NGP - terítéken a játékfelhozatal

  • Írta: zoenn
  • 2011. január 27.
  • Bejelentés
Link másolása
A Tokióban bemutatott NGP mit sem érne megfelelő játékfelhozatal nélkül, így a rendezvényen számos nagy sikerű cím jelentkezett NGP-változattal, s bár még hivatalosan sok játék nincs is bejelentve, csak említésszintjén léteznek, a Sony szerint igen könnyű PS3-ról portolni a kézikonzolra.

A Next Generation Portable bejelentése mellé a PlayStation Meetingen következtek a demózott játékok bemutatói, mérget vehetünk rá, hogy az exkluzív PS-címek jelentkeznek majd NGP-változattal is. A PlayStation 3-mal való barátság jegyében megemlítették, hogy igen könnyű a nagytestvérről átportolni a játékokat a hordozható platformra.

 

 

A kijelző szép és nagy, csaknem kétszerese a mai okostelefonok képernyőjének, az 5 inches OLED kijelzőn a színek élénkek és lélegzetelállítóak. Fontos megemlíteni, hogy írott formában egyetlen játékot sem jelentettek be, többségük techdemó szintjén volt jelen a kiállításon - ettől eltekintve lássuk, mire számíthatunk.

Uncharted


Shuhei Yoshida maga mutatta be Nathan Drake kézikonzolos kalandját, a bemutató egy dzsungelben játszódott. A touchpadot használta ugrásra, de elmondása szerint az X-gommbal is ugyanezt a funkciót hívhatná elő. Yoshida rázta is az NGP-t, dörzsölte a hátsó trackpadet lefelé és felfelé, mire Nathan felfelé és lefelé kezdett el mászni. Elmondása szerint a mozgás nagyon intuitív érzés a konzolon. A demó egy látványos közelharci gyilkolással zárult.

Call of Duty

Az Activision sem maradhat ki a mókából, az elsők között lesz a Call of Duty is, amely majd megveti a lábát a handhelden. Phillip Earl szerint a játékosoknak egyre jobban bejön a technológia, és a többség utazás közben is szeretne játszani. Ennek bizonyításaként a legjobb mód egy új Call of Duty. Úgy gondolják, hogy az NGP-s CoD jelenti a következő lépcsőfokot a hordozható játékok között.  

Little Deviant

Yoshida szintén az NGP hátsó touchpadját használhat a mozgáshoz, de elmondása szerint ugyanúgy működik minden az elsőn is, ha a játékos úgy akarja.

Hot Shots Golf

Yoshida bemutatta, hogy miként is működik a konzol kamerája a first-person mozgások szimulálására.

Említés szintjén voltak jelen a Killzone, a Resistance, a Wipeout, a Gravity Daze és a LittleBigPlanet is, biztosak lehetünk abban, hogy ezen patinás Sony-címek a Next Generation Portable-n is tiszteletüket teszik majd.

Monster Hunter, Lost Planet

A third-party fejlesztők színeiben elsőként a Capcom ragadott mikrofont, Jun Takeuchi elsőként a Monster Hunter Portable 3 letölthető verzióját demózta az NGP-n, majd a Lost Planetet is, ahol tényleg bebizonyosodott, hogy a kis kijelzőn is mennyire durva látványban lehet részünk.

Yakuza

A SEGA is ott volt a rendezvényen, be is mutatta, hogy milyen könnyú NGP-re portolni, a tesztalany a Yakuza 4 volt. És igen, tényleg elég meggyőző a látvány:

Dynasty Warriors

A Techmo Koei bemutatója nem hosszú: Musou megölt egy agyatlan katonát, s ehhez csupán az értintőképernyőt kellett püfölni. Ja igen, szép lesz ez is.

Metal Gear Solid 4

Következett Hideo Kojima, aki ismét bebizonyította, hogy a Yakuza és az MGS 4 csak egy konkrét teszt volt, de annak tökéletes: a PS3-ban is jelenlévő modelladatokat és környezeti elemeket használja az NGP is, melyet közvetlenül portoltak a kézikonzolra.

Kojima beszélt egy álmáról is - hiszen ő már csak ilyen ábrándozó lélek. Szerinte a jövőben otthon PS3-on elkezdjük a játékot, és utána azt hordozható formában bárhol, bármikor folytathatjuk. "Ez az álom valóra fog válni a közeljövőben!" - mondta és hiszünk neki, elvégre a PSP 2... izé... az NGP erre a legalkalmasabb jelenleg. Kojima munkájának következő gyümölcsét az E3-on fogja bejelenteni, várjuk nagyon!

Epic Games - Unreal

Tim Sweeney sem maradhat ki a mókából, ő zárta a játékbemutatók sorát. A Dungeon Defenders NGP-s változatát demózta, természetesen az Unreal Engine 3.0 is teljesen kompatiblis lesz az új készülékkel. A Dungeon Defenderst a Trendy Entertainment fejleszti, és hamar átírták PS3-ról. Sweeney szerint az NGP négyszer erősebb, mint más handheldek. Azért ez már durva.

A felhozatal elég markánsnak ígérkezik, annak ellenére, hogy kőbe vésett dátumok és hivatalos bejelentések nem születtek a témában. Az elkövetkezendő hetekben és különösen az E3-on számtalan bejelentett játékról adhatunk hírt, számos third-party fejlesztő is letette már a voksát a Next Generation Portable mellett, az ő listájukat itt olvashatod. Többek között a Rockstar, aUbisoft és a Square Enix is csatlakozott a Sony új konzoljához - huhh, még leírni is félelmetes.

A Sony elég meggyőzően "erő a kezedben" jelzővel illeti az NGP-t, íme az első hirdetés a bejelentés mellé:

5.
5.
NECROSMOKE
Yes,yes,yes.Durva ecsém!!!!Ez igen hejjjjjj!!!
4.
4.
Sheodon
Azért ennyire szubjektíven nem kellene ám írni a játékokról (CoD-ot szokás szerint nem szidjuk, Koeit meg magyar körben szokás szidni), mert az egész hitelét veszti.
3.
3.
daenath
Hat ezzel a kezi konzolal szerinten odab..z a 3DS-nek, mar csak a felhozatal miatt is, igaz az arrara is kivanci leszek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...