Call of Duty: Black Ops - egy nap alatt 7 millió

  • Írta: InGen
  • 2010. november 11.
  • Érdekesség
Link másolása
Várható volt, hogy a Call of Duty: Black Ops jól fog teljesíteni, de azt valószínűleg senki nem várta, hogy felülmúlja majd az Infinity Ward korábbi alkotásait. Nos, úgy tűnik, hogy az Activisionnek nincs mitől félnie: a Treyarch simán tudja hozni a kívánt színvonalat és mellé az eladási adatokat.

Az első napon 7 millió példányt adtak el a Black Opsból, amiből a becslések szerint körülbelül 4,5 millió az előrendelések teljesítésére ment el. A három fő platformon egyszerre startoló FPS ezzel megdöntötte az Infinity Ward által fejlesztett Modern Warfare 2 által felállított rekordot, s minden idők leggyorsabban fogyó játékává vált.


A végleges hivatalos adatokra ugyan még várunk, de úgy tűnik, hogy ezzel nem csak a történelem legerősebb játékstartját érte el a Treyarch és az Activision, hanem valószínűleg a szórakoztatóipar legerősebb kezdése is ez.

Ezek után persze kíváncsian várjuk, hogyan sikerül újjáépíteni az Infinity Wardot, s vajon a felfrissült csapat képes lesz-e hozni Black Ops vagy a Modern Warfare 2 színvonalát.

84.
84.
ChainGun112
szerintem is marha jó lett a látvány is, az élmény is..
82.
82.
Giggsy
#80: Azért ezt ugye te sem gondolod komolyan?! Hol van ez egy Crysis-hoz, vagy egy Bad Company 2-höz képest? Az még nem gáz, ha valakinek bejön, de amit te írsz, az már irreális...
80.
80.
tool
...Mindenidők legjobb fps-je pont!!!! nincs értelme belekötni mert messze túlhalad minden eddigi megoldást! látvány, élmény 10es!!!
79.
79.
Giggsy
#74: Ezért is írtam, hogy lehet az idő megszépíti a dolgokat. A két MW-ben azért volt némi IQ-ja az ellenfeleknek és a társaknak is, a régebbiekkel viszont túl rég játszottam ahhoz, hogy fel tudjak idézni annál többet, hogy szerettem őket... Lehet csak az igényeim nőttek, de a lényeg, hogy egy 2010-es játéktól többet vártam volna.

76: tény, hogy a végéig nem vittem el, de a feléig igen és nem igazán tartott izgalomban a történet. Addig nagyon sablonos volt. Persze a mai FPS-esek ezen a téren nem túl nagy számok és én a Black Ops-nál is ezt éreztem. Lehet kidolgozottabb egy fokkal, mint például a MW2-é, vagy akár a BC2-é (ami nekem abszolút a no1 FPS jelenleg) de attól még nem annyira nagy szám, hogy ki kéne emelni külön. Persze lehet, hogy a fele után beindul, erről nem tudok véleményt alkotni.
78.
78.
falselight
#77: persze, hogy az. viszont játékokban eddig nem láthattunk hasonló megoldást.
77.
77.
hakydakillah
76. pontosan, a végén, ahogyan kiderül minden, olyan psycho-thriller stílusnak hat...

Spoiler-féle:
a vége mondjuk eléggé Harcosok klubbja koppintás, nem? :-)
76.
76.
falselight
#69: abszolút ugyanezen a véleményen vagyok. viszont megkérdezném, hogy honnan veszed, hogy tök sablonos a sztori, amikor nem is játszottad végig? a végén áll teljesen össze a történet, méghozzá nem is akárhogyan. fényévekkel jobb, mint bármelyik cod, vagy úgy egyáltalán a legtöbb shooter sztorija.
75.
75.
ChainGun112
hagyjuk már ezt az xbox vs ps-t.... mindkettőn kurva jól néz ki és kész!

