MGS: Rising - a PS3-as verzió lesz a legjobb

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 11.
  • Érdekesség
Link másolása
Hiába ajnározta előszeretettel a tavalyi E3-on Hideo Kojima a Metal Gear Solid: Rising Xbox 360-as verzióját, úgy néz ki, hogy a célplatform a Sony konzolgépe lesz. A direktor indokként ismét a többi verziónál tapasztalható hardveres korlátokat jelölte meg, PS3-on ezzel nem kell szembesülnünk.

Shigenobu Matsuyama egyike azon direktoroknak, aki a Metal Gear Solid: Rising felett bábáskodik, és aki egy közelmúltban adott interjúban megerősítette, hogy a játék PS3-as változata sokkal jobb lesz, mint a másik két verzió. Köszönhető mindez annak, hogy a Sony konzoljának hardveres teljesítménye erősebb és jobban ki tudják használni, mint a behatárolt Xbox 360-at.

"Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nagy gonddal és erőfeszítéssel jár három platformra is fejleszteni, de ha hardveres korlátokba botlunk, az nagyon bosszantó. A PS3 konzol esetében ez a legfelső határ kitolódik és lehetővé teszi számunkra, hogy a legjobb játékot készítsük el, így már természetes, hogy a PS3-as verzió jobb, mint a másik két változat" - mondta Matsuyama.

Kijelentését bizonyára nem fogadják kitörő örömmel a másik két platform tulajdonosai, de örüljenek inkább annak, hogy az ő gépükre egyáltalán megjelenhet egy Metal Gear Solid mellékág.

A Metal Gear Solid: Rising 2012-ben három platformon is tiszteletét teszi: PS3 mellett Xbox 360-on és PC-n is.

46.
46.
#37: Szerintem ez azért van, mert a multijátékok 90%-át Xbox 360-ra optimalizálják, programozzák le, (ami egy egyszerű PC), PS3-ra (ami egy igazi konzol), meg csak egyszerűen átporolják az X360-as verziót, aminek romlani fog a minősége, mivel a két hardvere eltérő felépítésű!
45.
45.
Berencsit
#42: figyi... mindenki arra a platformra várja a dolgokat ami neki van. ezért mondtam hogy jobb lenne Pc-n minden, mert nekem az van.. ;)
43.
43.
myrte
várom már ezt a kaszabolós játékot :D de ezt a grafikai korlátokat nem igazán értem, más játékoknál miért nem hallunk erről? pl crysis? meg egy pcnek hogy vannak korlátai, mikor folyamatosan lehet fejleszteni a teljesítményét? oO
42.
42.
simon 555
#40: és mégis miért lenne minden jobb PC-n?
mi okuk lenne rá?miért ölnének bele több pénzt meg időt abba,hogy PC-n legyen a legjobb ha ugysem veszik meg az emberek?
ha eladnak 10 milliot osszesen egy játékból akkor abból a 10 millióbol nem tesz ki 500 ezret a PC eladás....
most nem akarok senkit megsérteni meg semmi de itt rinyáltok mindenen ami nem jön PC-re vagy szarabb lesz PC-n aztán meg mi?nem veszi meg senki.
régen még megérte PC-re megcsinálni jobban mert visszajott a pénz de most már az emberek egyszeruen nem veszik meg mert ugyebár ugy gondolkodnak az emberek,hogy ha meg lehet ingyen akkor miért adnék érte pénzt?
41.
41.
KopyAti
Én örülök, hogy jön Boxra is, még olyan diszkriminációval is, mint a Final Fantasy XIII, hogy lejjebb vettek a videok felbontásán, ami (teszem hozzá) nem volt annyira szar mint a médiában olvasható volt!
40.
40.
Berencsit
#30: igen, jobb lenne ha minden Pc-n lenne jobb. xD
39.
39.
Qbász
Aha. Szóval a ps3-mas lesz a legjobb. Úgy is csak a playstation-höz értenek. Ezért is volt anno a Mgs 4 valós felbontása 1024x768 (2xAA, temporal) "http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=46241" . Most már képesek lesznek 1280x720-as felbontást produkálni? Vagy még mindig ahhoz tartják magukat hogy felesleges a HD. Csak azért mert szerintem kifejezetten idegesítő volt a homály a 4. részben főleg az act 2-ben. Arról nem is beszélve hogy a vársoi harcok során néha elég dúrván megakadt vagy belassult 30 fps alá. Ezek után milyen lehet majd a PC-s verzió? Alapkövetelmény lesz a kórájhét?
38.
38.
Exinor
#37: Más és bonyolultabb a cell procik miatt a PS felépítése és hiába tanulták már ki a fejlesztők, hogyan kell rá rendesen fejleszteni (Uncharted, Killzone, GT5 (a premium nem premium kocsik különbsége nem a hardwaren múlott) stb), boxra gondolom még mindig egyszerűbb és olcsóbb, a PS3as verzióba meg nem ölnek annyi pénzt.
De voltak ellenpéldák is, mint pl a Darksiders, FF XIII stb... az egész a fejlesztőkön és a pénzen múlik.
37.
37.
jookrisztian
Én egy dolgot kérdeznék, miért van az, hogy az XBOX360 as játékok a teszteken több FPS-t tudnak mint a PLAYSTATION3 ugyanazok a játékok???

