Alan Wake - lesz ez még így se!

  • Írta: fojesz
  • 2010. július 14.
  • Érdekesség
Link másolása
Bár az Alan Wake első havi eladásai nagyon gyengén sikerültek, a Remedy szerint a szájreklámnak köszönhetően egyre nő a horrorjáték iránti érdeklődés.
Bár az Alan Wake első havi eladásai nagyon gyengén sikerültek, a Remedy szerint a szájreklámnak köszönhetően egyre nő a horrorjáték iránti érdeklődés.



Az Alan Wake hatalmas kritikai sikernek örvend, szinte mindenhol agyonajnározták a játékot, és a játékosok sem panaszkodtak: a Remedy megfigyelései szerint elsősorban mindenkinek a sztori tetszett, de népszerűek voltak a karakterek, valamint a játék helyszíne és a harcrendszere is. Akkor mégis minek köszönhető, hogy a játékból mindössze 145 ezer példányt sikerült eladni az első hónapban?

Oskari Hakkinen, a stúdió vezetője szerint annak, hogy az Alan Wake nagyon erős hónapban, komoly versenytársak mellett jelent meg, amelyek kiadói sokszor igen agresszív marketingkampányt is folytattak. A Remedy viszont úgy látja, a szájreklámnak köszönhetően egyre nő az érdeklődés a játék iránt, és biztosak benne, hogy az Alan Wake meg tudja vetni a lábait a piacon. Reméljük is, mert ha nem így lenne, a folytatás sem valószínű.
21.
21.
JcGross
Én azért sem venném meg, mert nincs normális vége, és erről is még 100 bőrt akarnak lehúzni DLC-k manifesztálódásában.
20.
20.
gamerplayer
#19: egypként az rendben van h 1 játék 1 másik sikeressel jön ki egy időben..éppen ezért kevés a kezdeti bevétel..de azt nem értem utána mér nem nő jelentősen az eladás...ott lesz a piacon 2 hónappal később is de miért nem fogy mintha csak akkor jött volna ki?
19.
19.
tjames
Mindenki aki játszott vele, azt mondja hogy nagyon jó. Én inkább nekik hiszek, semmint holni eladási számoknak. A DeadSpace sem volt kasszasiker, mégis a nekem a LEG játék ezen a konzolgeneráción.

Alannal is fogo játszani...egy baja volt csak: hogy a RDR-el egy időben jött ki, nekem meg választanom kellett.
18.
18.
girgosz
#16: Pár felbuzdult PC-s nem fogja megmozgatni az eladásokat. Ha igazán jó a játék el tudják adni.
17.
17.
V1SoR
#14: Azért azt is kell nézni, hogy egy adott platformon milyen exkluzív játékok teljesítettek jól. Most ha csak pár nagyobb X360 only címet nézünk, Gears = TPS, Halo = FPS, Forza = Verseny, Fable = RPG. Igaz ugyan, hogy az Alan Wake is egy TPS, de azért mondhatjuk rá, hogy rétegjáték. Lehet, hogy sok X360 tulajt nem érdekelnek az ilyen jellegű játékok. Szerintem ez is lehet az ok.
16.
16.
felegyi
"Akkor mégis minek köszönhető, hogy a játékból mindössze 145 ezer példányt sikerült eladni az első hónapban?"



Én bízok benne hogy rohamosan nőni fog az eladások száma... de gondoljunk csak bele, más az igazi indok! Emlékeztek még a petícióra a PC-s verzióért, nagyon sokan felemelték a hangjukat hogy ők ugyan nem fogják tisztességes módon beszerezni konzoljukra a játékot amiért kibasztak a PC-s társadalommal. Kövezzetek meg de örülök hogy csak ennyi fogyott! Nem, nem vagyok rosszmájú, azért örülök mert egész biztos elkészítik a PC-s portot a silány eladási szám miatt... ebben egészen biztos vagyok!
15.
15.
Dani999
Akkor azt mondjatok hogy jo jatek,mert gndolkodom ez es a red dead redemption kozott....de lehethogy meglepem magam mind a 2-vel...de meg az kituggya.
14.
14.
K.G.
#11: Ebben nem értek egyet. Ha ez lenne az oka, akkor senkinek nem érné meg exkluzívokat fejleszteni. Nem az "egy platform" számlájára írható az alacsony eladás, hanem az vásárlók érdektelenségére.

