2012-re csúszhat a Star Wars: The Old Republic

  • Írta: InGen
  • 2011. május 5.
  • Hír
Link másolása
Eddig is sokat késett, és úgy néz ki, hogy ezután is sokat fog késni a BioWare első MMORPG-je, melyet jelenleg a World of Warcraft egyik legesélyesebb riválisának tartanak. Az Electronic Arts most azt mondja, akár 2012-re is áttolhatják a megjelenést, ha a béta alapján így látják jónak.

Először év elejére, majd tavaszra jósolták a megjelenést, de egyre inkább látszott, hogy lehetetlen tartani a dátumot, így a Star Wars: The Old Republic elkészülésének dátuma teljesen bizonytalanná vált. Most az Electronic Arts egyik fejese nyilakozta azt, hogy egy idén decemberi megjelenés lehet esély, de az még sanszosabb, hogy a játék átcsúszik 2012-re.

Minden attól függ, hogy milyen ütemben halad a bétateszt, amiből a BioWare rengeteg tapasztalatot szeretne összeszedni. Ráadásul pontos dátumot azért sem közölnek ennyire előre, mert nem akarják, hogy a konkurencia felkészülhessen.

 
A Star Wars: The Old Republic fejlesztése bíztatóan indult, s sokan a mai napig az egyik legesélyesebb WoW-kihívót látják benne. Azonban a megjelenést már nagyon sokszor csúsztatták, ráadásul egy elbocsátott alkalmazott név nélküli beszámolója szerint a játék katasztrofális állapotban van, ezért nem adják ki, ugyanis sem az Electronic Arts, sem pedig a LucasArts nem meri ilyen formában kiereszteni a WoW ellen.

Az ex-alkalmazott szerint jelenleg a játék legjobb része a teljes szinkron, ami szomorú, hiszen ez azt jelenti, hogy a többi - fontosabb, játékmenetet érintő - részlet nem kifejezetten ütős. Persze nem tudni, hogy kinek hihetünk.

19.
19.
Lehet jó lesz, bár van egy olyan sejtésem, hogy ha népszerű is lesz akkor sem fog a wow-al semmit sem kezdeni. A wow-ra egyetlen dolog lehet veszélyes, ez pedig a Titan :)
18.
18.
dareal
#11: igazából a galaxies most is a legtöbb tartalmat nyújtja, egy mmo-t sem láttam még, amiben ennyi tartalom lenne. nekem az a problémám vele, hogy szinte a megjelenés óta játszottam és az NGE-vel teljesen kinyírták (szakmák tekintetében csináltak belőle egy wow copy-t, ami nem tett jót neki).
tartalom tekintetében hibátlan, ha a harcrendszert meg tudod emészteni, akkor az egyik legjobb mmo.
a játék pedig egyáltalán nem üres, a szerverek tele vannak (persze ezt úgy érték el, hogy összevonták a szervereket, de most nem lehet azt mondani, hogy kevesen vannak, iszonyat tömegek vannak a játékban)
17.
17.
dareal
én egyetlen egy dologtól tartok (na jó, picit azért többtől :)). a világ nagyon kevés szabadságot fog nyújtani, szinte az egész játék kijelölt utakon fog végigmenni. ezt egy mmo RPG-ben nem tudom megtűrni. egy mass effect-ben elmegy, hogy van egy X * Y terület és azon mocoroghatok (úgymond egy kis map), de egy mmoRPG-től elvárom azt a szabadságot, hogy nagyon nagy területeket járhassak be láthatatlan falakba ütközés nélkül. itt ez sajnos nem lesz meg.
16.
16.
HerodPK
Mérhetetlen bizalommal vagyok e game felé: Lucas Papa nem hagyna hogy szar legyen ....és a mitom én kinek a mitom kinek a kirugot tagja meg keressen munkat ahalyet hogy ossza itt az észt csak "mert kirugtak":) Béta tesztre meg joslatok szerint 500k playert vartak - ok ennyivel is beérték volna
:) mondta a Biover erre az 1 so hetekben 1.5M ember regelt csak a Bétara nem tom mire kamuznak a sajtososk hogy szar lessz:)) + 5évet WoW oztam immar 4x hagyom abba ...remélem most végleg:) idu utan unalmas a vilag ismered minden szegletét elértél mindent amit lehet ...igy nincs kihivas mar sajna...WoW off jojjon a TOR +Tera online is nagyon varos:) cvsak nem tom EU ba mikor jon koraban mar mennek a Betak:)
15.
15.
mdr88
#14: az hogy 3 külön videó szól egy helyszínről az nem jelent túl sok mindent főleg ha azt vesszük, hogy idestova 17 bolygó van a listán, amelyeknek talán még a fele sincs kész.... én nagyon nagyon várom ezt a játékot, de úgy vagyok vele, hogy inkább adják ki 100.00%-osan ahelyett, hogy patch- patchet kövessen a megjelenés után
14.
14.
IceColdKillah
#13: Akkor mire véljük a gameplay videókat, sőt már vagy 3x láttam a Taral V instát.
Nem kell aggódni, mindennek eljön a maga ideje. ;)
13.
13.
Mortis
Ó, Istenem. :( Miért kell ezt csinálni? Pedig úgy vártam már, hogy a Skyrim mellett ezzel romboljam még jobban a szociális életem...
Szerintem ez egyáltalán nem biztató. Csak az bizonyítja, hogy tényleg elég rossz állapotban lehet az anyag. De akkor miért kellett ideje korán bejelenteni???
BioWare, már ennyi bizodalmam sem lehet benned? Ejj...
12.
12.
turleysqt
#11: ?!
A Galaxies-t pont az egyik patch tette tönkre és riasztotta el magától a játékosokat. !
11.
11.
IceColdKillah
#8: A Galaxies csak a tonnányi addonok; frissítések; patchek....stb után volt tűrhető. 2003-ban jött ki a játék és 2004-re csináltak belőle egy viszonylag jó játékot. csakhogy ez idő alatt mind a 12 szerver megüresedett úgyhogy abbahagyták a cuccot.

