolra érkező címekből: SOCOM 4, Killzone 3, Madden 11, The Fight, The Shoot, EyePet, Heroes on the Move, Gran Turismo 5, Motorstorm: Apocalypse, Marvel vs. Capcom, Castlevania, Dead Nation, Sorcery, Sly Collection, Tron Evolution.



22:31 -
A Mafia 2 elsőnapos PS3-exkluzív tartalommal érkezik, az Assassin's Creed: Brotherhood többjátékos bétatesztje pedig kizárólag a Sony konzolján lesz elérhető ősszel.


22:29 -
A Square Enix ezerrel dolgozik a Final Fantasy XIV-en, bemutató jön. Le sem tagadhatná, melyik sorozat tagja, s hogy kik fejlesztik, minden FF-es tulajdonság megvan benne. Ebből sem láttunk túlzottan sok mindent mondjuk.


22:28 -
A Portal 2 először mozgásban. Láthatjuk a félelmetesen hangulatos lerombolt környezetet, és persze hallhatjuk GLADOS ismerős hangját. Rövid volt, de így is hatalmas ujjongást váltott ki a közönségből.


22:26 - Mekkora meglepetés. GABE NEWELL A SZÍNPADON!
A nem túl sovány úriember most teszi először tiszteletét egy konzolgyártó bemutatóján. Bejelenti a Portal 2 PS3-as verzióját.


22:25 -
Tényleg ezerszer pörgősebb és akciódúsabb a játék, mint eddig, de őszintén, már így is eleget mutattak belőle az E3 alatt, most már inkább jöjjön valami új, exkluzív bejelentés.

22:24 - Exkluzív Dead Space 2 csomag: Dead Space első része + a Dead Space: Extraction Move-ra hangolt változata és a DS2 egyben, kizárólag PS3-ra.

22:22 -
Jön a Dead Space 2. A tegnapi EA-s bemutató folytatását fogjuk látni, ha emlékeztek az kissé veszélyesen ért véget. Emberünk túléli a vákuum veszélyeit, de a marha nagy dög még mindig nem hagyja békén, úgyhogy pofán lövi párszor. Meg még párszor utána.


22:21 -
Különleges kiadás a PS3-ra, mely tartalmazza a HD-ra ültetett MOH: Frontlines játékot is, így két anyagot kapunk egy áráért.

22:19 -
Humorbonbon a szakállával kapcsolatban azért elsül. Az egyik új multiplayer pályát láthatjuk, ezt elvileg nem mutatták még korábban. Az afganisztáni környezet lenyűgözően részletes, a hangulat pedig a Modern Warfare és a Bad Company 2 kombinációja.


22:16 -
A Medal of Honor exkluzív tartalmakat kap a PS3-on. Egy csúnya, szakállas bácsi fogja mindjárt elmondani, hogy pontosan ez mit jelent. A fejlesztés során együtt dolgoztak a hadsereggel és néhány veteránnal is. Most pedig bemutatják az egyik új karaktert.


22:15 -
Az Electonic Arts eléggé benne van a Sony hátsójában, ezt már láttuk tegnap is. Jön John Schappert az EA-től.


22:13 -
Itt a sokat pletykált Playstation Plus bejelentés. Ez egy előfizetős szolgáltatás, melyen keresztül rengeteg tartalmaz ígérnek a Sony stúdióitól és partnereitől. Korai demóletöltések, béta invitációk és hasonlók járnak hozzá. Egy éves előfizetés ára 49,99$, három hónapért 17,99$-et kérnek el.

22:10 -
Néhány arcot lehívtak a céghez, és leültették őket a játék elő, hogy megnézzék, 24 óra alatt milyen játékokat tudnak csinálni, teljesen a nulláról. A platformerektől, a stratégián és shootereken át mindenféle kijött. Az LPB2 még jobb, még kreatívabb és még ötletesebb, mint az elődje.

22:06 -
A LittleBigPlanet 2 még tovább megy az alkotás és a megosztás útján. Szinte bármilyen kis játékot létrehozhatunk a játékon belül.



22:04 - A
LittleBigPlanet és a ModNation Racers fejlesztőit felvásárolta a Sony. Jön a LittleBigPlanet 2 bemutató.

