HWSW: A Microsoft megvette a Skype-ot

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 10.
  • Biznisz
Link másolása
A sajtó reggel óta kész tényként kezeli, és azóta a hivatalos bejelentés is megtörtént: a Microsoft megvásárolja a Skype-ot. A tranzakció értéke a Skype átvállalt tartozásait is figyelembe véve 8,5 milliárd dollár, amint a vevő készpénzben fizet ki. Ez a redmondiak történetének legnagyobb felvásárlása, írja a HWSW.

Története során másodszor kaszálnak hatalmasat a Skype tulajdonosai. A Kazaa fájlcserélő alkotói, Nikklas Zennström és Janus Friis által 2003-ban életre hívott VoIP-szolgáltatás az internet történetének egyik legnagyobb pénzügyi lufija volt: 2005-ben az eBay irreálisan magas összegért, összesen 3,1 milliárd dollárért vásárolta meg, de a VoIP-telefon és az aukciós weboldal szolgáltatásainak tervezett szinergiáit sosem sikerült igazán kiaknázni. 2007 harmadik negyedévében egy 900 milliós értékvesztési leírást volt kénytelen elkönyvelni az eBay, amely a Skype túlértékelésének beismerését jelentette.

Az aukciós oldal mögött álló vállalkozás ezt követően megkísérelte tőzsdére vinni a Skype-ot, majd egy hosszas, perekkel tarkított huzavona végén a Silver Lake Partners magántőkés csoportnak adta el a 65 százalékát 2 milliárd dollárért - az eBay tehát rengeteget bukott az üzleten. Úgy tudni, az eBay a Google-t is megkereste a Skype eladásával, de bizonytalan jogi háttér miatt a keresőóriás elállt az üzlettől. A Silver Lake Partners már a tőzsdei bevezetést fontolgatta, de erre rnem lesz szükség, a Microsoft ma bejelentette, kötelező érvényű megállapodást írt alá a Skype megvásárlásáról, 8,5 milliárd dollár értékben.

A Microsoft többek között a Live Messengerrel és az Xbox Live-val is össze fogja kötni a Skype-ot - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

36.
36.
M3rcy
Miért fizettek ilyen sok pénzt, hogyha ingyenesen letölthető? :P (csak vicc volt, na)
35.
35.
watto
és így lett a http://img.imgur.com/yvtdc.png
:)
34.
34.
Sakee
#31: de mondjuk megtalált egy ismerőst a face és berakta a boxos barátok közé :)
33.
33.
dareal
#32: a live essentials része lesz
32.
32.
mephi
Örülök is a hírnek meg nem is. Örülök, mert végre a skype olyan cég kezében van, akiknek van pénze és akarják is fejleszteni.
Kicsit aggódok, mert a Skype és az MSN bizonyos szempontból lefedik egymást. S gondolom a Microsoftnak maga felé hajlik a keze, és inkább az MSN-t fogja pl chatelésben előnyben részesíteni.
Félek attól is, hogy a Skypen is meg fog jelenni ez a sok fölösleges effekt, ugráló ezer színben tündöklő felirat, stb. Pont ezt szeretem a Skype-ben, hogy ezeket elkerülték.
Mindenesetre érdekes lenne látni, hogy a köv windowsban már alap tartozék lenne a Skype. Remélem nem szúrják el.
31.
31.
Yami
#30: Ja, szerintem sem a legjobb az Xbox Facebook kliense, igazából nem is használom. Akkor látnám értelmét ha mondjuk a rendszer automatikusan kiposztolná az elért achievmenteket, meg ilyenek...
30.
30.
Sakee
Külföldön (pl anglia) nagyon sokan használnak skype-ot mobilról telefonálni ( gondolom a tarifa miatt) Tehát van ebben biznisz,főleg,h a microsoft megint olyan helykre kerül vele,ahol eddig nem volt ( androidos telók,a már említett psp,stb)
facebook pedig már van boxon,itthon is,habár múltkor megnéztem....HÁÁT :)
29.
29.
dareal
#27: akkor már rég tiltanák. usa-ban sem volt tiltva, csak szerződésben álltak a verzionnal, miszerint csak náluk lehet. annak vége, már ott is megy minden szolgáltatóval.
az viszont igaz, hogy rengeteg szolgáltató hálózatán tilos az egyéb voip/sip használat. amit várok, hogy a google voice globálisan elérhető legyen.
27.
27.
khoaxx
Kb a leheto legjobb dolog tortent a Skype-al hogy MS felvasarolta. Ugyanis eddig azert volt olyan amilyen mert ebay mar nem akart eleg penzt beleolni, MSnek meg van boven. Skypeot meg nem az apple vagy android fogja tiltani hanem a mobilszolgaltatok, nem nagy kerdes melyiknek nagyobb veszteseg ha emberek neten telefonalnak. 8.5 mrd dollarrol meg elhihetitek nem eppen egyszeru befektetesi szakertok dontenek ...
26.
26.
Neo1989
#24: Maradjunk annyiba hogy a Pc-nek meg a Konzolnak is megvannak az előnyei és hátrányai .
25.
25.
dareal
#24: oszt miért, amikor jelenleg a pc a fő platformja?
24.
24.
randall13
Én a helyükben biztos nem vettem volna meg, főleg hogy a fészerbúk is előrukkolt valami hasonlóval mostanában. Konzolokon még lehet jövője, de PC-n kételkedem.
23.
23.
Yami
#21: Nem tehetik fizetőssé a kliens-kliens hívást, hisz a sok alternatíva miatt senki sem használná többé.
22.
22.
myrte
#21: Szerintem nem kell ettől félni, akkor minek akarná integrálni a hotmailt, msnt stb?
21.
21.
Józsi_Doe
úgy néz ki mostantól búcsút mondhatunk az ingyenes skype hívásoknak. Elvégre a Microsoft és az ingyen szó ritkán kerül egy mondatba.
20.
20.
koffein
#18: akkor jó. Ha nem köteleznek windowsos készülék vásárlására plusz a skype-skype közötti beszégetés nem válik fizetőssé, akkor onnantól a többi engem nem érint
19.
19.
Mortis
Eee...Nem sok ez egy kicsit?
18.
18.
dareal
#14: külön kijelentették, hogy az összes eddigi platformon folytatják a fejlesztést.
17.
17.
dareal
#16: érdekes, de igen sokan erre a válaszra vártak, hogy folytatják a többi platformon, vagy sem (szerinted miért emelték ki külön? :D).
hogy miért venné el? azért, mert egyeduralkodó lehetne, ezzel életet lehelhetne a nem nagyon menő wp7-nek.
továbbmegyek. gondolkozz egy picit te :)
az msn nyílt protokoll, a skype nem. szerinted? (skype-ra nem tudsz más klienssel fellépni, teljes skype szolgáltatásokkal. msn-re több száz 3rd party kliens létezik)
szerinted pl a google miért vonta vissza anno az appstore-ból a google earth-t? pont ezért :)
16.
16.
Sethos
#2 #13 jajj, eddig is volt iPhone-on is Windows Live messenger... miért venné le a Skype-ot róla?.... gondolkozzatok már néha...
15.
15.
valti7
#14: LOL jó kérdés :D sztem tuti h nem lesz többé
14.
14.
koffein
hopp akkor mi fog történni a PSP-en lévő skypeokkal?
13.
13.
dareal
#3: ha megszüntetné, az apple szólhatna bármit is :) de szerencsére folytatják (apple oldalról butaság lenne egy skype tiltás, bár a flasht sem szeretik, pedig havi több millió lekérdezés érkezik az adobe download oldalára)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...