Szóval igen, a Galaxies tényleg jó játék lett, csak mire megjavították már mindenki abbahagyta.
10.
10.
leviske
#7: A WoW ellen soha nem volt esélye, a WoW ellen még egy Blizz által fejlesztett új WoW-nak sem lenne esélye. Ugyanaz a helyzet, mint a StarCraft-al, a régihez hozzászoktak az emberek, így ha ugyanazt nyújtod, nem lesz értelme váltani, ha pedig valami újat mutatsz fel, akkor amiatt nem fognak váltani.

Már nem tudom, hogy a BioWare vezetősége nyilatkozta, vagy a SWTOR.hu-n a srácok fejtegették-e, de az említett 2milliós felhasználói bázis a legesélyesebb. Ahhoz egy teljesen üres piacra kellett volna lépni, hogy egy WoW szintű felhasználói bázist összetudjanak szedni, sőt, még ez sem feltétlen lett volna elég, hiszen megjelenésekor még a csapból is a WoW folyt.
9.
9.
Hab
Van egy kis elírás a cikkben: "Most az Electronic Arts egyik fejese nyilakozta azt, hogy egy idén januári megjelenés esélyes lehet, de az még esélyesebb, hogy a játék átcsúszik 2012-re. " Idén már nem lesz január, gondolom az december akart lenni :)
8.
8.
Lordnekroseth
Nekem a problémám az a játékkal....a buti animációk mellett(amik nincsenek öszepaszintva,az űrcsatákat leszámítva),hogy miután a Guild wars 2 elkezdett infókat szállíngóztani és kijelentette hogy számukra az mmorpg nek RPG nek kell lennie...azóta mindenki nagyban hangoztatja hogy ő bizony story alapú igazi rpg-t csinál. Ami persze nem baj...csak nem kéne úgy beharangozni hogy ez az ő nagy újításuk.
Emelett nagy sikert jósolok neki,még ha rövid távon is,mert a galaxies nagyon jó volt és magát a star warsot sokan szeretik(köztük én is). Remélem vagy bekerülök bétába vagy lessz trial. Egy konzulart kipróbálnék.
7.
7.
Hab
Szerintem bukta nem lesz, legfeljebb nem nyomja le a WoW-ot. Na és akkor mi van? Úgy gondolom hogy egy szép nagy szeletet fog kihasítani az MMO piacból. Azt saccolom hogy 1-2 millió tartós előfizetője lesz. A Blizzard-nak is az első MMO-ja lett fergeteges siker, a Bioware meg hasonlóan sikeres fejlesztő cég. Másrészt láttunk már olyat hogy ideje előtt kiadtak egy reményt keltő MMO (Age of Conan) és az emberek annak ellenére se mentek vissza hogy rengeteget javult a megjelenés óta. Szóval fejlesszék csak, legalább lesz idő a többi játékra is addig. Remélem hogy a Diablo kijön év végén, és akkor lesz mivel multizni is:)
6.
6.
petimanus
Ez olyan, mint minden új Bioware által elindított sorozat. A Dragon Age is tologatva lett és a végeredményben nem csalódtunk, a Mass Effect is sokat csúszott, cserébe tudjuk, h mit kaptunk :) Ez most az első mmo-juk, így tökéletesíteni akarják. Szerintem a végeredmény ütni fog. Már nagyon kíváncsi vagyok a végigjátszható történetekre.
5.
5.
HerodPK
Hat sirnom kell... milyen naivak az emberek.....Média ocsem nincs itt baj..... a Mass Effekt es a Dragon Age attya majd kiad valami szart a kezébol ugyan mar.....en is ismerek 1 elbocsaajtott EA alkalmazottat aki azt mondja szar a CoD black Ops bar mondjuk igaza van:) persze mindenki tudja magaban az igaz valaszt mind a 2 jaték esetében...szal ennyi beszélni sok mindent lehet én majd eldontom ha jatszottam vele.......de annyit még hogy a WoW accom mar freezeltem:)
4.
4.
erasmus
Eddig amit hallottam erről amit nagyon hangsúlyoznak az a teljes szinkron, ennyi újítást akarnak belevinni a többi MMO-hoz képest? Mondjuk a név elviszi a hátán egy darabig, mind1 majd bétában kiderül milyen is lett addig felesleges találgatni.
Bár jobb lett volna egy KOTOR 3...
2.
2.
pjoco
Egyszerűen csak túl jóra szeretnék megcsinálni! :D Ami nem baj!
1.
1.
JoHnNiEE
hmm, nem zörög a haraszt......
vmi nem kóser ezzel :/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...