Ezeket a kifogásokat már korábban is hangoztatta egy-két fejlesztő, hogy az XBOX360 hardvere gyengébb mint a PLAYSTATION-é!!!
De ennek ellenére mégis stabilabbak a játékok XBOX360-on!!!!!
36.
36.
Exinor
Arra nem gondoltok, hogy esetleg az lehet a gond, hogy a motor PS3-ra van írva és a portolás okozhat gondokat. Tény, hogy a mostani PC-k már túl vannak hardwareileg, mint a mostani konzolok, de a PS3 felépítése teljesen más, talán ilyen akadályokra gondolnak.
Biztos meg lehetne csinálni, de a PC-s portért, amiből messze kevesebbet fognak eladni, mint a konzolosból én sem költenék rengeteg pénzt a motor átírására.
Ez egyéni vélemény, ha más akadályokról beszélnek, akkor nem szóltam.
35.
35.
daenath
#26: Anno meg PSX-en toltam a MGS-t, azota se nagyon talalkoztam olyan gamaval ami annyira odaragasztott volna a kepernyo ele, de ez igaz sok mas PSX jatekra is.
34.
34.
Doc.
#33: Itt nem erről van szó, hogy a PC verziónál jobbat tudnak kihozni PSen az csak az ő lustaságuk miatt van, de a box esetében érthető a dolog.(ugy-e a motor, ahogyan azt már előttem is írták)
33.
33.
dzsiádzsó
De szánalmas marketing szöveg, azért kicsit nevetséges is annak tükrében hogy olyan címeknél mint a CoD, GTA, és egyebeknél box a főplatform, azokon fut a legzökkenőmentesebben, mindig boxos verziókat mutogatják, mindig abból vágják a trailereket, és minden stúdió látogatásnál boxos kontrollerek vannak kirakva...

Jaj savanyú a szellő a sanyinál...
32.
32.
adye
#31: Szip szip...

Utána következett az other os, pedig de megnézném, hogy egy ubuntu miként szaladgál a PS-emen.
31.
31.
shatterhand
#28: volt benne csipp az első 60as és 20as gépekben
aztán kivették, hogy ólcsobb legyen a gép
30.
30.
simon 555
#20: de miért is van ezzel gond?
vannak játékok amik PC-n szebbek vannak amik xboxon vagy PS3-on.
és akkor?nem lehet minden játék PC-n a legjobb...
azt akarjátok,hogy PC-n legyen minden a legjobb de kozben az ide kommentelők 75% ha nem tobb valoszínuleg ugyis letolti.
29.
29.
klemid
28.
28.
adye
#23: A nagyon "kezdetekbe" a korai fat modelleknél még elérhető volt a ps2-es játékok futtatása nem?
27.
27.
Dcrysis02
#26: Nálam a Snake Eater a tuti. :)
26.
26.
K2 The Highest
Nagyon várom már!!! Én anno az első részt toltam PC-n és csak ámultam, bámultam...Azóta kipróbáltam szinte mindet, de egyik sem ütötte azt a mércét amit az első felállított.
25.
25.
megalonagyix
lehet hogy a blurayre gondoltak?
24.
24.
bledzer
23.
23.
shatterhand
#18: ja rosszul olvastam a kommentet amire írtam
Az uccsó két mgs-ről írt én meg csak az uccsóra figyeltem, hogy az lett volna 1edül ps exkluzív

Hát én már a kezdetektől hiányolom a ps2 emulációt a ps3amból. Igaz van még működő fat ps2-m, de kényelmesebb lenne a ps3ba betenni.
22.
22.
daenath
20.
20.
NinjaNorb
Francokat korlátok csak azt akarják hogy a ps3as verzió jobb legyen box esetében még talán na de pc-n amikor sokall fejlettebb már régóta az átlag gépekben is a hardware inkább csak nem akarnak annyit az optimilizálásal foglalkozni lusta népség fekete pont-.-
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...