A Battlefield 3 nem támogatja a Windows XP-t

  • Írta: zoenn
  • 2010. december 31.
  • Hír
Link másolása
Nagy technológiai ugrásra készül a DICE a Battlefield következő, teljes értékű részével kapcsolatban. Elmondásuk szerint a Frostbite 2 engine továbbfejlesztésénél elsődlegesen a DirectX 11-et részesítették előnyben, így azon felhasználók, kik még mindig a koros XP-jüket nyúzzák, lemaradnak a mókáról.

Egyre nyílvánvalóbb, hogy játékos szempontból a lassan 10 éves Windows XP támogatása nem képvisel komoly fegyvertényt a fejlesztők körében. A DICE Twitter-csatornáján olvashatjuk, miszerint a Battlefield 3 nem támogatja a Windows XP-t, sem a DirectX 9-t, teljes mértékben a DirectX 11 megkapó látványvilágára összpontosítanak - kizárólag 64 bites Vistán vagy Windows 7-en fog elindulni a következő militarista hangverseny.

Bár hivatalosan a DICE nem utasította el a Windows XP platformot, a tweetből kiderül, a Frostbite számára vajmi kevésnek bizonyul. A Wikipedia felmerése szerint az összes PC felhasználó 44 százaléka még mindig a Microsoft két generációjával korábbi rendszerét részesíti előnyben, míg a Steam userek 25 százalékka nyúzza még a jól bevált operációs rendszert.

Egy biztos: azon játékosok, akik eddig nem váltották le DirectX 9-es videókártyájukat, sem XP-jüket, de játszani szeretnének a Battlefield 3-mal, akkor komoly befektetésre kell számítaniuk a közeljövőben. Sanda gyanúnk az, hogy 2011-es címek többsége is hasonló cipőben jár majd.

71.
71.
kungzi
szerintem nagyon jól teszi a DICE, hogy valami újat akar összehozni, akkor nem hiába építettem új gépet :D
70.
70.
Neo1989
#65: Hát tudod nekem az előző gépemen is futott a win 7 pedig az egy öreg P 4-es volt
annyi hogy lassabban ment fel úgy hogy a gépen nem biztos hogy fejlesztened kell
max veszel bele ramot és egy win 7-et meg leszedsz valami torrentröl azt csá .
Biztos hogy találnál .
De ha bajod van ezzel keresek neked egy leölthető verziót csak írj egy e-mailt a címen ott van profilba :)
69.
69.
Vendu
#62: Én meg vettem PS3-at de már nem vagyok elájulva tőle, csak a játékok árától. Amúgy meg az a PC amit nem használsz játékra az is elavul 4 év alatt.
68.
68.
Donpedro
Grat a DICE-nak hogy volt bátorsága megtenni ezt a lépést. A BF 3 (Frostbite 2.0) így mivel nem egy dx9/10/11 hibrid lesz, jónéhány technológiát láthatunk majd benne, amit a dx 9 támogatása kizárna. A PC-s grafika fejlődését nagyban a konzolok fogják vissza, jó látni elvétve egy-két címet ami ki is használja a PC sokoldalúságát és potenciálját. Lehet a jövőben ez lesz a tendencia, a Crysis 2-nél is azt hallhattuk, hogy nagyban gyúrtak a grafikára a PC-s verzióban.
67.
67.
SSJmeszes
#66: Igen DX11 hez DX11 es kari kell. De ha van DX10 es karid akkor sincs baj, mert DX10 et támogatni fogja.
66.
66.
CJgabor
nem lesz XP-n? kit érdekel, addigra beszerzek egy Win7-est. megoldható. de nem értek hozzá, szal a DX11hez DX11es videokari is kell?
ha igen akk baxxák meg.
65.
65.
Quent1n
#64: Igazad is van meg nem is. Egy dobozos Win7 50-90 ezer forint. Az OEM meg ugye alaplaphoz kötődik tehát nem olyan jó vásár. Nekem origi XP-m van és cserélném de ha meg veszek egy 20 rugós OEM Win7et erre a régi gépemre akkor ha jövőre újítok akkor alaplappal együtt dobhatom is kifele. Úgyh sajnos nem olyan egyszerű ez. :S
Egyébként pedig az Xp frissítések nélkül is elvan nekem már 4 éve fut és semmi gond nincs vele.

Egyébként érthető, hogy igyekeznek az embereket rákényszeríteni egy új Oprendszerre hisz nekik abba van a zsé, és azért a Win7 jobb mint az összes többi Win ez igaz. Persze ez a marketingszöveg elég ócska, hogy hát ez egy olyan szuper játék lesz, hogy mindenképpen kell alá az új Win + DirectX de ez mindegy végülis. Gondolom az MS adott egy kis zsét aztán ennyi.
64.
64.
Neo1989
#62: Nem meg....ni kell hanem haladni kéne a korral ember !!!
Xp-hez már nincs semmilyen frissítés vagy csak nagyon kevés :D
és ha meg az a bajod hogy nem akarsz eredeti win-t venni akkor töltsd le és ingyen van .
Tod torrent , warez ... ilyenek nem nagy szám a használatuk .
Bár az enyém eredeti win 7 nem másolt :) és egy span tette fel persze gép össze rakatással együtt .( gondoltam igy egyszerübb ha már kapok egy uj gépet , am fel tom tenni ) Szal szerintem te is el tudnál intézni hasonlót ha akarnál .
Ne azzal gyere már hogy " vettem egy PS3-at "
Tegyél új Op rendszert :)
62.
62.
Nathan
én baszátok meg meg untam eztet hogy van egy jó játékom és nem indul el vagy szagat. Ezért vettem egy PS3-at
61.
61.
zgeri
Helllo!!