69:amúgy.. nálam Woods lelökte az egyik hordót :)
74.
74.
McDuff
#69: én ehhez csak annyit fűznék hozzá,hogy teljesen igazad van,de nem olyan rég játszottam újra az első részt,ami abszolút máig a kedvencem és amit itt leírtál a BOT-okkal kapcsolatban az ott is ugyanúgy meg van.abban is széjjel vernek a társad mellett,abban is elfutnak mellette,abban is belefutnak a zárótűzbe ha script-jük úgy kívánja,ez ilyen CoD-os szokás,én ehhez már rég hozzászoktam...szal ezekszerint te még nem vagy csak már elfelejtetted...a CoD-ban mindig is 0 azaz nulla volt az MI.
viszont néhol télleg túlzásba vitték a scriptelt akciójeleneteket,néha már ien "Z kategóriás film" érzésem volt:Dezt aláírom de ennek ellenére én naon élveztem!
73.
73.
rotya1
Szerintem se nagy eresztés!A Rainbow Six Vegas sorozat sokkal jobban tetszik!
Ott nem rohangálnak előttem az embereim össze-vissza!Itt van olyan,hogy látom belelőnek az emberembe és meg se hal!Ott bezzeg kezhettem előlről!Nincs falhozlapulás pedig nem hinném,hogy a fedezékből kiugrálva kellene leszedni az ellenséget!Mesterséges inteligencia=0!
72.
72.
Tyebeca
Most olvastam hogy valójában az XBOX változat eredeti felbontása: 1040x608 addig a PS3-é csak 960x544 és fel van skálázva 1920x1080-ra úgyhogy lehet kövezni. :-D
71.
71.
Giggsy
#70: Én nem a témáról beszélek. Engem például most nem érdekelne egy VH-s CoD. Jó az hogy modern környezetbe tették, nekem csak a megvalósítással van bajom. Mintha a régi CoD-ok azért kicsit többről szóltak volna mint az az agyatlan hentelés ami a Black Ops-ban van (a két MW nekem tetszett, azok azért változatosabbak voltak) vagy már csak az idő szépíti meg őket?
70.
70.
Yagami Light
#69: "Ez már régen nem az a CoD amit annó megszerettünk"

Hát persze, hogy nem, mivel a COD eredetileg a 2. világháborúról szólt.
Ez a Black ops meg a Moden Warfare 1-2 meg teljesen más játékok, csak
rájuk aggatják a Call of Duty nevet, de attól még jók. Na most itt lenne az ideje, hogy ismét valami II. világháborús részt csináljanak. A nácik szempontjából még például nem mutatták be az eseményeket, de van olyan érzésem, hogy nem is fogják, hacsak Hitler fel nem támad és ő nem csinál egy COD-ot :))
69.
69.
Giggsy
Ahogy nézem egyedül leszek a véleményemmel, de szerintem nagyon gyenge lett a Black Ops. Abszolút egysíkú önismétlő küldetések, zéró változatosság (csak a pályák mások), rettenetesen buta AI, agyonscriptelt játékmenet... Ramboképző az egész, semmi taktikázásra nincs szükség (sem lehetőség) csak mész-lősz-fedezékbe bújsz és ezt ismételgeted. Lopakodni sehol nem kell, lesből támadni is alig pár helyen. A realitást is úgy ahogy van mellőzi a játék (Vietnámban hol volt még lézeres irányzék karabélyokon, meg távvezérelhető kamerával ellátott rakéta) Az ellenség a MoH-hoz hasonlóan újratermelődik, néhol simán el lehet lenni akár egy fél órát egyetlen harctéren, mert ugyebár a továbbmenetelhez szükséges feladatot csak mi tudjuk teljesíteni (ráadásul ezek egy része abszolút röhejes, mint mikor a napalmos hordókat kell berúgni az ellenség közé...), és ha mi nem tesszük, a többiek szarnak rá... Az ellenfelek sötétek mint az éjszaka, egy géppuskafészek kifüstöléséhez a legmegfelelőbbnek a frontális támadást látják, össze még véletlenül sem dolgoznak. Ha a scriptjük úgy kívánja meg, hogy rohanjanak be "A" fedezék mögé, még akkor is berohannak, ha épp ott vagyunk és simán előfordulhat, hogy ügyet sem vetnek ránk (én találkoztam olyannal is, hogy egy lépcsőforduló ablakán kívül állt egy őr és mozdulatlanul szemlélt engem, aztán mikor tettem két lépést, hogy haladjak tovább, a script csak akkor aktiválta, hogy ugyan nyisson már tüzet rám). A társaknál ugyanez a helyzet: zajlik az épület megtisztítása emberünk lép először a szobába, aztán halad is tovább mint aki jól végezte dolgát, mi megyünk utána, aztán egyszer csak hátbalő egy ellenség, aki ott figyelt a sarokban végig épp csak a társunk nem vette észre... Ütközetben még csak véletlenül sem fedeznek minket, gyakorlatilag képesek minden különösebb rezdülés nélkül nézni, ahogy hátbalő az ellenség, de velem még olyan is volt, hogy ketten voltunk egy géppuskafészekben én a géppuskánál, a társam mellettem, az ő oldaláról beugrott egy vietkong a fészekbe és agyonvert anélkül, hogy a társam a füle botját mozdította volna. Én elhiszem, hogy a sok vérpistikének az kell, hogy halomra ölhesse az ellenséget, de azért én ennél okosabb játékmenetet várnék.
Azt a fene nagy sztorit sem látom, amit itt sokan dicsérnek, szerintem tök sablonos az egész. A MoH sztorijánál kidolgozottabb (igaz az mérföldekkel közelebb állt ilyen téren a realitáshoz...) de attól még édeskevés... Nekem hosszú-hosszú idő óta ez volt az első játékom, amit végigjátszás nélkül töröltem (a 7. vagy 8. pályát követően) Ez már régen nem az a CoD amit annó megszerettünk.
68.
68.
Yagami Light
#65: Hát én nem tudom, de az megfigyelhető, hogy a legtöbb multiplatformos játéknál
ugyanaz a helyzet. A PS3 színei mindig fakóbbak egy kicsivel az összehasonlító videókban. Na de akkor azt mondja meg valaki például, hogy hogyan lehet az, hogy a Castlevania is fakóbb az XBOX360-as verziónál és ráadásul a PS3 volt az elsődleges platform. Akkor elvileg még szebbnek is kéne lennie. Akkor most hogy is van ez. Ezek szerint ha még a PS3 az elsődleges platform, akkor is szebbnek látszik az XBOX360 verzió.
Boxom van és elvileg örülnöm kellene, de itt valami akkor is bűzlik szerintem.
67.
67.
Mathia$
A Respawn (IW) új játéka akkor is jobb lesz mint ez :) lehet nem veszik meg annyian mert nincs a neve fölött h CoD, de akkor is biztos, hogy jobb lesz.

