A britek 22 százaléka megbánta az iPhone-vásárlást

  • Írta: InGen
  • 2011. november 22.
  • Érdekesség
Link másolása
A nem létező "véletlenszerű érdekességek" rovatunk nagyon is létező új bejegyzésében arról számolhatunk be, hogy egy felmérés szerint a britek közel negyede megbánta, hogy az Apple prémium-telefonját, az iPhone-t megvásárolta. Van azért ennél több részletünk is.

A Gamekapocs egyik fele imádja, a másik fele utálja az iPhone-t, de azt hiszem, ez nagyjából igaz az egész világra is. Mindenesetre az angol GoodMobilePhones oldal által készített felmérésből kiderül, a brit iPhone-tulajdonosok 22 százaléka megbánta, hogy iPhone-t vásárolt. Ebből a 22 százalékból 73 százalék férfi, míg 27 százalék nő.


Ezen kívül érdekes, hogy az iPhone tulajdonosok 43 százaléka irigy néhány másik okostelefon-tulajdonosra, 25 százalékuk pedig kifejezetten elégedetlen a telefon akkumulátorának üzemidejével.

A végére pedig marad a totál idióták részleg, ahol kiderül, hogy 13 százalékuk szerint túl kevés a gomb a telefonon, 8 százaléknak nehézséget okoz az e-mailezés használata, 5 százalékuk pedig elégedetlen a készülék funkcionalitásával.

Úgy érzem, ma is okosabbak lettünk.

73.
73.
Bisur1996
#72: Igen, a legtöbben csak azért, veszik, mert hogy menő. Egyetértek. De légyszives ne flameljetek. Nekem van egy haverom, nagyon kihasználja a Macbook Pro-ját tényleg, azt mondom, neki az kell és korrekt munkákat végez rajta, videók, képek szerkesztése, ez az összerakása, ilyen-olyan Apple cuccok állítgatása, tesztelése.
Viszont van egy másik, aki csak netezik rajta meg behozza a suliba... -.-
Na ez itt a baj nem szabad a kettőt összemosni. Pl az iPad nekem vagy neked tényleg felesleges, de egy orvosnak, tanárnak, profeszornak, pilótának, igenis lehet,hogy hasznos, hogy nem egy laptop. Vagy a MacPro is lehet hogy egy egyetemnek kell ez nem is baj, a gond ott kezdődik amikor a WOW kocka gyerek vesz magának egyet szervernek -.-
Viszont átlag felhasználásra... őszintén... felesleg.
72.
72.
bledzer
#71: ,,Apple cucc akkor bőven van rá alternatíva más gyártótól amik ár/értékbe szinte biztos, hogy jobbak. ,, Na látod pont erre próbáltam rávilágítani:) ezért tartom sznob cuccnak az apple termékeit. ,,Maces munkaállomás egy sima Mac ennyi csak munkára éppenséggel tökéletesen használható :),, ami pedig ezt illeti az első kommentben pont említettem, hogy a zenészeknek kiváló társ lehet a mac. Azt meg gondolom te is elismered hogy mondjuk egy Imac a képességeihez mérten rohadt drága:) Kicsit olyanok az Apple termékek a piacon mint az SUV-k. Ritka az aki tényleg kihasználja az extra hasmagasságot, a többség pedig csak azért veszi meg hogy villogjon.
71.
71.
Quent1n
#70: Maces munkaállomás egy sima Mac ennyi csak munkára éppenséggel tökéletesen használható :)

Ha az Ipad-on csak jót kacagsz, hogy miért hasznos, akkor gondolj bele jobban. Egy tanárembernek vagy egy eladónak éppenséggel nagyon hasznos kis kiegészítő tud lenni, és sokszorta kényelmesebb mint egy izmos laptop amit nem tudom te hol veszel meg 130ezer forint körül 13"as méretben. De egy rendezvényszervező munkáját is meg tudja könnyíteni, szóval megvan a piaca. Az hogy sokan csak azért veszik, hogy villogjanak vele az egy teljesen más dolog, de ettől még nem értelmetlen a termék.

A zárt rendszerről meg annyit, hogy nem mindenkinek kell a nyitott. Sokan vágynak olyan telefonra (pl. üzletemberek) ami minőségi anyagokból épül fel és (pl. nem egy műanyagcsoda stílustalan Samsung Galaxy S II) és nem kell vele semmit mókolni, buherálni, megy minden flottul, gyorsan. De aki arra vágyik ott a Jailbreak és lehet rá tolni mindent. Az Appstore pedig van olyan jó mint a Market simán.

