AC: Revelations - új részletek szivárogtak ki

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 7.
  • Hír
Link másolása
Egyenesen a Game Informerből származó tudnivalókat szellőztettek meg idő előtt a NeoGAF fórumozói, melyek túl körmönfontak és konkrétak ahhoz, hogy csupán pletykaszinten beszéljünk róluk. Ha vérbeli Assassin's Creed rajongó vagy, akkor mindenképpen olvass tovább, hiszen fontos infókkal leszel okosabb.

Ezio emléktöredékek felkutatása végett keresi fel az Oszmán Birodalmat, a templomosok helyrerakása mellett. Ezen pecsétek tartalmazzák Altair emlékeit, melyek segítségével Ezio betekintést nyerhet ükapja életébe (ahogyan Desmond is az őseiébe az Animusszal). Így tudjuk majd átvenni az irányítást Altair felett ezekben az emlék-szekvenciákban. A játék nagy része Konstantinápolyban játszódik, mely négy, hatalmas területre tagolódik: Constantin, Beyazid, Imperial és Galata, de megfordulhatunk Cappadociában is.

Ezio már több, mint ötvenéves a Revelationsben, új játékszere is van a mászókampó személyében, melynek segítségével sokkal gyorsabban tud közlekedni a város falain - ahogy a Ubisoft fogalmaz, ez meggyorsítja a navigációt, mintegy 30 százalékkal. A kampóval magunkhoz is tudjuk rántani az ellenséget egy kombóval. Ezio immáron bombákat is tud készíteni, több mint 300-félét rakhat össze.

Némileg módosult az irányítás is - a B (PS-en a kör) gombbal használhatjuk a kampós pengénket, az Y-nal (háromszög) pedig az egyéb fegyverekhez és bombákhoz férhetünk hozzá. Az Eagle Vision is változott, mostantól Eagle Sense néven emlegetjük, mely már sokkal jobban összpontosít a karakterre, bővebb utalásokat ad arról, hogy merre mehetünk. Ha képesek vagyunk felismerni a helyes utat, akkor előrefuthatunk, bombákat vagy csapdákat helyezhetünk el - ennek tudatában készülve fel az összecsapásokra. Bővül a megmászható tornyok koncepciója is, most már lárhatjuk a templomosok jelenlétét, és egyes kerületeket meg kell tisztítanunk tőlünk, hogy a orgyilkosok megszerezzék a terület teljes befolyását. Néhány háztetőn és tornyon kifeszített köteleket találunk, melyeken végig tudunk csúszni a kampónk segítségével - ezzel könnyedén meglóghatunk az ellenséges őrök elől.

Ha kellő hírnévre teszünk szert, akkor már saját csapatokat is küldhetünk a templomosok ellen, saját ellenőrzésünk alatt, vagy teljesen szabad kezet adva társainknak. A teljes siker érdekében mesterorgyilkos fejlesztéssel láthatjuk el csapatunkat. Az orgyilkos szintező-mechanika határa 10-ről 15-re nőtt. Annak érdekében, hogy a világ kellően magával ragadó legyen - a hagyományos mellékküldetések mellett - megjelennek a véletlenszerű események is. Például amikor áthaladunk a kereskedőnegyeden, az egyik üzlet tulajdonosát megvédhetjük a rablóktól, netán odaszaladhat hozzánk egy kislány is, hogy segítséget kérjen. Kicsit olyan a szisztéma, mint amit a Red Dead Redemptionban láttunk.

Az Assassin's Creed: Revelations is beáll a sorba, hogy megnyerő arcmimikát kölcsönözzön a szereplőknek. A Ubisoft megoldása a Mocam névre hallgat, mely érdekes összevonása a hagyományos animációnak és a csúcstechnológiának - az eredmény az L.A. Noire MotionScan technológiájához hasonló minőségű.

Desmond is visszatér az Animusba egy biztonságos helyen, a Black Roomban, mint valami narratív puzzle-játékban, úgy kerülnek felszínre az emlékek darabkái, ilyenkor a játék világának geometriái is megváltoznak, nekünk kell összeillesztenünk. A multiplayer is visszatér, de sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a körítésre és a történetre, hiszen ettől olyan nagyszerű az Assassin's Creed-sorozat. Karakterünket és fegyvereinket egyedileg szabhatjuk testre, klánokat alapíthatunk - vagy ahogy itt hívják: orgyilkos-céheket.

Megjelenés novemberben, PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra.

Köszönjük SL89!

50.
50.
Yagami Light
#48: Elméletileg biztos, hogy tud Altair úszni csak hát az 1-ben basztak az úszás kidolgozására és úgy gondolták a legegyszerűbb odatolni egy Game Overt mint sem foglalkozni vele. Csak hát az elég gáz már, hogy ha már ilyen ügyesen mászik és gyilkol, akkor pont úszni ne tudna? Ezért is tették bele már a 2-be. A bemutatón sokan hogy visítottak mikor Ezio vízbe ugrott és úszott, pedig ezt már az első részébe is bele lehetett volna tenni.
49.
49.
Dark_Temptation
#45: nem véletlen abstergora??
48.
48.
#46: Arra még kíváncsi vagyok, hogy ha lesz víz (ménelenne...:D), Altair megtanul végre úszni?
47.
47.
lukaka
#44: szerintem nem hagyják ott azta a sztori vonaalat hanem abbol folytatják a konstantinnápolyos cuccot

amuygmeg szerintem ezioval csak annyit megyünk hogy meg keresünk egy pecsétet aztán altairral megyünk egy csomot majd ezioval egy kevesett
46.
46.
#43: Na igen... Érdekes hogy egy pecsétnek olyan hatása van, mint egy Animusnak. Inkább lenne úgy megcsinálva, hogy Ezio pl Altair naplóját olvassa, és így "elképzeli" a történteket.

