Batman: Arkham City - teljesen nyitott világ

  • Írta: InGen
  • 2011. április 12.
  • Hír
Link másolása
Az Arkham City vezető programozója elsőre megrettent a játéktervezők kérésétől: az új Batman-játék teljes városának nyitottnak és töltéstől mentesnek kell lennie már az első pillanattól fogva. Miután emberünk magához tért a több napi kóma után, nekilátott, s úgy tűnik, hogy sikerült a feladat.

A Batman: Arkham City technikai igazgatója nem hitte el, amikor a játéktervezők azt kérték tőle, hogy Arkham városa teljesen szabadon bejárható legyen, ráadásul mindenféle töltőképernyők nélkül. Amihez persze tudni kell, hogy a felfedezhető terület körülbeül ötször akkora, mint a teljes Arkham Asylum volt.

 
Dax Ginn, a Rocksteady marketingese szerint végülis egy különleges streamelős technikával sikerült elérni, hogy az előző rész szűk folyosói után egy teljesen szabadon bejárható világot hozzanak létre, ami már az első perctől kezdve nyitott a játékosok számára. Mindez ráadásul fontos része a hangulatnak is: "Ez hozzá tartozik ahhoz az érzelmi állapothoz, amit az Arkham Cityben át akarunk adni a játékosoknak: Te vagy Batman, és azt csinálsz, amit csak akarsz. Ez egy különös érzést ad majd, ami az Arkham Asylumban nem volt meg, hiszen az egy szűk, lineáris és erősen sztoriközpontú anyag volt."

A készítők ezen kívül beszéltek még a multiplayerről, pontosabban annak hiányáról. Elmondásuk szerint nem sok értelme lett volna a dolognak egy olyan játék esetében, ami ennyire egy karakter köré épül fel, így inkább az egyjátékos élményekre koncentrálnak. Ettől függetlenül egyáltalán nem zárták ki, hogy a Rocksteady egyik jövőbeli játékában majd megmutatják nekünk, hogy értenek a multihoz is.

18.
18.
azazel
figyeljetek ha egy GTA-ban lehetséges a bazinagy tér bejárása akkor nem lehet probléma egy másik TPS játéknál sem :D
17.
17.
l4cyk4
A Batman fanok dörzsölhetik a tenyerüket ahogy én is teszem! :) Ennek ott a helye az Arkham Asylum mellett a polcon. :)
16.
16.
Dresa
Én egy kicsit tartok ettől a fene nagy szabadságtól, remélem lesz benne egy csomo "dungeon" mint az elsőben ami azért valamien szinten vezeti a játékost...
Élltalában a sandboxos cimeknél nehezebb egy konkrét storyt összerakni..
15.
15.
p3ti
Jó ahogy van , ez pontosan az a game amire azért vár az ember hogy játszon végre egy jó SINGLEPLAYERt . Remélem nyújtani fogja az első rész színvonalat , akkor tuti vétel lesz nálam is :)
14.
14.
azazel
nagyon izginek ígérkezik :D tűkön ülök :D
13.
13.
LtGlove
12.
12.
dareal
#8: no azért egy jó multit bőven ki lehetne rá találni, itt van egy kapásból, batround néven mondjuk: random dobja ki a gép, hogy épp ki játszik batman-el, a batman-t alakító játékosnak adott feladatokat kell megcsinálni, a többi player meg mint thug venne részt a játékban, a batmant alakító játékost kellene megakadályozni a feladat végrehajtásában.

ez csak egy a sok lehetőség közül.
11.
11.
AkosTorok88
10.
10.
D4nny
És ehhez vajon mekkora memória kell majd? ( Gépen. )
9.
9.
kivenoko
Egyrészt tényleg inkább csak Single legyen benne, hogy ne kelljen még külön foglalkozni a multival, másrészt pedig úgyis ellepnék a Cheaterek ezt is, mint mostanában minden más játékot... és nem csak a tört szervereken...
8.
8.
Teuton
Képzeljétek el a multit: 24 batman-maszkos ember rohangál fel-alá egy pályán és verik egymást... Még a gondolat is fáj.
7.
7.
X360_FaNbOy
Hűha :) Ez b.szott jól hangzik. =D Szabadon bejárható terület..nagyon várom. :)
6.
6.
xICEMANx
Régen azért voltak jobbak a gémek mert nem volt ez a multi dilije a játékiparnak... Jó értem én hogy a pénz a lényeg mindenhol... de könyörgöm azért a nagy régi neves játék fejlesztő cégeknek lehetne egy kis eszük és büszkeségük, és nem a nyomorék multival elrontani az egész játékot... Én pl mikor meghallottam hogy a Brotherhood-ba már multi is lesz nagyon megilyedtem... De ez csak épp szerencse hogy nem akasztott be a storynak a hülye multijuk... De ami késik nem múlik...
4.
4.
Sarkadi
Igy igaz,számomra sokkal fontosabb egy összetettebb,hosszú Single,mint sem ez a hülye Multiplayer.Mostanában nagyon ráálltak,de én nem sok értelmét látom,eléggé elenne vagyok.
3.
3.
XDannyL
#2: Ott a pont. :)
Szerintem egy játék vagy csak multi legyen, vagy csak single és kész. Akkor nem kell két felé figyelniük a fejlesztőknek egyszerre és 100%-osan tudnak a lényegre koncentrálni ;-)
2.
2.
xICEMANx
Nyugodtan figyeljenek csak a single-re...nem kell ide multi, még mit nem, eddig szinte amelyik játékba belépett a nagyfoku multi, ott a kampány egy nagy fos lett! Ha meg jó volt akkor olyan rövid volt hogy mire belejöttél már vége is volt... Szóval nagyon is helyes hogy csak a kampányra figyelnek! Igy kéne minden játéknál elsősorban...
1.
1.
Hubert Cumberdale
Jó, hogy nem lesz multi, de jöhetne már a gamma.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...