Blizzard: meg tudjuk tartani a WoW-előfizetőket

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Idén először láthattunk egy némileg nagyobb esést a World of Warcraft évek óta folyamatosan növekvő előfizetői bázisában. A Blizzard szerint azonban semmi gond: az új trial rendszer máris nagyon sikeres, ráadásul új piacokon is elindulnak még ebben az évben, ami további növekedést hozhat.

A World of Warcraft előfizetői bázisa tavaly decemberben, a Cataclysm megjelenése után érte el az abszolút csúcsot, a 12 milliós számot. A következő hónapokban azonban ez 900 ezer fővel 11,1 millióra csökkent, ami még mindig brutális, de sokan ebből már arra következtettek, amire játék indulása óta nagyon sokan, nagyon sokszor - hibásan - következtettek már: a WoW haldoklik.


A témával kapcsolatban Michael Ryder beszélt, aki egy hosszú és bonyolult nevű, de igen magas pozícióban tengeti napjait a Blizzardnál, s azt találta mondani, hogy a cég továbbra is képes megtartani, sőt növelni az előfizetőinek számát.

Első sorban nem szabad elfelejteni, hogy a Cataclysm még csak most júliusban startolt el Kínában, ami egy hatalmas piac a World of Warcraft számára. Ezen kívül Ryder újra megerősítette, hogy még idén hivatalosan is elindul a játék Brazíliában, amitől további nagyobb növekedést várnak.

Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy nem olyan régen változtatták meg az ingyen regisztrálható trial accountok működését is: korábban ezekkel csak egy bizonyos, kötött ideig lehetett játszani, most azonban a huszadik szint eléréséig korlátlanul nyúzható az anyag. Ryder szerint ez sokkal több játékost tesz előfizetővé, mint a korábbi rendszer.

47.
47.
Spider925
#41: és a szervereket, a 2500 fős programozó, modellező meg isten tudja milyen csapatot mi a f@szomból fizetik meg?!
46.
46.
Lordnekroseth
Megjegyzem. Hogy a wow elég druván szaggat a 4éves gépemen max beálításokkal. Persze még így is gáz a grafika. És nem feltétlen a textúrák vagy az effektek, hanem a környezet és a übersivár terep. Semmi interakció vagy változatosság. Csak ládák meg gazok ..kb.
Viszont hozzá kell tenni az egyetlen program ami a gépemen minden probléma nélkül megy és ezt úgy hogy maga a windows lefagyogat egy sima ablak megnyitástól mert anyira vírusos a gép hogy kb az avira tartja egyben.
44.
44.
Adamknight
#40: OFF: Azért azt hozzá kell tenni, hogy a LoL-ban mostanában hetente találnak ki új karaktereket (amik kb 1 hónap alatt meg is jelennek), az már más kérdés, hogy kezdenek kifogyni a skill-ötletek terén, de meg is értem őket elvégre hirtelen én se tudnék kitalálni olyan skill-t, amelyik egyik meglévő champion skill-jéhez se hasonlítana.

ON: A wow meg majd csak szép lassan leépül, lehet, hogy nem a mi életünkben, de az unokáinkéban biztosan XD.
42.
42.
goblinfing
#41: azt kihagytam az emberek meg ilyen hülyék ne lennének.
41.
41.
goblinfing
Már simán ingyenes lehetne ha a blizzard nem lenne ilyen pénzéhes..
40.
40.
aludttej
Xfire-ön egy két hónapja még magabiztosan vezetett a wow, év elején még kb 2x annyi órája volt mint a cod4nek, most meg 3. a Lol és a cod4 mögött. Már azt várom hogy a cod2 is beelőzze.
Mellesleg soha nem volt a legnépszerűbb játék a wow, csak a sok kocka összesen többet játszott vele, mer azon lógtak egész nap. Pl coddal mindig is sokkal több ember játszott, most meg a lol messze veri az összeset.
Szerintem a wow olyan mint a cigi: sok pénzbe kerülnek, semmi hasznuk és az emberek egy jelentős hányada gyökérnek hisz miatta.
39.
39.
Lordnekroseth
Számomra egyértelmű hogy hazudnak. És miért ne tennék,nem lehet ellenőrizni. Nemhiszem hogy van itt olyan aki fan és nemhisz nekik,mert arra hajtanak hogy befanatizálják a népet. Ami elszomorító. De aki logikusan gondolkozik és kicsit is képes elrugaszkodni a dologtól egyértelműen látja hogy az iszonyatos drasztikus lépések az ingyenessé vállás felé nem veletlenek. És hiába tagadják foggal körömmel és mondják azt hogy én azt nem láthatom semmiből mert így meg úgy, de ha belépek és a 10 perc party finding ból 40 lessz..nem véletlen. Maga az egész party finder rendszer sem véletlen let betéve.

