A Rock Band él, és Guitar Hero DLC-k is lesznek

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 11.
  • Érdekesség
Link másolása
Bár a Rock Band fejlesztőinek sora sem megy könnyen mostanság, a Guitar Hero legfőbb konkurense továbbra is létezik. Elemzők egyébként már azt is megvitatták, hogy vajon végleg, vagy csak pár évre kellett elbúcsúznunk a Guitar Hero-tól? Az biztos, hogy a következő generáció előtt nem látjuk viszont a sorozatot.

Bár az MTV Games bezárt, a leépítésekkel küszködő Harmonixot pedig eladták, a csapat képviselője John Drake azt ígérte, a Rock Band sorozat nem ért véget annak ellenére sem, hogy az Activision egyetlen huszárvágással leépítette a teljes Hero-brandet: a Harmonix részvétét fejezte ki, s elrettentőnek tartja a rivális cég háza tájáról érkező híreket.

Drake ugyan konkrétan nem erősítette meg, hogy új résszel bővülne a Rock Band-széria, de afelől biztosított minden rajongót, hogy új nóták továbbra is érkeznek majd, és a még készülő Fender Squier Stratocaster márkájú, kontrollerként is használható elektromos gitár is meg fog jelenni. Az úriember persze azt is megjegyezte: a Guitar Hero kontrollerei kompatibilisek a Rock Band játékokkal is, úgyhogy ne adjátok fel srácok!

Az utolsó DLC-ket még a Guitar Hero is megkapja

Az Activision Publishing vezérigazgatója, Eric Hirshberg megerősítette, hogy bár új rész nem lesz, a meglévő epizódok támogatása tovább él, és a marketing sem szűnik meg elsősorban azok miatt, akik újoncok, és még nem játszottak a Guitar Hero-val.

Mindez vonatkozik a DLC-kre is: a kiadó tervei szerint azok a letölthető tartalmak, amelyeket korábban jelentettek be, még biztosan meg fognak jelenni, de újabb kiegészítőkkel már nem számolnak. Nehéz pontosan meghatározni, hogy hány DLC készül a csapatnál, egyelőre a Guitar Hero februári Mega Packje tűnik biztos projektnek, amely Children of Bodom, Black Label Society, Marilyn Manson és Firewind dalokat fog tartalmazni.

Meghalt, vagy csak pihenni tért?

Az elemzők véleménye megoszlik azzal kapcsolatban, hogy vajon mi lesz ezek után a Guitar Hero sorsa: végleg leszámolt vele az Activision, esetleg pár év múlva visszatér a sorozat?

Az Electronic Entertainment Design and Research elemzője, Jesse Divnich szerint nem feltétlenül az Activision a hibás a sorozat kifulladásában. Mint mondta, az első rész megjelenésével a Guitar Hero órája menthetetlenül elkezdett ketyegni, s ezt a kiadó sehogy nem tudta volna megállítani. Ha az Activision nem árasztja el új részekkel a piacot, megtette volna más, és a zenés játékok kategóriájában változatlan lenne a helyzet. Ennek ellenére Divnich úgy gondolja, hogy a sorozat nem halt meg, csak hibernálták: a sorozat újult erővel térhet vissza 3-5 év múlva, akkor már az újgenerációs platformokon.

A Wedbush Morgan elemzője, Michael Pachter a spéci kontrollerekkel és a játékok dallistájával hozza összefüggésbe a Guitar Hero leszereplését. Szerinte felesleges volt évről-évre új hangszerekkel előrukkolni, mert ezek tipikusan olyan kiegészítők, amiket nem kell évente lecserélni, másfelől pedig ilyen tempó mellett túl sok szám került egy-egy részbe: a játékosok nem fognak befizetni 60-80 új számért, mikor még az előző részből is maradt nekik 40. Pachter szerint ugyan mindig lesz igény az efféle játékokra, de a Guitar Hero már "örökre elment."

Abban egyébként mindkét elemző egyetértett, hogy a szintén pihenőre küldött Tony Hawk sorozat nemsokára újra hallat magáról.

9.
9.
Irasalgor
8.
8.
mgabim
7.
7.
Oliver S96
Gypsy Band, hegedű, harmonika, nagybőgő, stb... azt vennék mint a cukrot
6.
6.
Folti90
#2: Kanna és kanál hero az kell a népnek XD
4.
4.
cemi
Hát én nagyon merem remélni, hogy nem halt meg a Guitar hero sorozat, igaz tavaly decembertöl kezdtem el vele nyomni, de olyan stzinten lebilicselt, hogy az valami fergeteges...a guitar hero legends of rock, a warriors of rock no meg a metallica a kedvenc részeim, és igy friss újonc ként, sztenm sok ember szíve dobbana fel, ha visszatérne a sorozat, ert ez az egy játék stilus kifejezetten a zenéröl és annak szeretetéröl szól...én mindenképp remélem hogy "nem csak ennyi volt"
2.
2.
Mortis
Akkor lenne igazán menő, ha a harmonika is bekerülne a választható hangszerek közé. Vagy a kereplő. :D
1.
1.
Folti90
Pontosan ezt írtam le az előző napi guitar hero cikkhez, pénz, pénz....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...