The Old Republic - félmillió előfizetőre van szükség

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 3.
  • Érdekesség
Link másolása
Azt még mindig nem tudni, hogy megjelenik-e tavasszal a Star Wars: The Old Republic, arról azonban már beszélt az Electronic Arts vezérigazgatója, hogy hány játékosra lesz szükség ahhoz, hogy megtérüljön a Bioware MMORPG-jére rááldozott pénz. A címből már kitalálhattátok, de azért részletezzük a dolgot.

Az Electronic Arts a tegnap közzétett pénzügyi helyzetjelentésében a Star Wars: The Old Republicról is ejtett néhány szót, igaz, azt a pletykát már nem erősítette meg, hogy valóban szeptemberre csúszik-e az MMORPG startja. A jelenlegi hivatalos álláspont szerint a 2012-es üzleti évben, vagyis idén április és jövő március között várható a megjelenés, ami akár fedheti is a korábban megerősített tavaszi premiert. Vagy nem.

John Riccitiello, az Electronic Arts vezérigazgatója azt is elárulta, hogy nem kell majd olyan sok játékos ahhoz, hogy megtérüljenek a The Old Republic költségei: 500 ezer játékossal nullszaldós lehet a projekt, 1 millióval pedig már bőven nyereséges is lenne. Riccitiello utalt arra, hogy a "vezető versenytársuk" (értsd: World of Warcraft) a 12 millió amerikai MMO-rajongó mintegy felét tudhatja maga mögött, ezért még mindig van kiért küzdeni, sőt még csak nem is biztos, hogy fel kell venni a kesztyűt a Blizzard slágerjátékával, elég a kisebb címeket lenyomni.

15.
15.
gorezalan
#14: Talan igazad van, de sztem a wow sosem arrol szolt, h a grafikaert jatsza vele az ember. Es nem hinnem, h csak ugy hagyna tobb ezer/szazezer ember a wowo, csakmert kijon a star wars, ami a pletykak szerint nem lesz nagy durranas(ami erdekes a BioWare nev hallatan, de kitudja...) am semmikepp nem hiszem, h ladaba tudna rugni a wow mellett: grafika/tortenet/akarmi-t is allitson a jatekosok ele. Raadasul az emberek nehezen mondanak le a 2-3 evig dedelgetett karakteret.
14.
14.
Hab
#13: Ezt nem tudom honnan vetted, ilyet soha nem mondtak. Annyit nyilatkoztak hogy 1 millió előfizető kellene ahhoz hogy visszajöjjön a költség, de 2 millió lenne a tuti. Mellesleg tuti nem terveznek 20-25 millió főre szerveket, hiszen ez hatalmas költséggel járna. A 15 milliót is erős túlzásnak tartom, talán ha tartósan minőséget fognak szolgáltatni szépen lassan átszipkázzák az embereket a wow-tól.
13.
13.
IceColdKillah
Ez az 500k player szerintem is kicsit kevés.... Ráadásul annak idején azt nyilatkozták hogy a szervereket 20-25 MILLIÓ player-re tervezik! Ja, és nem maximum, hanem a játék debütálására!
Szerintem úgy összesen lesz vagy 15 millió (világszerte)!
11.
11.
Hab
#10: És akkor te felébredsz és belelóg bilibe a kezed... :P
10.
10.
Ecneb
Akkor ha elérik az 500K playert, ingyenessé teszik és csak az első félmillának kell tovább fizetnie?:D:D
8.
8.
dareal
#6: akár hiszed, akár nem, rengetegen voltak/vannak abban a hitben, hogy ingyenes lesz és MT rendszeren lehet fizetni. az egy dolog, hogy MT rendszer várható, de nem lesz ingyenes. én is ezt szajkózom a bejelentés óta :)
7.
7.
Mortis
Nagyon enyhe szám. Túl enyhe, ahhoz képest, hogy elvileg az EA és a BioWare egyik legfontosabb projektje. Valami turpisság van itt. Hamis infó, hogy nyugtatgassák a népet. 500 000-nél háromszor többre tippelek. Minimum. Persze ennyi szerintem is biztos lesz. :)
Ejj. De várom már.
6.
6.
thernielle
#3: Miért, valaki kételkedett? Már a projekt indulásakor el lett mondva világosan és érthetően, hogy fizetős MMO lesz. A kérdés csak az volt, hogy miféle fizetési mód. Azóta ezt is letisztázták már tavaly: havi zsetonosztás. Ennyi.

Fél millió playert meg szerintem bárki bárhonnan előrángat ennél kisebb címekre is, reméljük lesz olyan jó a játék, hogy tartósan meg is tartsa az előfizetőit.
5.
5.
Maxxer
Én biztos segítek ebben nekik.de azért a zárt bétára jólennemár bekerülni..)
4.
4.
Deadpool
Szerintem jó játék lesz, és a 500k player meglesz nekik, hiszen csak abba kell belegondolni, hogy mennyi Star Wars rajongó van a világban+ Bioware ez a két név együtt már alkotott valamit. Ami számomra az eddigi legjobb SW játék. Ha nem is söpri le a a Blizzard fejőstehenét attól még meglesz szerintem a stabil biztos játékos magja, akik majd kiszolgálják a játékot. Hajrá Bioware drukolok neked.
3.
3.
dareal
no, aki kételkedett, hogy fizetős lenne, annak ez most már biztos.
500k player egy ilyen volumenű játéknál nem sok. bár kérdés, hogy mennyi ideig van szükség arra az 500k playerre (1 év, fél év?). bár szerintem millió felett lesz, bőven. nem kevés ideig.
2.
2.
Hab
Nem 2011-es gazgadsági év?
1.
1.
waynerooney108
Pedig jó játéknak ígérkezik
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...