GDC 2011: Jöhet a PC-s PlayStation Move-támogatás?

  • Írta: InGen
  • 2011. február 1.
  • Érdekesség
Link másolása
A Kinect körül hatalmas a PC-s társadalom lelkesedése, olyannyira, hogy már hetekkel a megjelenés után kijöttek az első driverek, amelyek segítségével az eszköz működésre bírható az Xboxon kívül is. A Move PC-s kompatibilitásával kapcsolatban azonban mintha mindenki hallgatna.

Habár egyelőre még csak pletyka szinten mozog a dolog, de úgy tűnik, hogy a február 28. és március 4. között megrendezett Game Developers Conference-en a Sony bejelenti majd a PC-vel kompatibilis Move csomagot.


Egészen pontosan az egyik kiszivárgott dián szerepel egy Move szervercsomag, aminek segítségével a rajongók és a fejlesztők kipróbálhatják, mit tud a mozgásérzékelős kontroller a PC-hez csatlakoztatva.

Mivel a Move több eszközt használ a működéshez, mint a Kinect, így a helyzet kicsit bonyolultabb, hiszen nem csak a fagyiknak kell működniük, hanem a PlayStation Eye kamerának is, így tehát ahhoz is szükségesek lesznek majd a megfelelő driverek.

A szóbanforgó GDC-s előadást egyébként az SCEE egyik mérnöke, John McCutchan fogja tartani, mégpedig március 2-án, így legkésőbb akkor minden kiderül.

14.
14.
Dresa
#10: Hát azért a Leonar3do teljesen más, az inkább az alkotásra, mintsem a játékra van kihegyezve..nem hiszem h valaki move al vagy kinectel fog 3dben alkotni!! Legalábbis remélem, és sikeres lesz a magyar project XD
13.
13.
Skyrocker1
Kedves InGen ??? A Move-hoz soha nem fog megjelelni Pc-s támogatás ha még is jövök neked 2 üveg sörrel !!!!!!!
12.
12.
D4nny
Inkább Playstationös vagyok, de a Move engem is hidegen hagy... a Kinectes Pc támogatás is szerintem több mindenkit foglalkoztat. ( Eddig a hírig pölö eszembe sem jutott a Move-ot és a PC-t pároztatni. )
11.
11.
bledzer
Hidegen hagy a move, ha már előre akarok lépni akkor tényleg lépek és az pedig a kinect. A kinect igazi innováció, a move nem.
10.
10.
tabu3x
Én vhogy nem értem ezeket az irányokat. Ki a bánat fog a PC előtt hadonászni, akár fagyival, akár úgy, hogy te vagy a kontroller...
Mindenesetre, ha jönnek, a Leonardonak annyi...
8.
8.
danez11
7.
7.
Mortis
Mikor bejelentették ezeket, már akkor gondoltam, hogy előbb-utóbb eljutnak a PC-s közösséghez is. Nem is kell rá sokat várni. :)
6.
6.
NECROSMOKE
Az PS Eye az működik PC-n mert haverom már kiprobálta,és tényleg jól működik.A Move-ra meg kiváncsi leszek,de sztm. azt is megoldják.
4.
4.
Split
#1: Igazából ez a Microsoftos "innentől odafigyelünk a pécére" kirohanás csupán annyi volt, hogy most már a Games for Windows Live oldalon keresztül is vehetsz játékokat, mert ugye miért a Steam zsebébe tömködnéd a pénzed, mikor nekik is kellene...
Szóval (egy két játékot leszámítva) semmi sem fog változni a régi mentalitáshoz képest!
3.
3.
Netsu
Jöjjön csak,jöjjön,és vele együtt jöhetne a Heavy Rain is! :D
2.
2.
abydos
Jó kis eszköz lehet 3D rajzoláshoz ez is. Érdekes.
1.
1.
mephi
Ez mind szép és jó. DE (és itt van ez a fránya de szócska) ahhoz, hogy a fagyit öröm és boldogság közepette lengessük a PC-k előtt kellene némi játék is.
Na már most a SONY-ra nem jellemző, hogy tömegesen hozza ki azokat a játékokat, amik PS3-ra készültek/készülnek. A Microsoft se esik ezen a téren túlzásokba, de időnként legalább villant valamit. (Ígéretük szerint a jövőben ezek a villanások gyakoribbak lesznek... hiszem ha látom.)
Tehát ha már a két nagy "mozgásérzékelgetős" cég közül kellene választanom, akkor bizony a Microsoft Kinect-jére szavaznék. De őszintén remélem, hogy az Asus megoldása orvosolni fogja ezt a kérdést, és kedvezőbb áron simán kompatibilis lesz a Kinecttel... Remélem mindenesetre, hogy ez megvalósul majd, és lesz fagyi is a PC-re, ezzel az árak csak lejjebb mehetnek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...