Már az első résztől akartak Mass Effect-multiplayert

  • Írta: InGen
  • 2011. november 17.
  • Hír
Link másolása
Nem hirtelen jött ötlet tehát, hogy többjátékos módot varázsoljanak a sorozat harmadik részébe. A BioWare már eddig is azon ügyködött, hogy legyen multiplayer, de eddig inkább a történet szentségét és sérthetetlenségét helyezték előtérbe, így maradt a single.

Casey Hudson, a Mass Effect kreatív igazgatója beszélt arról, hogy már az első Mass Efffect fejlesztése közben is előjött az ötlet: mennyire cool dolog lenne kooperatívban együtt harcolni ebben az univerzumban. Végül elvetették az ötletet, de a téma újra előkerült a második rész esetében, de ott sem valósították meg - meg az is felmerült, hogy egy társunk ideiglenesen átvehetné az irányítást egy-egy adott karakter felett.


Hudson szerint eddig azért nem jött össze, mert nem illett ez a játékfajta a történetbe, ez azonban a harmadik résszel megváltozik: "Az a különbség, hogy a Mass Effect 3-ban egy nagy, intergalaktikus háborúba csöppenünk, ami nem volt elmondható az előző részekről."

Az ötlet tehát az, hogy amíg Shepard marad a főszereplő, és ő igyekszik összehozni egymással a galaxis különböző népeit, s irányítja a történetet, addig a háttérben egy csomó bolygón zajlanak folyamatosan a csaták. A kooperatív módban a játékosok ezekbe az ütközetekbe kapcsolódhatnak be a helyi csapatok irányításával. A káposzta is megmarad.

5.
5.
szcsaba1994
Most játszok a Mas sEffect 2-vel, és így az első 5 óra lapján azt kell mindanom, hogy a sztori még a MAss Effect 1-nél is jobb. Pedig nem hittem, hogy azt felül lehet múlni. Gondolom a lezáró rész epkus lesz, már alig várom, hogy megjelenjen.
Biztos nem fogják elrontani a multi részt, elvégre elvileg a TOR is jó lett 8legalábbis a béta alapján)
4.
4.
thernielle
#3: A történetet nem féltem, RPG vonalon a második rész sem teljesített kimagaslóan (így is az egyik kedvenc játékom), meg azért így a Skyrim után elég magasan van a mérce :)
Nyugi, ha valamiben jó a Bioware, az a sztori!
3.
3.
fremen
Remélem nem lesz igazam, de az ilyen agymenések, amivel a hack&slash szinten mozgó közegnek kívánnak megfelelni a legtöbbször a történet, és az RPG elemek rovására mennek.
2.
2.
Mortis
Szép és jó, de az... Action mode. xD

Az első még RPG-re sikeredett, a második nem, de kihagyták a multit. Akkor itt hogyan lesz? Szerepjáték, többjátékos lehetőséggel, vagy akciójáték ugyanevvel?
1.
1.
kevinbutler
Szerintem jól hangzik, kíváncsi vagyok milyen lesz majd.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...