Ötmillió darabot szállítottak le a Yakuza-játékokból

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 23.
  • Biznisz
Link másolása
A Yakuza-sorozat nincs könnyű helyzetben, ugyanis témaválasztásánál fogva elsősorban a japánokat érdekli, azonban a legutóbbi számadatok szerint világviszonylatban is szépen helytáll a széria. Az eddigi Yakuza-játékokból ötmillió példányt szállítottak le világszerte, pedig az új rész még ki sem jött nyugaton.

Kis sarkítással a Yakuza olyan, mintha a japán Grand Theft Auto, persze ennél tovább felesleges menni az összehasonlításban, a Sega sorozata ugyanis bőven tud egyedi dolgokat és újat mutatni. A PlayStation-exluzív szériából eddig több mint 5 millió példányt szállítottak le világszerte, az eddig kizárólag Japánban megjelent Yakuza: Of the Endből pedig 400 ezer kópia landolt az üzletekben.

A legújabb rész eredetileg március közepén került volna a szigetország boltjaiba, azonban a Japánt ért, tavaszi katasztrófák miatt a kiadó úgy döntött, hogy június 9-re halasztja a premiert. A játék jelenleg vezeti a Media Create toplistáját 298,717 eladott példánnyal, arról azonban még mindig nincsen hír, hogy mikor jelenik meg Európában és Amerikában a Yakuza világát zombiapokalipszis martalékává tevő epizód.

A Yakuza eddig négy számozott résszel rendelkezik, emellett létezik egy PSP-s rész, és a fent említett Of the Enden kívül egy másik spin-off is bemutatkozott, amely a feudeális Japánba kalauzolta el a játékosokat. A Yakuza-sorozat jövőjéről egyelőre nem sokat tudni, az biztos, hogy a Sega nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a cím a PlayStation Vitán is bemutatkozzon.

5.
5.
Grand Hustle President
"Kis sarkítással a Yakuza olyan, mintha a japán Grand Theft Auto, persze ennél tovább felesleges menni az összehasonlításban, a Sega sorozata ugyanis bőven tud egyedi dolgokat és újat mutatni."

A GTA sorozat nem??
A Yakuza sorozatnak egy olyan eleme sincs, amelyet ne láttunk már előtte.
A SEGA sorozata egy átlagos GTA klón. Se több, se kevesebb!
4.
4.
Folti90
#3: Köszi szépen!! Akkor másba fektetek, "késői" Ps3 tulajként van mit behoznom!!!
3.
3.
shatterhand
#1: Vegyes, de nagyon.
A 3. résszel kezdtem, de mondhatni baromi lassan indult be. De megvolt ennek is az oka. Aprólékosan kidolgozott az egész sztori. Volt, hogy 1-2 napig mást nem csináltam mint az intézetes gyerekek apró-cseprő ügyeit intéztem (iskolai gyerekgondok,randi,stb) Ezután/ezalatt megy a yakuzás sztori is politikával, bűnszervezettel, gyilkossággal.
Ehhez jön a sok apró minijáték ami szinesíti a játékot (golf,biliárd,kártya,karaoke, szerencsejáték, fényképezés,stb.). Aztán a fő része a bunyó is elsőre egyszerűnek tűnik, de később már bővül a mozgás és bejönnek a ketrecharcok is ,mint minijáték. Ja és rengeteg az átvezető videó is

A 4. rész annyiban jobb,hogy nem indul döcögősen.
De mivel eddig is kétkedve fogadtad így jobb, ha nem veszed meg. Tuti nem jönne be neked. Én vegyesen álltam hozzá (3. rész) ,nem voltam finnyás, de 1 hét után eladtam. Sztem a sztori elején voltam, de már rengeteg minden történt.
2.
2.
gamerman15
nekem sem jönnek be az ilyen típusú játékok
1.
1.
Folti90
Csak engem nem érintett meg ez a sorozat?? Egyszer elhatároztam, hogy megveszem, de inkább mást vettem, nem jöttek be a trailerek, a gameplayek. Ez az én hülyeségem??? Valaki okosítson ki!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...