A Take-Two-t akarja felvásárolni az Activision?

  • Írta: zoenn
  • 2011. február 12.
  • Pletyka
Link másolása
Izgalmas pletykák keltek szárnyra a játékipar globális szintjén tevékenykedő üzletemberek körében. A magas rangú vezetők azt beszélik, hogy az Activisiont egyre jobban foglalkoztatja, hogy lecsap a Take-Two-ra, s ezzel olyan frencsájzok birtokába jutna, mint a GTA és a Bioshock.

Az Activisionnek jót tenne a Take-Two bekebelezése, hiszen pont a kiszemelt vállalat adta ki a legjobb értékelésekkel rendelkező játékokat a múlt évben. Kotick csapatának szüksége is lenne a minőségi frencsájzokra, hiszen a Grand Theft Auto, a Bioshock, a Red Dead Redemption, valamint számos sportjáték állna be a Call of Duty és a World of Warcraft mellé - ezzel szinte behozhatatlan előnyre tenne szert a nagy rivális EA-vel szemben.

Bár a dolog eléggé meredek, egy "magas rangú játékipari vezető" névtelenül nyilatkozott az MCV-nek az ügyben, hiszen egyre többen beszélik azt az iparág vezető személyiségei között, hogy az Activision hatalmas felvásárlásra készül, melynek tárgya a Take-Two. Sokkal nagyobb adásvétel van kilátásban, mint a Vivendivel történő 2008-as összeolvadás.

Tény, hogy a kiadó radikális üzleti lépéseket tett a közelmúltban, és a korábban nagysikerű frencsájzaikat tette lapátra - eme spórolást sokan a nagy felvásárlás előzeményének tekintik, hiszen az Activisionnek nem kis pénzébe kerülne a manőver.

Az EA 2008-ban szintén ajánlatott tett a Take-Two-ra, akkor 2 milliárd dollárt ajánlott a cégért, ám nem jött össze neki: a cég a GTA IV eladásaiból újfent szárnyra kapott, tavaly a Red Dead Redemptionnel az élen termelt kedvező hasznot. Az biztos, hogy idén nem 2 milliárdot érne a Take-Two, mélyen a zsebébe kéne nyúlnia érte az Activisionnek, nem beszélve arról, hogy amíg sikeres a Rockstar-játékok kiadója, miért dőlne be az állítólagos ajánlatnak?

89.
89.
bsg09
#88: Szerinted mégis ki erőlteti a Codok sorozatgyártását? A Treyarch csapata annyiban hibás, hogy szivesen magára veszi a jómunkásember szerepét, de ha egyszer nemet mondanának, másnap munkanélküliek lennének. Az IW-től sem véletlenül vált ki tucatnyi ember; mást akartak csak az Acti nem engedte. Innentől kinek a hibája?
88.
88.
Hanoi
#83: Az, hogy minden évben kijön egy cod, nem csak az activision hibája, hanem a Treyarch-é és az infinity ward-é is nagy részben...
87.
87.
Irasalgor
#86: De, van...More money, more income...az egyedi játékot meg megtöltik 26 pályával amiből már a 13-on a hátam kaparom...ne is jöjjön Warcraft IV :
86.
86.
Mortician
#85: Kétlem, hogy van összefüggés.
85.
85.
bsg09
#84: Ezért darabolták fel a Starcraft 2-t.
84.
84.
Mortician
#80: Az lehet, de ez semmilyen hatással nincs a Blizzard játékaira.
83.
83.
adamsfamily
Na takarodjon csak az activision a bioshock-tól.Nem kell,hogy úgy elszarják mint a cod-ot,már minden évben kijön egy.
82.
82.
moviepie.info
Évente jönne egy új gta...
Nem volna jó
80.
80.
sunstreaker
hát a Blizzard - ot már sajnos bekbelezték.. :(
79.
79.
Irasalgor
NEEEEE CSAAAAK EZET NEEEE:...Minden ami Acti mmár rossz, nehogy már az egyik legjobb kiadót kebelezzék be a szabadkőművesek és zs*** :
78.
78.
XDannyL
Na azt próbálják meg!
Az tuti hogy sokan lázadozni fognak, ha az Activision átveszi a GTA fejlesztését...
Remélem nem megy el a Take-Two agya a nagy összeg hallatán.
72.
72.
NECROSMOKE
Szerintem hülye lesz a Take-Two ha eladja magát.Még van mit kiaknázanak magukból.
71.
71.
Split
#67: Mondjuk a fejlesztők? Tudod én sem jópofaságból költök 350.000Ft négyévente gépre, hanem mert valamin dolgoznom kell.
AMD és Intel? Mondjuk mind a kettőnek (sőt, mostmár az nVidia-nak is) ott van a mobilpiac, vagy a konzolok.
Amugy ha kicsit tüzetesebben elolvasod azt a hozzászólást (vagy egyáltalán elolvasod) láthatod, hogy én már minden általad felsorolt pártfogót leírtam (igen, PC Gaming Alliance).
69.
69.
sunstreaker
És a többi ... elöttem szólók már válaszoltak a kérdésemre..
68.
68.
sunstreaker
Hova tünt a #4.,6.,7. hozzászólás?
67.
67.
JcGross
Na, most vagy a firefox b@szakodik, vagy csúnyán törölve lettek a hozzászólások.
Anyways, remélem nem vásárolják fel a Take Two-t.

#14-nek meg üzenem a következőket.
Nem igazán értem mit hablatyolsz, hogy a PC-nek nincs pártfogoltja. Egyrészt ott a Microsoft, másrészt Nvidia, AMD és Intel az semmi igaz? Ők mind nagyot, és itt úgy értem NAGYOT, buknának, jóformán be is dobhatnák a törülközőt. Ki a p.csa venné meg a 89 magos 352 Ghz-es prociját az Intelnek ha nem jönne PC-re Crysis 69 meg CoD 69.000, Ultramodern Warmonging?
66.
66.
krisz95410
ez ellen tiltakozni kéne:OO nehogymár egy Activision mert nemmegy neki az üzlet meg a játékkészítés megvegyen egy RDR-t meg egy GTA-at produkáló kiadót:@
64.
64.
Split
A számozást nézve durva banhammeren vagyunk túl! :D
35.
35.
gamerplayer
mondjuk érdekes, h a true crime-ot lelőtték és szerintem azt küldték volna a következő gta ellen, nem? :D
33.
33.
Lauditore
#32: Toszért kell neked is belekötni a dolgokba?
31.
31.
pepsus
Felakasztom magam ha ez megtörtenik ....
30.
30.
zoenn
29.
29.
JcGross
Bocsi Zoenn, hogy már megint basztatlak, de az szárnyra kel, nem szárnyra száll.
26.
26.
Shadowsomi
#1: Egyet értek... Ha ez megtörténik, az egész világ gyászolni fogja azt a napot...

kajalnimikor te meg könyörgöm, hagyd már abba ezt a baromkodást. Nincs jobb dolgod?? Gondolod mert itt undorító stílusban hangoztatod a véleményedet, nem fognak több Crysis-t csinálni? Könyörgöm. Mielőtt elküldöd a következő ilyen írásod, próbáld meg átfogalmazni kevésbé lenézővé.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...