A Battlefield 3 nem támogatja a Windows XP-t

  • Írta: zoenn
  • 2010. december 31.
  • Hír
Nagy technológiai ugrásra készül a DICE a Battlefield következő, teljes értékű részével kapcsolatban. Elmondásuk szerint a Frostbite 2 engine továbbfejlesztésénél elsődlegesen a DirectX 11-et részesítették előnyben, így azon felhasználók, kik még mindig a koros XP-jüket nyúzzák, lemaradnak a mókáról.

Egyre nyílvánvalóbb, hogy játékos szempontból a lassan 10 éves Windows XP támogatása nem képvisel komoly fegyvertényt a fejlesztők körében. A DICE Twitter-csatornáján olvashatjuk, miszerint a Battlefield 3 nem támogatja a Windows XP-t, sem a DirectX 9-t, teljes mértékben a DirectX 11 megkapó látványvilágára összpontosítanak - kizárólag 64 bites Vistán vagy Windows 7-en fog elindulni a következő militarista hangverseny.

Bár hivatalosan a DICE nem utasította el a Windows XP platformot, a tweetből kiderül, a Frostbite számára vajmi kevésnek bizonyul. A Wikipedia felmerése szerint az összes PC felhasználó 44 százaléka még mindig a Microsoft két generációjával korábbi rendszerét részesíti előnyben, míg a Steam userek 25 százalékka nyúzza még a jól bevált operációs rendszert.

Egy biztos: azon játékosok, akik eddig nem váltották le DirectX 9-es videókártyájukat, sem XP-jüket, de játszani szeretnének a Battlefield 3-mal, akkor komoly befektetésre kell számítaniuk a közeljövőben. Sanda gyanúnk az, hogy 2011-es címek többsége is hasonló cipőben jár majd.

71.
kungzi
szerintem nagyon jól teszi a DICE, hogy valami újat akar összehozni, akkor nem hiába építettem új gépet :D
70.
Neo1989
#65: Hát tudod nekem az előző gépemen is futott a win 7 pedig az egy öreg P 4-es volt
annyi hogy lassabban ment fel úgy hogy a gépen nem biztos hogy fejlesztened kell
max veszel bele ramot és egy win 7-et meg leszedsz valami torrentröl azt csá .
Biztos hogy találnál .
De ha bajod van ezzel keresek neked egy leölthető verziót csak írj egy e-mailt a címen ott van profilba :)
69.
Vendu
#62: Én meg vettem PS3-at de már nem vagyok elájulva tőle, csak a játékok árától. Amúgy meg az a PC amit nem használsz játékra az is elavul 4 év alatt.
68.
Donpedro
Grat a DICE-nak hogy volt bátorsága megtenni ezt a lépést. A BF 3 (Frostbite 2.0) így mivel nem egy dx9/10/11 hibrid lesz, jónéhány technológiát láthatunk majd benne, amit a dx 9 támogatása kizárna. A PC-s grafika fejlődését nagyban a konzolok fogják vissza, jó látni elvétve egy-két címet ami ki is használja a PC sokoldalúságát és potenciálját. Lehet a jövőben ez lesz a tendencia, a Crysis 2-nél is azt hallhattuk, hogy nagyban gyúrtak a grafikára a PC-s verzióban.
67.
SSJmeszes
#66: Igen DX11 hez DX11 es kari kell. De ha van DX10 es karid akkor sincs baj, mert DX10 et támogatni fogja.
66.
CJgabor
nem lesz XP-n? kit érdekel, addigra beszerzek egy Win7-est. megoldható. de nem értek hozzá, szal a DX11hez DX11es videokari is kell?
ha igen akk baxxák meg.
65.
Quent1n
#64: Igazad is van meg nem is. Egy dobozos Win7 50-90 ezer forint. Az OEM meg ugye alaplaphoz kötődik tehát nem olyan jó vásár. Nekem origi XP-m van és cserélném de ha meg veszek egy 20 rugós OEM Win7et erre a régi gépemre akkor ha jövőre újítok akkor alaplappal együtt dobhatom is kifele. Úgyh sajnos nem olyan egyszerű ez. :S
Egyébként pedig az Xp frissítések nélkül is elvan nekem már 4 éve fut és semmi gond nincs vele.

Egyébként érthető, hogy igyekeznek az embereket rákényszeríteni egy új Oprendszerre hisz nekik abba van a zsé, és azért a Win7 jobb mint az összes többi Win ez igaz. Persze ez a marketingszöveg elég ócska, hogy hát ez egy olyan szuper játék lesz, hogy mindenképpen kell alá az új Win + DirectX de ez mindegy végülis. Gondolom az MS adott egy kis zsét aztán ennyi.
64.
Neo1989
#62: Nem meg....ni kell hanem haladni kéne a korral ember !!!
Xp-hez már nincs semmilyen frissítés vagy csak nagyon kevés :D
és ha meg az a bajod hogy nem akarsz eredeti win-t venni akkor töltsd le és ingyen van .
Tod torrent , warez ... ilyenek nem nagy szám a használatuk .
Bár az enyém eredeti win 7 nem másolt :) és egy span tette fel persze gép össze rakatással együtt .( gondoltam igy egyszerübb ha már kapok egy uj gépet , am fel tom tenni ) Szal szerintem te is el tudnál intézni hasonlót ha akarnál .
Ne azzal gyere már hogy " vettem egy PS3-at "
Tegyél új Op rendszert :)
62.
Nathan
én baszátok meg meg untam eztet hogy van egy jó játékom és nem indul el vagy szagat. Ezért vettem egy PS3-at
61.
zgeri
Helllo!!