22:02 -
Jackie T egy kis fejtágítást tart arról, mennyire kibővültek a PS Network lehetőségei, és hogy a PS3 tulajon elég nagy része használja már a szolgáltatást. Jön a The Tester néven futó reality show-juk második évada, kibővítik a videós szolgáltatásokat Kanadára, meg még hasonló érdektelen dolgokról beszél a Sony elnök.


21:59 -
Csak egy rövid teaser volt, de a szokásos GoW hangulat persze a helyén van. De jön még PSP-re a Tron, az Ace Combat, s a UFC Unleashed is. Decemberig 70 új anyag érkezik a kézikonzolra, most ezekből látunk egy laza montázst.



21:57 - Invizimals: új játék, mely a PSP kamerát használja majd. Természetesen jön a God of War: Ghost of Sparta is a Chains of Olympus fejlesztőitől. Itt is van az előzetes.

21:56 -
Erről a reklámkampányról már beszéltek korábban. Mindegyiknek ez a Marcus gyerek lesz a főszereplője, akit Kevin Butler bérel fel, hogy elmondja a fiatal generációnak, miért olyan zsír ez a PSP dolog.


21:53 -
Áttértünk a PSP-re. Ez nem jelent sok jót, hol maradnak a nagy PS3 bejelentések? Tretton hatalmas PSP kampányról beszél, melyet a jövő héttől indítanak. Ezek szerint tehát egyelőre nem készül a PSP2. Ez lehet, hogy ebben a formában kicsit kevés lesz a Nintendo 3DS-sel szemben.

21:50 -
Egy montázst láthatunk a Move-kompatibilis játékokról. Heavy Rain, Resi 5, SOCOM 4, Tron, lesz itt minden.


21:47 -
Szeptember 15-én jelenik meg a Move, eléggé olcsó, 49,99$ dolláros áron, a Motion Controller még extra 29,99$, a kamerás-Move-os csomag pedig 99,99$. (ha jól látom, akkor szintén Motion Controller nélkül) Az egész mindenség egy PS3-mal együtt pedig 399,99$.


21:46 - Kevin Butler hatalmas ujjongás közepette elhagyja a színpadot.


21:44 - Még, még, még egy kicsit Mr. Butlerből. Ez a pár perc magában nagyobb élmény volt, mint az egész Microsoft konferencia. Szegények biztos fogják a fejüket.



21:43 - KEVIN BUTLER A SZÍNPADON! VÉGRE! Vagy mondhatnánk, hogy Jerry Lambert? Mindegy, mivel a Playstation-főnök karakterében van jelen, maradjunk inkább Butlernél, úgyis azt szoktuk meg. Hatalmas a hangulat, szállingóznak a poénok. Ez az ember egy zseni.


21:42 - A Sony lepacsizott a Coca-Colával, így az év későbbi részében majd a kólásüvegek hátulján láthatjuk viszont a Playstationt és a Move-ot.

21:40 -
Szintén új játék, teljesen a Move-ra szabva: Heroes on the Move. A Playstation nagy játékhősei egyben: Ratchet, Jak, Clank, Dexter és a többiek egy anyagba összegyúrva.


21:37 -
Bárhogy forgathatja az ütőt, tényleg nem csak előre letárolt, nagyjábóli animációkat kapunk, hanem a karakter teljesen leköveti a mozgást. Emberünk próbál közelebb jutni a lyukhoz, lassan sikerül is neki, majd el is húz a színpadról.


21:34 -
Sportjátékok jönnek. Az EA Sports fejese a színpadon, hogy megmutassa, hogyan fogja a Move megváltoztatni a sportcuccokat. Először az újgenerációs Tiger Wood's PGA-t mutatja, ismét látni, hogy a Move azonnal, pontosan és egy az egyben követi le a mozgást. Olyan, mint a Wii, csak jobb, meg HD.


21:32 - Egy húzással tűzfalat varázsolhatunk, néhány Harry Potteres mozdulattal pedig visszaszerkeszthetjük a széthullott híd darabjait. Most éppen egy hatalmas rusnya szörny ront rá főhősünkre, és vége a bemutatónak.