Ez azért már durva ezért: ,,így azon felhasználók, kik még mindig a koros XP-jüket nyúzzák, lemaradnak a mókáról."
Hát most nem ezért már kicsit határ szaggató hogy mit írnak -.-''''
60.
60.
Dcrysis02
#59: Amúgy is elég nehéz optimalizálni egy játékot, szerintem nem kimondottan az OS kavar itt be, hanem hogy ezernyi-milliónyi különböző konfiguráció van.

Az is nagy LOL, hogy szinte ezer százalék hogy kijön konzolokra is, amik jóformán DX9 körüli skálán vannak. (DirectX 9 C+ és OpenGL, ha jól tudom)
Így jóformán hülyeség lenne nem támogatni a régebbi rendszert, mert az egyik verzió biztosan DX9-en fog majd futni.
59.
59.
mdr88
#48: Gondolj bele, az hogy ők "lusták" az annyit jelent, hogy nem szeretnének olyasmire (portolás Xp-re) plusz pénzt kiadni, ami már elavult.

A többieknek, akik odáig meg vissza vannak attól, hogy nem fogják kiadni XP-re eszükbe juthatna, hogy nem a magyar piac a fő célterület és kis hazánkon kívül már nem túl sokan használnak XP-t.
57.
57.
Tacskoexe
Eddig minden játéknál el lehetett érni az XP-n való futást némi átírogatással néhány szöveges fájlban. Szerintem ezt is ugyan úgy meg lehet majd oldani.
55.
55.
Vendu
#50: Nekem is nagyon tetszik az Alan Wake mégsem fogok Boxot venni egy játék miatt.
54.
54.
Vendu
#53: Már az Microsoft pénzéhség, hogy csak Windowson futnak a PC-s játékok. Persze akkor aztán megzavarodna rendesen szegény gémer, így is van 5 féle platform, még ha Linuxra meg Androidra is jönne PC-s játék akkor már nem tudnám, hogy min játszak. A Linux legalább ingyenes.
53.
53.
X360_FaNbOy
Am arra gondoltatok, hogy a Microsoft pénzéhségéről lehet szó, semmi másról? Egy ilyen húzással elkaphat még "1-2" vásárlót..
52.
52.
Vendu
#37: Szerintem is elég a 2GB a játékokra. Az viszont igaz, hogy a sok reklám miatt már a net is eszi a gépet. És ezek még csak 2D-s animációk, mi lesz ha 3D-sek lesznek?!

#12: A 120000Ft-ért vett gépen 1 év után akad minden az vagy azért lehet, mert rossz helyen veszed, vagy azért mert 3TB-os merevlemezt veszel bele és az megdobja az árát.
51.
51.
huszti
Akinek már olyan komolyabb gépe van, hogy ez menni fog neki, szerintem már win7et használ, vagy legalább 2 partíciója van (XP, Win7). Nem tudom, ki hogy van vele,de én az XP-t már baszott lassúnak érzem így a Win7 után :S
49.
49.
simon 555
nem sűrűn érdekel.ez végett nem fogok váltani a már jol megszokott XP-ről.
ugyis konzolon fogom játszani.
48.
48.
Teuton
Egyik oldalról igazuk van, hiszen tény hogy az XP már elavult, és csak akkor érdemes használni ha a hardver nem enged meg újabbat, de arra azért kíváncsi vagyok hogy ezért csinálják, vagy csak egyszerűen lusták optimalizálni a játékot (sajnos egyre több példát látni).
46.
46.
Mortis
Nekem is XP-m van. Megbízható, semmi bajom sincs vele. Talán jövő év közepén elgondolkodok, hogy lecseréljem, bár bármi meglehet.

A hírhez: Még jó. Azon csodálkozom, hogy a mostani, frissebb játékok még támogatják. Ezzel ösztönzőleg akarnak hatni a játékosrétegre, hogy op. rendszer "vásárlásra" buzdítsák őket.
45.
45.
Aszongyák:
"It's too early to talk BF3 specifics. But it's never too early for me to acknowledge that PC players have a fear that BF3 will be 'consolized.' PC gaming is alive and well, BFBC2 has proven that and no one at DICE or EA can argue with the numbers."
44.
44.
adriano28
#8: a régebbi játékokra gondoltam -.-, nub
42.
42.
bsg09
#40: Ha neked ez 2 dolog annyit fogyaszt akkor ott valami nem oké :)
41.
41.
zadori75
#35: gondolom nem ugyan az a pc-s engine mint a consol-os :) én ps3-a veszem meg :) bár az xbox a kedvencem, de sajnos kevés xboxos ismerősöm van ezért a multis game-kat ps3-ra veszem :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...