Bukta lesz a Star Wars: The Old Republic?

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 25.
  • Érdekesség
Link másolása
A Janco Partners elemzője szerint az Electronic Arts befektetői sem hisznek abban, hogy bármi jó sülhet ki a Bioware által fejlesztett Star Wars: The Old Republicból. Ez a vélemény egybecseng az egyik volt EA-alkalmazottéval, aki októberben konkrétan viccnek nevezte a Star Wars-MMO-t.

Mike Hickey, a Janco Partners elemzője szerint az Electronic Arts részvényesei is pesszimisták a Star Wars: The Old Republic esetleges sikerével kapcsolatban, már csak azért is, mert a kiadó eddig nem szerepelt túl jól az MMO-k piacán: az EA legutóbbi próbálkozása a 2008-ban megjelent Warhammer Online: Age of Reckoning volt, s bár a Mythic játéka eleinte nagy népszerűségnek örvendett, a siker hamar szertefoszlott, s egy évvel később már 63 szervert volt kénytelen leállítani a cég. Hickey megjegyezte: az egész MMO-iparág hasonló cipőben jár.

Ezen kívül egy sor másik okra is visszavezethető, hogy miért vonakodnak a Star Wars MMO-ól az EA befektetői: Hickey szerint rossz döntés volt a fizetős modellt választani, mikor a free-to-play játékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és taszító lehet a LucasArtsnak fizetett vastag jogdíjak következtében alaposan megdrágult fejlesztési költség is. A habot azon a bizonyos tortán az jelentette, hogy a sajtó sem fogadta kitörő lelkesedéssel az előzetes verziókat.

Nagyot kockáztat az Electronic Arts a The Old Republickal, egyértelműen a kiadó egyik legnagyobb projektjéről van szó, ami egy esetleges bukás esetén nem csak presztízsveszteséget jelentene a cég számára, de alaposan megfeküdné a pénztárcáját is. Hickey véleménye mindenesetre összecseng egy korábban lapátra tett EA-munkatárséval, aki egyenesen viccnek nevezte a játékot, és azt mondta: "az Old Republic az egyik legnagyobb bukás lesz az EA-s MMO-k történelmében".

22.
22.
Hardy
Nem hiszem, hogy bukta lenne de mivel maga az alapjáték fizetős lesz meg még több millió dlc-je lesz ezért nem fogok vele játszani.
21.
21.
Raziel88
Miért nem lehetett normális játékot készíteni? Eddigi két rész is nagyon jóra sikerült, de ez így MMO-ként nem hiszem hogy az lesz. Sorry
19.
19.
mdr88
#5: Teljesen egyet értek. A legutóbbi ilyen hír iszonyat nagy kamu volt ugyebár a kirúgott EA paraszt lázadni próbált a fejesek ellen. Itt meg ugye arról van szó, hogy mi a helyzet Mike Hickey SZERINT... majd ha azt olvasom valami nagyon megbízható forrásban, hogy maguk a részvényesek mondják azt, hogy szerintük bukta lesz... majd akkor mondom azt, hogy meg fognak lepődni :D

Az meg hogy fizetős lesz az egy dolog... WoW-ért is fizet a jónép mégsem bukott meg eddig. A Star Wars-nak meg van akkora rajongótábora, hogy életben tartsa majd a játékot, bár eleve felesleges ilyenért aggódni.
16.
16.
kevinbutler
MMO-kal nem szoktam játszani, de ez elég nagy marhaságnak hangzik, hogy bukta lesz nem gondolhatják ezt komolyan.....
15.
15.
Tacskoexe
Én megnéztem minden videót, elolvastam minden infót ami eddig kijött a játékról, és nekem nagyon nem jön be. A KOTOR-t imádom, de ez az egész MMO ötlet marhaság szerintem. Semmi extra nincs ebben a játékban. Hogy bukta lesz-e vagy nem, azt nem tudom. De remélem nem hasal vele túl nagyot az EA és a Bioware.
14.
14.
Teuton
Én amondó vagyok hogy nem lesz bukta.