20:30 -
Átváltozhatunk patkánnyá, így elérhetünk olyan helyeket is, amiket azelőtt nem tudtunk. Később más állatokká is átalakulhatunk. A képességek kiválasztása rendkívül természetesnek és intuitívnak tűnik, a játék látványos és meggyőzően fut.


20:27 - Új játékbejelentés: Sorcery, teljesen a Move-ra épül, s rögtön élő bemutatót is látunk belőle. A főhős egy fiatal varázsló. Teljesen pontosan követi emberünk mozgását, s egy laza legyintésre arra varázsol, amerre intünk vele. Nem mindegy, hogy merről és milyen mozgással lövöldözik, minden befolyásolja a varázslatot.



20:25 -
A Move nem csak a pontosság miatt lesz jobb, mint a konkurencia, hanem azért, mert pl. vannak rajta gombok is -legalábbis Kevin Butler szerint. Meg kombinálhatják a 3D-vel is. Néhány játékból rárakják majd a Blu-ray lemezre a Move-os és a nem Move-os változatot.


20:24 -
A PS Eye kamera, és a Move-ba épített érzékelők segítségével érik el a sosem látott pontosságot. Most néhány fejlesztő beszél arról, miért lesz nagyon jó nekik, amiért Move-ra fejlesztenek.


20:22 -
Rátérünk a Move-ra. Peter Dille a színpadon, ő fog beszélni az eszközről. A PS3 mindössze négy éves, de máris olyan területeken diktálja az ipart, mint a mozgásérzékelés, és a 3D. A Move segítségével persze jó sok casual játékot fognak csinálni, de a pontosság segítségével a hardcore gamerek igényeit is ki szeretnék elégíteni.


21:20 -
Tizenöt éves a Playstation márka, a PS2 pedig 10 éves, és még mindig a második legnépszerűbb játékkonzol, az eladásai továbbra is rohamosan nőnek Dél-Amerikában. Azonban egyre többen váltanak PS3-ra, hogy kihasználhassák az online lehetőségeket, a Blu-ray lejátszást, és a többi extra szolgáltatást.


21:15 -
Sony demó jön, mindarról, ami a 3D-s tévék és a PS3 segítségével elérhetővé válnak. Kicsit meg kell nyomniuk a Braviát, mert mostanában nem fogy olyan jól, mint eddig.


21:14 -
Jön a Sly Collection, szintén 3D-ben, meg persze a Motorstorm is. De a legfontosabb természetesen, a Gran Turismo 5, teljes 3D-ben, de jön a Mortal Kombat, a Ghost Recon, a Tron Evolution is, mind-mind teljesen a harmadik dimenzióban.


21:12 -
Hatalmas éljenzés a lenyűgöző bemutató után. A Killzone 3 jövő februárban jelenik meg, s természetesen PS3-exkluzív. Teljesen kompatibilis lesz a Move-val is, úgyhogy a 3D és a mozgásérzékelés kombinálásával egy egészen új játékélményt kapunk.


21:07 -
Elkezdődött a Killzone 3 bemutató. A grafika láthatóan még 3D-ben is brutális maradt, az élmény pedig elképesztő, csak a framerate-en javítsanak még majd kicsit, bár a megjelenésig még úgyis sok idő van hátra. A játékmenetből már korábban láttunk hosszú videókat, sok újdonságot azokhoz képest nem mutat. Hatalmas látótávolság, félelmetesen király jetpack akció.






21:05 -
Jön a Killzone 3 3D-ben, hatalmas éljenzés. Az egész játékot a 3D-s élményre építették fel, s most egy olyan trailert mutatnak az egyjátékos kampányból, amitől le fogjuk tenni az arcunkat.


21:04 - A Sony diktálja az ipart a Blu-rayjel, és most ugyanezt szeretnék elérni a 3D-vel is, amihez a PS3 egy tökéletes eszköz. A Sony Bravia 3D tévéi már úton vannak a kereskedőkhöz, így tökéletes párt alkotnak a 3D-engedélyezett PS3-mal.

21:02 - A PS3 nem csak játékokban kiemelkedő, hanem ahogyan egy központi családi szórakoztató-központtá vált a nappaliban. Most pedig jön régi barátunk, Kaz Hirai, az SCEA elnöke.