És azt sem kéne elfelejteni, hogy mennyi huza-vona volt a játékkal kapcsolatban, átesett egy arculatváltáson is. (ugye eredetileg sandboxnak indult) Ezzel sok-sok régebben reménykedő játékost vesztettek. Engem is például. Az első híréknél még must have volt, aztán szépen lassan el kezdett nem érdekelni. Azóta sem vettem meg, pedig kétségtelen jó lett. Majd egyszer, jóárasítva, másodkézből.
13.
13.
M.invisible
Május megjelenések szempontjából erős hónap volt, szóval nem csodálkozok a gyenge indulás miatt. Azért sokan nem tehetik meg, hogy 2-3 játékot is megvegyenek a megjelenés hónapjában.



A marketing meg miért is volt erős??? Egyáltalán nem volt túl"hype"olva. Hasonlítsd össze egy God of War marketing kampánnyal! Na ott aztán tényleg a csapból is az jön (persze isten játék!). Ha dönteni kellett volna a Red dead, meg Alan Wake között én is inkább az elsőt szereztem volna be, mert mégiscsak egy sandbox, ami több szórakozást ígér.
12.
12.
hedzsooo
#11: Jaja, adtak volna ki PC-re is, en tuti, h megvettem volna. :P
11.
11.
JcGross
Szerintem legfőképp abból adódik a kevés eladás, mert csak 360-ra adták ki. Én meg még annyira konkurenciát sem látok (esetleg Red Dead?)

Hátha multiplatformot csinálnak belőle, hogy tágítsák a felvevőpiacot.
10.
10.
hakydakillah
9. Ahogy írtad, a hangsúly a VÉTELEN, nem a letöltésen van. Miattam warezolják az emberek a Modern Warfare-t, de az ilyen remek exkluzívokba senki se legyen zsugori beruházni, mert a fejlesztők megérdemlik, másrészt a magas eladás újak remek exkluzív címeket eredményez majd.
9.
9.
zaz
Fantasztikusan jó játék! Akinek van box 360 és még nem vette meg, bátran pótolja eme hiányosságot! ;)
8.
8.
szambotomi
csatlakozom az előttem szólókhoz, a játék tényleg nagyon jó, érdemes beruházni rá
7.
7.
Kyuubi
Én ugyan nem próbáltam, de elhiszem hogy megérdemelne legalább annyi eladott példányt, hogy csináljanak neki folytatást. Remélem azért egyszer átportolják PC-re...
6.
6.
hakydakillah
3. Aki erra játékra azt mondja, hogy szar, az csak ps3 fanboy lehet... erről ennyit. Ez olyan, mintha az Uncharted 2re mondanák, hogy szar...



Érződött a játékon, hogy nem egy Call of Duty multiplatform szalag game, hanem egy rohadtul jól kidolgozott exkluzív játék.

5.
5.
Ca$h
#3: szerintem menj vissza anyu ölébe Lady Gagát hallgatni...
4.
4.
K.G.
#3: Köszönjük. Akkor menj is ki a napra fonnyadni.
3.
3.
Lacika.10
2.
2.
bzsp
sztem ők sem számítottak ilyen rossz eladásokra, de abban igazuk lehet, h a jövőben ez nőni fog, elvégre tényleg jó a játék
1.
1.
Blint19
"Oskari Hakkinen, a stúdió vezetője szerint annak, hogy az Alan Wake nagyon erős hónapban, komoly versenytársak mellett jelent meg, amelyek kiadói sokszor igen agresszív marketingkampányt is folytattak"



Jaj! Mert az Alan Wake nem volt agyon marketingezve, mi? A csapból is Alan Wake folyt a megjelenés előtt!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...