A Pokémon és a WoW inspirálta a Forza 4-et

  • Írta: zoenn
  • 2011. szeptember 30.
  • Érdekesség
A Turn 10 hamarosan késszé formálódó autószimulátora, a Forza Motorsport 4 szép és élethű lesz, Kinecttel követik a buránkat a kanyarokban, de azt az álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ihletforrásként olyan címeket jelöl meg a fejlesztő, mint a gyerekes Pokémonokat. Pedig pontosan így van.

A Turn 10 kreatív igazgatója, Dan Greenawalt egy interjú során elmondta, hogy számos frencsájz sikerét boncolgatták a fejlesztés során, olyanokét, akik nem mentek bele ilyen-olyan háborúba, hogy a piacon maradjanak. A versenyképesség megtartásáért hosszú jövőképet és élményt nyújtanak a rajongóknak.

"Tehát a Pokémon szolgált inspirációnként a mi szintlépéses rendszerünkhöz és az additív jutalmazási rendszerünkhöz. A változó finomságok elősegítik, hogy az emberek a játék rabjává váljanak. A World of WarCraft a mi aukciósházunkhoz jött jól."

Greenawalt elmondta, hogy ezért van összefüggés a szenvedélyes játékos kultúra és autós kultúra között, s ugyanakkor elismerte ötletforrásként olyan termékeket ragadtak meg, melyeknek semmi közük a játékokhoz. Az úriember csaknem az összes vesenyjátékkal játszott már, de nem feltétlenül talált bennük annyi ihletforrást, amennyi előrelendíthetné a műfajt. A legtöbb játéktípust észrevétlenül viszik előre a szociális fícsörök és a felhasználók által generált tartalmak.

A Forza Motorsport 4 kizárólag Xbox 360-ra jelenik meg október 14-én.

16.
zola2000
Az a rajzfilm csak szerintem volt gáz? A játékot meg egy ideig elvittem már jó régen telefonon gameboy emulátorral...
15.
adriano28
#13: annó még vhs kazettán kukkoltam mert egy csomó meg volt eredetiben :D
14.
xboxman
13# csak úgy mondom h sokan vennének Dintendo DS 3-mat csak a pokémonér (énis ha nem lenne 40 K )
13.
batonai87
Itt ennyi ember nézte a Pokémont?!
Kezdem magam kínosan érezni...
11.
Daetnas
#10: Szerezd meg hát mind! Szerezd meg hát mind! POKÉMON!

ON: Kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből.A 3ban minden szinten csak egy
új kocsit kaptunk, ami elég hamar unalmassá vált.
10.
giga321
#9: POKÉMON szerezd meg háát mind óó. Mi győzünk a legvégén POKÉMON ÓÓ te igaz barát a győzelem vár ráááááááááád.
9.
SWBF2
#8: kalandra hív a messzeség, így megismerhetem, a pokémonok hű szívét, mely így ver odabeeeeent:
8.
adriano28
a célom az hogy jó legyek, hű társam oldalán. oly sok a harc a küzdelem de győzelem vár ráááááddd....
7.
amadeusz gyermeke
hmm hmm . Inkább 1 szót tanuljanak meg a turn10 skacok. Innováció!!! Vagy én nemnveszerk tőbb forzát. Kiváló a 3. -rész. De baromira egysikú s unalmasá válik. Szeretem a játékot, de változatos játékmenetet, s újításokat szeretnék. A kinectes marhaságot ,mert csak a hardcore játékosok borzolására tették bele.
6.
zola2000
"Tehát a Pokémon szolgált inspirációnként a mi szintlépéses rendszerünkhöz és az additiív jutalmazási rendszerünkhöz. A változó finomságok elősegítik, hogy az emberek a játék rabjává váljanak."

az a baj, hogy itt mindenkinek a rajzfilmsorozat jut eszébe, és nem a handheld-rpg sorozat, amiben tényleg vannak érdekes megoldások, és mélyen kidolgozott rendszere, abból vettek át pár ötletet.
5.
Hubert Cumberdale
#2: http://www.biologyoftechnology.com/wp-content/uploads/2011/05/dislike_simon.jpg
4.
tundra
A Turn10 srácok mindig is a nagyotmondás bajnokai voltak :) Ha jól sejtem majd kb akkor jön a gt5 dlc is.
3.
Darox
#2: Érdekes reakció, és szabad megkérdeznem mi a te hozzá szólásod a post-al kapcsolatban? Az csak egy eléggé szó hiányos komment volt, senkinek nem esett baja. Viszont amit Greenawalt mondott az eléggé... hogy mondjam, érdekes. Pokémon. Gotta catch em all!
2.
Necreon
#1: Köszönjük mély filozófiai kérdéseket felvető, azokat részletesen tárgyaló és témához szóló szakmai hozzászólásod, legközelebb NE válassza a post-olást, megértését szintúgy köszönjük.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...