Ez azért már durva ezért: ,,így azon felhasználók, kik még mindig a koros XP-jüket nyúzzák, lemaradnak a mókáról."
Hát most nem ezért már kicsit határ szaggató hogy mit írnak -.-''''
60.
Dcrysis02
#59: Amúgy is elég nehéz optimalizálni egy játékot, szerintem nem kimondottan az OS kavar itt be, hanem hogy ezernyi-milliónyi különböző konfiguráció van.

Az is nagy LOL, hogy szinte ezer százalék hogy kijön konzolokra is, amik jóformán DX9 körüli skálán vannak. (DirectX 9 C+ és OpenGL, ha jól tudom)
Így jóformán hülyeség lenne nem támogatni a régebbi rendszert, mert az egyik verzió biztosan DX9-en fog majd futni.
59.
mdr88
#48: Gondolj bele, az hogy ők "lusták" az annyit jelent, hogy nem szeretnének olyasmire (portolás Xp-re) plusz pénzt kiadni, ami már elavult.

A többieknek, akik odáig meg vissza vannak attól, hogy nem fogják kiadni XP-re eszükbe juthatna, hogy nem a magyar piac a fő célterület és kis hazánkon kívül már nem túl sokan használnak XP-t.
57.
Tacskoexe
Eddig minden játéknál el lehetett érni az XP-n való futást némi átírogatással néhány szöveges fájlban. Szerintem ezt is ugyan úgy meg lehet majd oldani.
55.
Vendu
#50: Nekem is nagyon tetszik az Alan Wake mégsem fogok Boxot venni egy játék miatt.
54.
Vendu
#53: Már az Microsoft pénzéhség, hogy csak Windowson futnak a PC-s játékok. Persze akkor aztán megzavarodna rendesen szegény gémer, így is van 5 féle platform, még ha Linuxra meg Androidra is jönne PC-s játék akkor már nem tudnám, hogy min játszak. A Linux legalább ingyenes.
53.
X360_FaNbOy
Am arra gondoltatok, hogy a Microsoft pénzéhségéről lehet szó, semmi másról? Egy ilyen húzással elkaphat még "1-2" vásárlót..
52.
Vendu
#37: Szerintem is elég a 2GB a játékokra. Az viszont igaz, hogy a sok reklám miatt már a net is eszi a gépet. És ezek még csak 2D-s animációk, mi lesz ha 3D-sek lesznek?!

#12: A 120000Ft-ért vett gépen 1 év után akad minden az vagy azért lehet, mert rossz helyen veszed, vagy azért mert 3TB-os merevlemezt veszel bele és az megdobja az árát.
51.
huszti
Akinek már olyan komolyabb gépe van, hogy ez menni fog neki, szerintem már win7et használ, vagy legalább 2 partíciója van (XP, Win7). Nem tudom, ki hogy van vele,de én az XP-t már baszott lassúnak érzem így a Win7 után :S
49.
simon 555
nem sűrűn érdekel.ez végett nem fogok váltani a már jol megszokott XP-ről.
ugyis konzolon fogom játszani.
48.
Teuton
Egyik oldalról igazuk van, hiszen tény hogy az XP már elavult, és csak akkor érdemes használni ha a hardver nem enged meg újabbat, de arra azért kíváncsi vagyok hogy ezért csinálják, vagy csak egyszerűen lusták optimalizálni a játékot (sajnos egyre több példát látni).
46.
Mortis
Nekem is XP-m van. Megbízható, semmi bajom sincs vele. Talán jövő év közepén elgondolkodok, hogy lecseréljem, bár bármi meglehet.

A hírhez: Még jó. Azon csodálkozom, hogy a mostani, frissebb játékok még támogatják. Ezzel ösztönzőleg akarnak hatni a játékosrétegre, hogy op. rendszer "vásárlásra" buzdítsák őket.
45.
Aszongyák:
"It's too early to talk BF3 specifics. But it's never too early for me to acknowledge that PC players have a fear that BF3 will be 'consolized.' PC gaming is alive and well, BFBC2 has proven that and no one at DICE or EA can argue with the numbers."
44.
adriano28
#8: a régebbi játékokra gondoltam -.-, nub
42.
bsg09
#40: Ha neked ez 2 dolog annyit fogyaszt akkor ott valami nem oké :)
41.
zadori75
#35: gondolom nem ugyan az a pc-s engine mint a consol-os :) én ps3-a veszem meg :) bár az xbox a kedvencem, de sajnos kevés xboxos ismerősöm van ezért a multis game-kat ps3-ra veszem :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...