Shift 2: Unleashed - az első 10 perc

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 30.
  • Videó
Link másolása
Tegnap került a boltok polcaira a "nyomokban Need for Speedet" tartalmazó Shift 2: Unleashed. A kezdeti versenyekkel már többen megismerkedhetnek, ezúttal a játék első tíz percében kínált futamokba tekinthetünk bele - a kezdeti alap verdákkal. Erősen spoileres, de egy autóversenynél ez nem annyira gáz.

A grafika csak kis mértékben került finomításra, ezzel egyáltalán nincs gond. A vezetési élmény tényleg döbbenetes, ezek után a konkurenciának - hiába bír hallatlan szimulátoros gyökerekkel - alaposan fel kell kötnie az alsóneműt, ha versenyképes belső nézetet szeretne játékába farigcsálni. Hiába zajlanak keretek között a versenyek, hiába köthetünk bele a fizikába és az intelligenciába: egy versenyautóba beülni tényleg ilyen.

31.
31.
McDuff
#7: kimaradt ebből is a splitscreen????:O
így már kell a f.sznak,el vok az 1-elXD
mert akkor ezek szerint ugyanaz a 2 szinte...azt reméltem hogy legalább azt belerakják:(
teszt mikorra várható belőle tisztelt szerkesztőség?:)
30.
30.
Ibanez78
#28: Nem? Az utcán valóban. De khm, egy agyontuningolt cuccoknál előfordul. Még nálam is, pedig én "csak" 1.2bar-os töltőnyomásnál tartok :-D
Amúgy a mai korszerűnek mondott 1.4-es turbós autók is eresztenek olajat a kipufogón, csak épp nem kapod el a szélvédővel, mert minimálisat ereszt ki.
29.
29.
Ibanez78
#20: Akkor ez szubjektív, mert a pocsék szó nekem a Gridről jut eszembe, ráadásul még a túra autóval is sokszor farolt, pedig...Úgyhogy a demója után be sem szereztem a játékot :-)
28.
28.
Tyebeca
#9: Olajfolt sem tudom hogy keveredhetne a szélvédőre. Valódi kocsi vezetése esetén nem tapasztalok ilyesmit.

#26 Azt meg kell hagyni hogy hatalmas bogárnak kell lennie ha akkora foltot hagy :-D