Az hogy a Blizzard koncepció szerint max lv-n kezdődik a játék csak annyit takar,hogyha elszenvedted maga ide akkor nonstop farmolj különben esélyed sincs hogy a F"UN stuff" hoz eljuss. Nincs rá időd...le vagy szarva....fizess elő köv hónapra és majd akkor megcsinálod....jaj kijött a kieg/patch..farmolhatsz többet? Fizess megint elő....ennyi. És akkor ezeknek hidjen az ember? Amelett nem egy britt egyetem kimutatta hogy a játékosok 88% a körülbelül abahagyja a játékot 20 alatt még. Úgy 50% körül pedig 40 körül. Amelett az hogy aktív 10 mill játékos van annyit jelent hogy ennyi előfizető van...amibe az is beletartozik aki féléveset vett egy fél éve. És be sem lépett.
Amúgy is hogy kicsit pukasszam a Wowfaocskákat én is GW2 fan vagyok HAJRÁ GW !
38.
38.
Eberinu
Majd minden akkor fog kiderülni, ha kijött a SW:ToR.
37.
37.
Skyer
#36: Szerintem nagyon szekkkszi.. Valld be, neked is bejön :D
36.
36.
Adamknight
Amúgy de rondán néz már ki az a goblin a képen XD.
35.
35.
Terawatt
#32: Ez így van, de ha valakit jól lefoglal egy olyan játék amiért nem kell fizetnie, miért fizetne elő egy másikért is párhuzamosan? Persze biztosan lesz aki ezt megteszi, de a többség marad annál, hogy 1 mmo és kész, melo,suli vagy egyébb okokból.
33.
33.
Terawatt
#31: Pontosan ! :) Egy kis reklámként a gw2 variance blogot érdemes nézegetni azoknak akiket érdekel a gw2 és még nem ismerik az oldalt, kérdéseitekre vagyunk kíváncsiak amiket elküldhetünk a fejlesztőknek interjú címszóval, olvassátok el hogy eddig ki mit írt, nehogy duplán legyen valami, legjobbakat kiválogatjuk és az megy majd el, amire meg tudjuk a választ természetesen leírjuk helyben.
32.
32.
Skyer
#30: Guild Wars nem feltétlen, mivel az nem havidíjas. Azt csak megveszed és tolod, tehát szinkronban lehet a WoW-al, mivel csak 1 havidíjat kell fizetni. Sokan a pénz miatt nem tolnak több mmo-t szerintem (ami havidíjas) mert az úgy elég drága lenne. Bár kitudja..
31.
31.
Adamknight
#30: Hát ja. Végül is "Kinek a pap kinek a paplan" :P.
30.
30.
Terawatt
#28: Szerintem a Guild Wars 2 is rá fog tenni egy lapáttal szóval szép lassan csak elfogynak :) Viszont ne legyünk ennyire kárörvendőek, akinek bejön az élvezze, aki nem az meg megy mást tolni.
29.
29.
Necreon
A WoW még nagyon sokáig nem fog megbukni. Amint drasztikusan csökkenni kezd az előfizetői tábor (nyilván idő kérdése, semmi sem tart örökké), 110% hogy előállnak egy f2p mikrotranzakciós rendszerrel aminek az alapjait szerintem most kezdik lerakni. Na az dob majd még 5, de 7-8 évet is rajta simán,
28.
28.
Adamknight
#26: Mert már megy a Closed Beta a Tor-nál. És bármennyire szeretnénk, tényleg nem fog akkorát ütni, mint amekkorát 1-2 éve mondtak neki. :S Pedig én ürülnék a legjobban, ha azt hallanánk, hogy "Nagymértékben csökkent a WoW-osok száma!" De erre még várhatunk kb még 10 évet, ahogy elnézem -_-'.
27.
27.
Stranger
#20: "mindenki arra törekszik, hogy max level legyen a legrövidebb idő alatt." Nagy kár, hogy sokan így gondolkodnak... Mondjuk én még nem WoWoztam, de ha csak 85-től kezdődik igazán a játék, akkor miért játszanak rajta annyira? Több ingyenes MMO-t tudok ahol 1 év+ a max szint elérése és egyáltalán nem unalmas...
26.
26.
l.rics16
lnb mond már meg honnan tudod biztosra venni hogy a tor nem fogja leverni amikor még ki se jöt? ezeket az embereket tökre rühelem akik arra mondják hogy szar amit nem is ismernek
25.
25.
Skyer
#23: Legjobb a Hyjal questline szerintem, abban aztán van minden.
Meg a jelenlegi Firelands lore se semmi, az is odavág:)
24.
24.
Csokikox
#20: Elértem a 85-ös szintet, a küldetéseket megcsináltam, a történetet letudtam, a főbb instanceket kíváncsiságképp végigtoltam, de mivel különösebben sem a PvP, sem a PvE tartalom nem izgatott, így hát befejeztem a játékot, és azóta nem játszom (akárcsak a WoTLK esetében, amit szintén abbahagytam a megjelenése után 2 hónappal). Egyrészt meguntam, másrészt meg rohadt sok időt igényel, ha szeretnél ütős cuccokat összekaparni. Én mindig csak szórakozásképp játszottam a WoW-val, így hát a komoly tartalmakhoz sem időm, sem erőm nem volt. Márpedig azt valószínűleg te is tudod, hogy egy karaktert 0-ról 85-re felhúzni egyszerűbb, mint egy 85-ös karakternek összeszedni a legjobb cuccokat, arénázni, etc.
23.
23.
LnB
#22: Hát nekem most így elsőre, a Harrison Jones quest lánc ugrott be ami megmaradt bennem :D na meg a Zombie vs. Plants-es :D
22.
22.
Skyer
#20: Ööö nemtom, engem azért érdekelt a lore mindig is :D A fő quest-chaineket általában végigolvastam (amik tényleg hosszúak és érdekesek voltak).
21.
21.
Skyer
#16: My bad, végére odabiggyeszteni elfelejtettem: "öljmegtízvaddisznótéstevagyazisten"-en kívül. :D
LnB, akkor elnézést :)
20.
20.
LnB
#19: Remélem van egy 85-ös karaktered wow-ba, hogy ilyet írsz. Mert illene tudni, hogy a wowban 85-ig csak tanulsz és onnan kezdődik a játék. Addig ölsz és szépen kitapasztalod a karakteredet. Szerinted kit érdekelnek a küldetések? mindenki arra törekszik, hogy max level legyen a legrövidebb idő alatt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...