Sok ismerősöm szidta a játék multiját, hogy nem olyan jó, mert nem olyan mint a MW2. Nekem pont ezért fog tetszeni mert nincs annyi quickscope, nincs gl+ danger close, nincs tactical knife stb...
Ma lesz meg, de multizni csak single után megyek. :)
66.
66.
McDuff
#65: de hogy a hírhez is hozzászóljak,nem csodálom,sztem ez a legjobb call of duty,nem messzemenőleg de azért 1 picivel jobban élveztem mint a 2 MW-t.teljesen más feeling-ű,mintha nem is CoD-al játszanék,a történet is fantasztikus,teljesen filmes élményt nyújt,jól kitalált,a küldetések pedig naon változatosak...1 szó mint 100 kötelező vétel!
65.
65.
McDuff
#64: és GT-n is elállítják a tv beállításait csak hogy szebbnek tűnjön a box-os?nem hiszem hogy ők olyanok lennének...
http://www.gametrailers.com/video/graphics-comparison-call-of/707362
64.
64.
Tyebeca
#62: Fel kéne már nőni gyerekek és észrevenni hogy vannak xbox fanok akik összehasonito videókat készitenek. Akkor nálam miért néz ki még szebben mint az xbox-os verzió a videón? Láthatóan a PS3-ra több fényességet és magasabb contrast-ot állitott hogy az fakóbbnak tünjön. Ennyi. A grafika teljesen ugyanaz csak felbontásban van külömbség a PS3 javára. De azt is gondolom levették 720-ra nehogy már szebb legyen :-D
63.
63.
hakydakillah
62. Érdekes amit küldtél. Tényleg az elején a csávó haján látni, aztán a dzsungeles résznél a fény viszonyok, a fák mozgása stb., ilyen videókon sok apróságot kiszúrni. Mondjuk még ha ebben a videóban a boxos verzió néz ki valamivel jobban, az élményen nem változtat, azon van a lényeg :-) Amennyivel erősebb a PS3, már rég el kellett volna húznia a boxtól grafikában, de sajnos csak az exkluzív címeknél mutatkozik meg az ereje, valahogy a multiplatform címeket lusták igazán kidolgozni.

Amúgy Normal mode megvolt, most Veteranon nyomom ezerrel :-)
62.
62.
Sakee
#61: akkor el kell,h keserítselek, "szokás" szerint a boxos lett jobb ;)
http://www.youtube.com/watch?v=I5t7mTUcNdI
de döntsd el magad ;)
61.
61.
Tyebeca
Nem tudom az XBOX-os változat hogyan, de a PS3-as változat nagyon jól sikerült a csapatnak. Feltünően részletes volt hát megnéztem a tv-n és 1920x1080-as felbontáson fut akadásmentesen. Amint tudjuk elég kevés játék van ami ilyen felbontáson fut. Eszerint a Treyarch nem is rossz PS3 témában.
60.
60.
Vopesz
#38: Az csak azért van, mert túl vannak terhelve a szerverek, nem azért, mert szarul írták meg ps3-ra. Ez a probléma pár napon belül patch nélkül is megoldódik. Ellentétben a pc-vel. Csodálom sok pc-s mennyire kitart még a platform mellett ilyen pofáncsapások mellett is. Komoly elismerésem! Én feladtam 5 éve, és áttértem konzolra, pc meg maradt internetnek meg word-nek :) Remélem azért hamarosan kapnak valami javítást, mert ez azért kibassszás. Részemről mondjuk cod 4 után leszámoltam a sorozattal, a csúcson kellett abbahagynom. Inkább Assassins brotherhood lesz a havi beruházás.
58.
58.
Blink_182
#30: Terra likeXDD:D
Csak ezért léptem be gk-ra ,h erre tudjak válaszolni:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...