21:00 - Másodpercre pontosan kezdünk. Jack Tretton, a Sony elnöke a színpadon. Úgy néz ki mégsem lesz Kevin Butler ma este, de azért még reménykedünk. Tretton szokás szerint kis fényezéssel kezdi a műsort, visszatekint az elmúlt évre, és elégedett azzal, hogy négy év alatt milyen szép utat járt be a PS3, és milyen exkluzívok jöttek rá.


20:58
- Elkezdődött a montázs, lassan kezdünk. Jó előjel, hogy Kevin Butler már feltűnt egy pillanatra a reklámfilmben.
470.
470.
_Tappancs_
Gyenge volt az összes :) Semmi értelmes(nagy,meglepő) bejelentés.. Twisted bejelentést is lehetet tudni és szerintem köröket vert rá anno a Vigilante 8 (ps1)...



Ami az egészből megragadt és tetszett az a Star Wars mmo cinema videója.. Az nagyon jó volt.. :)
469.
469.
Beau
#466: A Dead Space 2 még eléggé jó.



#467: Igen PS3-am van, de ettől nekem a Gears 2 nagyon tetszett sőt az egyik kedvenc játékom volt. De szerintem a három eddig nem annyira nagy dolog.
468.
468.
tabu3x
Portal-nak nem kellene Move-os vezérlést kapnia???
467.
467.
Scoo
#466: gondolom ps3-am van, nem? Azokat nem igen érdekli sem a Gears 3, sem az új Halo :) De a Dead Space és a MoH jogos. Plusz még ami tetszett Rising, Crysis 2 és akkor a Nintendoról még nem is beszéltem, de az ugye megint wii/ds only.
466.
466.
Mathia$
#465: Gears3,NFS,Dead Space, MOH????
465.
465.
Beau
Eddig ez az idei E3 elég vérszegény. A tavalyi ezerszer jobb volt. Emlékszem tavaly mikor az Heavy Rain, God of War 3 ,AC2 ,MW2 és az Uncharted 2 olyan mély nyomot hagyott bennem. Most mag csak a Killzone 3, AC:B és a Bullestorm az ami eléggé bejön.
464.
464.
Mathia$
Sony konferencia jobb volt. Bár érdekes módon nagyon nyomták Kojima-t és mégis kimaradt. Ahogy nézem Lords of Shadow-ról nem írtatok semmit, pedig arról is volt egy rövidke vidi.
463.
463.
Scoo
#462: Na ja. Az idei EA nem a nagy meglepetéseké volt. Vagy idő előtt kiderültek a dolgok vagy alapból korábban közreadták. Nem is értem. Mindenesetre a move videókat nézve azon röhögökög, hogy mindig úgy beszélnek a sony emberei mintha a wii nem is létezne, mintha ők találták volna fel az egészet :D A Heavy Rain-nél pl mondja a csóka, hogy az ajtókat úgy kell kinyitni, hogy lefelémozgatod a move-ot és hogy ez mennyivel nagyobb beleélést ad és hogy ez milyen fantasztikus, stb stb...Nem azt mondom, jó a move, de olyan sok embernek van wiije, hogy nem biztos, hogy sikeres lesz. a Natal..izé...Kinetic pedig lehet azért fog bebukni mert nem nagyon fogják tudni HC címeknél használni.
462.
462.
hakydakillah
Nekem a Sony okozta a legnagyobb csalódást. Az elmúlt hetekben elkezdte bejelenteni a játékokat: Killzone3, LBP2, Motorstorm3, Infamous2 stb. Azzal a szöveggel, hogy ne aggódjunk, ezeket azért jelentik előre be, mert E3-ra még sokkal-sokkal nagyobb bejelentésekkel készülnek. Erre rá mit kaptunk: 1et, Twisted Metalt, amiről viszont sejthető volt a bejelentés, mert rengeteget pletykáltak róla, de a cégnél tagadták. Ha ezeket a játékokat megspórolták volna az E3ra, tőlük zengett volna az egész világ, így ez a show is gyenge lett, mint a többi.