Egyértelmű hogy bejglit kell belőle sütni :D
13.
13.
Skyer
Jó lesz ez, everybody calm the fuck down.
12.
12.
Mortis
Ez csak pár ember véleménye. Az eddigi változatok valóban nagyon keveset mutattak, amiből a legnagyobb botorság véleményt alkotni. A Star Wars fanok elég sokan vannak, ha mások nem is, de ők életben tartják a játékot, még ha rossz is lesz. Én nem mondom, hogy jó lesz vagy rossz, mert eddig csak videókat láttam belőle. Azok nagyon felcsigáztak, ezért kíváncsi vagyok az eredményekre...
Azt még hozzáteszem, hogy a BioWare "rossz" játékot még nem tett le az asztalra.
11.
11.
IceColdKillah
Én havi 5000-et is fizetnék a játékért. Az swtor-ral egy álmom válik valóra! Hajrá BioWare!!
10.
10.
SWBF2
#9: Sorry, elfelejtettem hogy magát a játékot is meg kell venned hozzá. Úgy meg húzósabb lehet neked.
9.
9.
SWBF2
#7: Egy hónapra befizetsz és kész :)
8.
8.
SWBF2
Arra nem gondoltak, hogy az EA-s fickó pont azért mondta ezeket, mert kirúgták? Így akart visszavágni.
7.
7.
fkomment
A bemutató videók alapján láttam benne potenciált. De ezután a cikk után..?
Elvileg ki akarom próbálni. Jó lenne ha az első két hét ingyenes próbaidő lenne vagy ilyesmi, mert fizetni nem akarok úgy érte hogy nem is próbáltam ki...
6.
6.
Hab
Kétlem hogy olyan óriásit bukna. Szerintem képes lesz stabilan fenntartani a második helyet az MMO-k piacán. Biztos lesznek hibái, de melyiknek nem volt a kezdetekkor, és valóban kár előre temetni a játékot. Szerintem király lesz :)
5.
5.
thernielle
Gyerekek, ne temessük már ezt a játékot! Amúgy is, miféle hír ez? VV Béci nem hiszi, hogy VV Ági Leóba volt szerelmes. Leszarom. Hickey majd akkor nyissa ki a pofáját, ha megnevezi ezeket a befektetői köröket, addig csak flame az egész, ugyanúgy mint a kilépett EA-s csóka rinyálása. A sajtó azért nem fogadta eddig kitörő lelkesedéssel, mert nem is nagyon volt mit. Sajnos eddig relatíve keveset mutattak meg a játékból, ezek alapján persze bárki lehet szkeptikus vagy pesszimista.
Egy kicsit én is az vagyok. De az ilyen flame-indító baromságokra hadd tegyek már magasról. Amint leteszteltük closed vagy open betában majd meg tudjuk ítélni. Addig pedig - legyünk már olyan drágák - várjuk lelkesen és reméljük, hogy azok a fiúk-lányok, akik Mass Effecteket és Dragon Ageket szervíroztak eddig nekünk nem fognak csalódást okozni ezzel sem. Uff.
4.
4.
dareal
mmo lévén jóval nagyobb a kiadás, viszont jóval nagyobb a bevétel is.
havi 2500-3000 szerintem nem sok, ha a mögöttes tartalom jó és biztosítják az állandóan bővülő contentet. egyik haverom bétázik (majd én is meglesem :)), azt mondja, hogy kb arra kell számítani, mintha a mass effect és a kotor össze lenne gyúrva és mindez mmo-ban.
hogy a hype-on kívül a játék lesz-e oly sikeres, az majd kiderül.

egyébként a fejlesztésben a mythic is részt vesz (tehát ea-bioware és mythic), ők csinálják (főleg) a pvp-s részeket, tehát a pvp sok elemet fog tartalmazni a war-ból (ami mondjuk nem rossz)
2.
2.
MangaBoyKing
Hát igen ez igy van szerintem is jobb lett volna a régit fejleszteni, és valami jobb kiadot választani mert az ea tul nagyra van már magátol ,bár nem tudom miért mikor sokkal jobb kiadok is vannak mint ök .
1.
1.
Sun9us
Szerintem is hibás döntés volt, a KOTOR ból MMO-t csinálni. De még egy ilyen névvel sem lehet lenyomni a WoW-ot. Csináltak volna, egy rendes next gen KOTOR -t, mellé meg kismillió DLC-t. (Ha már le akarják húzni a népet. Mert ugye erről szól az egész.)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...