Amúgy meg, ahogy az AC2-nél/ACB-nél tettem, mostantól egyetlen hírt sem olvasok el a játékról (kivéve a "fél évet késik a PC-s AC" és hasonlók), mert így sokkal nagyobbat ütött, mintha előre tudtam volna mindent. :)
45.
45.
lolman598
#43: nem az animusra gondoltál véletlen?:DD
44.
44.
gagyinho
engem mondjuk a Brotherhood vágánek a folytatása érdekelne :D nah ezt jól leirtam:D remélem meglátjuk mi lett annak a végeredménye:D
43.
43.
McDuff
Desmond-al az Anonimus segítségével irányítjuk Ezio-t,aki a pecsétek segítségével Altairt...csűrik ám...
42.
42.
Adamknight
39.
39.
lolman598
#37: az olvasottak alapján megéri majd a várakozást,nemde?:P
különben is,lehet h azér dolgozik rajta ennyi csoport,hogy mind3 változat egyszerre legyen kész
37.
37.
giga321
Hihetetlen ez a sok fejlesztés és változtatás én már az AC 2 őnél lehidaltam hogy ÚÚÚ milyen jó milyen más és fejlett. Aztán jött a Brotherhood és elakadt a lélegzetem , jobb harcrendszer ütős küldetések , még több fegyó lehetőség páncél és a mesterséges intelligencia is javult egy pöppet. És most olvasom ezt a hírt hogy még ennél is többet kapunk még több fejlesztés újítás és gondolom az eddigiekhez képest szintén kapunk egy fasza történetet és a végére egy jó kis csavart (AC:B ből tapasztalva :) ).Már alíg várom csak így tovább de sajna tényleg pc-nek sokat kell várni mivel eddig is úgy volt hogy előbb konzolra jött és utána pár hónap múlva meg pc-re de nem baj én tudok várni . :)
36.
36.
elite_hun
#32: A multiplayer miatt. És sztem ez még mindig sokkal jobban megéri mint egy szar Black Ops 12k-ért.....
34.
34.
Netsu
#33: Szerintem azért lesz, évszázadok alatt sok minden történhet, az sem kizárt, hogy a fejlesztések egy része valami oknál fogva megsemmisült, és Ezio korára már csak annyi maradt fent, amennyi.
33.
33.
felegyi
#31: Altair-nál max olyan ÚJ cuccok lesznek amiket Ezio-val nem tudtunk megtalálni kódex formájában... ha lesz neki egyáltalán újítás Ezio-hoz képest. Kár hogy Leonardo-ról nincs infó, remélem visszatér... mondjuk lehet a kampót ő találta ki.
32.
32.
bsg09
#29: CDG-ben most 8k,megjelenésekor 9k volt. A AC2 meg 7k-val indult. Ahhoz képest, hogy nem teljes értékű folytatás volt elég drága.
31.
31.
Yagami Light
Én azért örülök, hogy megint Altairral is lehet menni. Kíváncsi leszek, hogy ő vajon milyen fejlesztéseket kap. Biztos ő is fel lesz jól tuningolva valahogyan. Azért jobban örültem volta egy 3. résznek, de így sem rossz.
30.
30.
SL89
Egy biztos ... az eddigi reszeit is vegig toltam es imadtam ... szerintem ezzel sem lessz maskepp :D Hajra Ubi !
29.
29.
elite_hun
#27: Te miről beszélsz? A Brotherhood 7000Ft volt ami sztem elég olcsó...
28.
28.
Donpedro
Őszintén megvallva ideje volt már hogy javítsanak a mimikai rendszeren, mert az eddigi valami eszméletlen élettelen volt...
27.
27.
bsg09
Előző gondolatmenetemhez hozzátéve még titkon reménykedek benne, hogy nem full áron fog kijönni a Brotherhood tette.
26.
26.
azazel
Úrsten! honnan találnak ki enyi fejlesztést eny új baromságot nagyon kemény lessz ez a cucc főleg hogy ha már még aprólékosabban lehet fejlesztgetni...:)
25.
25.
mdr88
ez már így leírva is elég nagyot üt... gyakorlatban még nagyobb lesz a feeling :D várom
24.
24.
drakecsaj
#23: Úgy bizony, és ez még csak 3 jó cím az őszi szezonban. Sok jó játék lesz év végén, lehet miből szemezgetni :)
23.
23.
lolman598
#22: csak bírja a pénztárcád :P
22.
22.
Playstation3_GameR
Ezekkel az újításokkal ígéretesnek hangzik, a rókabőr effektust tompítani is kell, hisz mindenki harmadik részt (számozott) várt. A Red Deadből ismert "véletlenszerű útközbeni események megvalósításának" pedig nagyon örülök, ott is jól bevált ez a dolog.

Batman:Arkham City, Uncharted3,AC Revelations, ez három tuti őszi vétel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...