Nálam egyik cég se nyert, mert a tavalyi színvonalat meg sem közelítették, inkább a játékoknál állítottam fel egy saját kis ranglistát:

1. Gears of War 3

2. Bulletstorm

3. NFS: Hot Pursuit

4. Driver, MOH, Crysis2

5. Move, Kinect haverokkal jó móka lesz

6. Összes többi

461.
461.
Extol
#459: Portal 2 őt jelentették be PS3 ra de más nem volt eddig. De azt nem tudom mért nicns adás??? Gondoltam hogy a 3 nap alatt azért látni lehet végig a dolgokat nem csak a legnagyobb konferenciákat???

Így sok minden kimarad amit csak utólag lehet megtudni...
460.
460.
Robbie17
Sajnálom hogy nemvolt psp2 vagy ps2 emu vagy nem derült ki mi az a PS4 vidi.

De a Resident Evil 5 GE Move kontabilitás tetszik nagyoooon :D
459.
459.
Optimus Prime
Nem olvastam vissza a 400 hszt, de ez volt az a bejelentés a Valve-tól? Vagy még várható valami?
458.
458.
InGen
#456: Itt legalább volt egy elég ütős Twisted Metal, egy Sorcery, ami legalább egy rendes játék Move-ra, nem csak casual family hulladék, mint az MS-nél, egy Gabe Newell+Portal 2 kombó.



Tény, hogy közel sem volt annyira jó, mint vártam. Szerintem összességében mindkettő show jóval gyengébb volt a tavalyinál, de a kettő közül a Sony volt a kevésbé gyengébb.

457.
457.
Extol
De most mér nem megy adás E3 ról? Elvileg nem Ghost Recon: Future Soldier ről megy most bemutató?
456.
456.
dzsiádzsó
Ugye a MS konf záró mondata :



"Egy értelmes játékbejelentés nélkül zajlott le a hatalmasnak ígért Microsoft konferencia. A Sony ennél csak jobb lehet, úgy érzem."



Hát ezért kéne vigyázni a cikk írójának és az ott kommentbe fröcsögő psfanoknak mert a fagyi könnyen visszanyal, ha az MS 0 akkor ez mi?....



Saját véleményem hogy mind 2 show marha jó volt, sony látványosabb és jobb arcokkal konferált, de kb ugyanúgy semmi újat ahogy az MS se, és engem ez nem is zavar mert a nagy címek fele már be van jelentve, és szépen demonstrálták is őket, a másik fele meg amúgy se volt várható, így is dőzsölünk, azt se tudom hova kapjam a fejem! :)

Move meg a Kinect képességeit nagyon kreatívan aknázták ki a gyártók, bár egyik se érdekel, de elismerésem.
455.
455.
Extol
Bethesda nem csinál konferenciát? Vagy valami élő bemutatót a játékairól??
453.
453.
X360_FaNbOy
#451: Akkor már nekem is megvehetnéd. Az eredetit. Akkor meg már mellé 1 hónap goldot. Akkor jól elverhetnél végre.
452.
452.
InGen
Sajna tény, hogy tavaly mindkét konferencia mérföldökkel jobb volt.
449.
449.
InGen
#445: Igen, holnap Konami 22:00-kor, de nem kell sok mindenre számítani.
449.
449.
Lachgas
nyugágy kell mellétek komolyan
449.
449.
klemid
#446: Komolyan mondom én fogom megvenni a GOW2-t az osztálytársamnak, hogy megnézzem mi olyan Epic benne. :)
448.
448.
X360_FaNbOy
#444: Jó éjt. Pedig erre készültem, de ha nem hagyod hát nem teszem meg. :(
446.
446.
X360_FaNbOy
#442: Bizony. A Gears minden megver majd. Nekem a Bulletstorm tettszik nagyon.
446.
446.
Gt17
443*

Én személy szerint fojesz-nek jobban örültem volna:).
444.
444.
klemid
Nyúgi, nem kell megdönteni a tavai HSZ rekordot. Mindenki menjen aludni ahelyett, hogy itt vergődjön azért, hogy az MS így volt jobb meg úgy. Ha annyira jó lett vna nem bizonygatnátok össze vissza.

Jó éjt. Tavai jobb volt(egész E3)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...