27.
27.
Stig
Én tényleg nem is értem hogyan tudott az EA egy ekkora nagy ziccerből mégis öngólt lőni. A grafika, a hangok és a hangulat szerintem nagyon el lett találva, tényleg kevés játék ragadott meg ennyire az első próba után, pedig nem ma kezdtem. No, viszont az irányítás, hát az valami förtelmessen, siralmassan és dühítően katasztrofális. Ez sem szimulátor, sem arcade, konkrétan semmire sem hasonlít és csakis negatív értelemben. Amikor külső nézetre váltasz, látni hogy az autó a fizikát megerőszakolva elkezd "úszni" a pályán amint lenyomsz egy irányt a kanyarban. Még a lassabb autóknál a játék elején ez még csak-csak elmegy, mert elvakít a hangulat és beterelgetjük a gépet a finish-be, de amikor már gyorsabb járgánnyal kell versenyezni, akkor rendessen beindul a szemrángásos ideggörcs. Egy Lotus Elise-el nekem sikerült (miután elkaptam tizedjére az első kanart...) konrétan egy hosszú, íves kanyarban "elszállnom". Egyszerűen felszállt a kocsi, és felborult. Az agyam meg utána. Nem beszélve arról, amikor épp hogy hozzáérek a falhoz, akkor valami akkora armageddon történik körülöttem, mintha ferobbant volna a járgány, és persze ezután röhögve megelőz mindenki... Visszatérve, tényleg fantasztikus a játék hangulata, de aki valaha vezetett autót, vagy játszott GT-vel, Forza-val, az képtelen lesz ezt irányítani. Nem is értem az EA-t tényleg, így elrontani egy jó progit...
26.
26.
Mikeee
#9
én úgy tudom azok nem csak sárfoltok hanem szélvédőn szétkenődő bogarak meg ilyesmik.
25.
25.
Fetto
szvsz, ugyanaz a szar mint eddig...:D
24.
24.
nincstelen
Hát mit mondjak... az első résszel játszottam, de egyből megutáltam. A második résszel már több mint két órát játszottam, s egyszerűen imádom. :D
Szvsz, a sisak kamerának sok értelme nincsen, legalábbis engemet csak irritál... :D
23.
23.
simon 555
hát amint látom az irányítás maradt a régi korcsolyapálya stíl...
mintha jégen mennének az autók.minden esetre szerintem el lehet majd vele valamikor szórakozni de nem látom értelmét számomra megvenni most.majd ha le megy az ára.inkább Nascar 2011:)
22.
22.
kicsisasa7
Tegnap végre én is ki tudtam próbálni a játékot.Szerintem nagyon jó lett.. látszik hogy próbálkoznak, és meg is van az eredménye. Persze egy gt5 biztosan jobb,de sajnos nem mindenkinek futja ps3-ra :). Azt meg nem tudom megérteni hogy a Grid miért olyan nagy szám még ma is...vannak nála sokkal jobb játékok. [mint pl. ez..]
20.
20.
Kriccs
#19: Az, hogy még a GRiDnél is rosszabb volt az irányítása és nem kicsit. P.O.C.S.É.K. volt!
19.
19.
Ibanez78
Nem tom mi baj volt az első rész irányításával. Én kontrollerrel tökéletesen tudtam irányítani (megfarolás nélkül is...), pedig játszottam Forza 3, GT5, TDU1-2-vel, PGR 3-al is.
18.
18.
cast22
Egy dolgot kihagytam: fejlődési rendszer, úgy érzem egy éjszaka alatt találták ki.. nézné csak az előzéseket, vagy valamiféle technikai megoldásokat.. de az h azt nézi mennyire tudok menni a vonalon és hogy mennyire veszem a vonalon a kanyart hát őszintén szólva szánalmas..
17.
17.
szcsaba1994
Én még sajna nem játszottam de Forza 3-mal, se GT5-tel, de nálam az eddgi legjobb kocsis játék a Racedriver:Grid. A törésmodell nagyon jó, megtalálták a jó utat a simulátor és az arcade játékok között
A Shift szerinte nagyon rossz. (1. rész). Ha ebbe is ugyanaz az irányítás van, ki se próbálom. (Van kormányom: egy 10 éves Logic3 :) )
16.
16.
cast22
Hatalmas csalódás nekem.. az 1-nek is messze elvolt maradva az irányíthatósága például a Grid vagy Dirt-től (szerintem), szóval akinek az nem jött be, ez 100% h nem fog.. mert sztem borzalmas
15.
15.
amd33
Nálam még mindíg a forza 3 az első aztán gt5 , ez sem rossz de lehetett volna jobb is..s
13.
13.
Berencsit
én is csalódtam benne, de atol még jó lessz.
12.
12.
Toto
Szerintem egy átlagos kategória. Látszik rajta, hogy csiszoltak, lehet vele játszani, szerintem bizonyos szempontból jobb, mint a GT5!!!! de ha én lennék a játékfejlesztő, nagyon nem lennék elégedett... Unalmas játékok. jah, hogy akkor nem kell velük játszani? Fejlesztenék én! Csak nincs miből!
10.
10.
bance91
Én azt nem bírtam az első részben és sztem ebben sem bírnám h ha megvenném h a valósággal ellentétben itt akármilyen szépen is akarod venni a kanyart az autó segge mindig kicsúszik mintha driftelni akarna az illető és hát a valóságban ha jól sikerül bevenni egy kanyart akkor az autó segge tapad az aszfalthoz. 3:43-nál tökéletesen látszik pedig a csávó látszólag egész jól vezet, és ráadásul társul hozzá egy idegesító csúszós hang. am a körítés és a látvány is nagyon rendben van de sztem GT5 jobb.
9.
9.
Ibanez78
#7: Az biztos, hogy sár, és nem mondjuk olaj? Állaga alpján nekem nem sárnak tűnik.
Irányításra kíváncsi leszek, mert azon áll minden. A videók alapján nagyobb hangulata van, mint a Forza-GT párosnak, de hiába ha az irányítás xar. TDU2 is ezen bukott nálam.
8.
8.
Brundle
#6: Sajnos kormannyal is az (DFGT amit ugye teljesen tamogat a jatek)...az effektek tenyleg jok ,de az iranyitas pocsek. Pedig tenyleg probaltam jol hozzaallni, tudom hogy itt nem az elethu fizika a lenyeg ,de igy elvezhetetlen, foleg egy gt5 utan.
Nekem 2 nap utan ez jott le ,de persze meg probalom szokni, mert sok jo dolog van benne.
7.
7.
Tyebeca
Nálam első helyen maradt a GT5. A "This is real racing" azért nagyon erős túlzás volt a shift 2-nek. Számomra a két játék külön műfajt képvisel. A shift 2-ben átjön a vezetés élménye ami kimondottan tetszik, de van pár idegesitő efekt amit csak úgy margóra megjegyeznék, mint pl. hogy kerül sárfolt a szélvédőre ha az aszfalt közepén száguldasz és sem előtted, sem utánad senki??? A kanyarodás számomra nagyon furcsa fizikára és látványra is. Néha beleszédültem belső nézetnél mert számomra szokatlan hogy kanyarodásnál automatikusan kezd oldalra mozdulni a kamera. Grafika nem javult az első részhez képest pár látványos efekten kívül. Autófelhozatal egyész jó és a tuning rész is egész tetszetősre sikeredett. Az osztott képernyős multi szintén kimaradt szokáshoz hűen. A front bumper kameránál úgymond szart sem látni a pályából mert túl alacsonyra került. Be kellett kapcsolnom a szamárvezetőt hogy egyáltalán lássam hol kell fékezni de ekkor jöttem rá hogy néha az is rosszul navigál. Volt egy pálya ahol már túl késő volt fékezni ahol piros lett és volt ahol annyival hamarabb mutatta hogy még közben kétszer megszül valaki a hátsó ülésen mire a kanyarba érek. Na nekem ennyi jött le nagyjából 1 órányi Shift 2-zés után :-D
6.
6.
bodong2010
akinek nincs kormánya az csak saját felelősségre vegye meg mert ugyanis billengyűzettel kész rémálom
5.
5.
ivanv
nagyon jó játék lett! de ezen a videón...valaki negyon nem tud vezetni...:D
4.
4.
3NT3R
Ezt most billentyűzettel irányítják, vagy mi? Elképesztően bénán hat, és ezt elnézve nem tudom azt mondani, hogy "tényleg ilyen" beülni egy (verseny)autóba. Mindenesetre kifogom próbálni már csak kiváncsiságból is, aztán mondok végső ítéletet. Amúgy szépnek tényleg szép.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...