Az tévhit, hogy az Apple csinálja a legjobb dolgokat de szarokat nem csinál. Drágák sajnos eléggé ez tény, de bárhogy gondolkozom nem tudok olyan most piacon lévő terméket mondani tőlük aminek ne lenne létjogosultsága, vagy szar lenne. A cég üzletpolitikáját lehet utálni de a termékeiket szerintem butaság, pláne, hogy ha nem tetszik egy Apple cucc akkor bőven van rá alternatíva más gyártótól amik ár/értékbe szinte biztos, hogy jobbak.
70.
70.
bledzer
#69: a Mac-es munkaállomásokat értelmetlen ide keverned, akkor már beszélhetünk az IBM és az Nvidia rendszereiről. De most nem arról van szó hanem átlagemberekről, árról és használhatóságról. És nehogy azt mond hogy hasznos az Ipad:)) így jót kacagtam rajtad reggel. Az áráért veszel egy nagyon izmos laptopot nem pedig egy nagyra nőtt telefonálni elfelejtett okostelefont. Az apple behűjítette a népet az imidzsel és lássuk be, piszok jó munkát végeztek:D Eladnak egy teljesen zárt, elszigetelődött operációs rendszert az emberek pedig ostromolják a polcokat. Közben meg a kocsmába a fiatalok nem egymással beszélnek hanem facebookoznak és egymást likeolgatják.
69.
69.
Quent1n
#68: Android tulajként mondom, hogy cserébe az Android olyan mint a Windows, fagy, ujraindul, belassul ez nem megy az nem megy, a Market meg rogyásig van szarral. Persze lehet berhelgetni, buherálni. :)

Iphone-al egyáltalán nincs nagy gond SZERINTEM, nekem csak az itunes nem tetszik (de az nagyon nem) amúgy használhatósággal szerintem semmi gond nincsen. Igen túl van árazva ez tény hát ez van. Aki nem akarja buherálgatni csak használni akarja a telefonját annak bőven jó, mert azért a tudása megvan.

A Mac-ről meg hülyeséget ne beszélj, majd akkor ha dolgoztál Mac-es munkaállomáson. Ipad detto. Marhára nem vagyok Apple fan sőt... De azért vannak jó termékeik sőt igazán szar termékük nincs is, csak egyszerűen túl drágák és divat őket utálni.

Az okostelefonokról meg annyit, hogy én a kis Defymen használok Maps-et, játszok rajta, híreket olvasok, filmet nézek, zenét hallgatok, buszmenetrendet nézek, árfolyamokat, tudományos számológépnek használom, tehát kb. bármit. És ez az értelme az "okostelefonosdinak", hogy kb. bármire tudod használni amire épp szükséged van. Máris bőven van értelme a dolognak :)

Fontos 96: Egy nagy gyenge pontjuk van az okostelcsiknek és az az üzemidő, de az tleg rettenetes ócska semmire se elég, ha föl lehet tölteni két óra alatt ha nem.
68.
68.
bledzer
Nem csodálom hogy megbánták.

Szerintem az Apple életében egyszer adott ki jó, használható, és az árát megérő cuccot, mégpedig akkor amikor piacra dobta az Ipodot.
Zenei téren abszolút új volt, jól használható és minőségi.
Aztán ugye jött az Iphone ami félig Samsung, félig Toshiba alkatrészekből van (aki nem hiszi járjon utána egéssz nyugodtan), szinte mindenért fizetsz ami sok esetben az Androidon ingyen van, plussz örülhetsz a ,,kiváló,, kompatibilitásnak apple oldalról. Ja igen és legalább 70,000 HUF-al többet fizetsz a félbeharapott almáért, mert mást plusszba nemigen kapsz. Aztán persze jönnek a további non-sense hülyeségek mint az Ipad és a Macbook Air amelyek Audi Q7 módjára hirdetik a sznobságot egy úri kávézó aztalán, hasznuk persze semmi. Kivltel a zenészek mert számukra sok jót hordoznak az apple programjai. És aztán jönnek a hülye érvek, hogy gyors, meg örökké tart a MacOs.... Hát persze ha annyi apple operációs rendszer nincs ezen a földön hogy megérje egy kétes egyénnek hogy vírust írjon rá. Ami meg a nagy élettartamot illeti... csak próbálnának meg fele annyi eszközt kompatibilissá tenni a MacOs-el mint amennyit bármelyik windows támogat. Az okostelefonok úgy mindenestől ma divatcuccok, nehogy valaki azt mondja nekem, hogy hasznát veszi. Tech buzi létemre egy Nokia C2-vel zúzom és bőven elég. Majd akkor lessz értelme ez okostelefonosdinak ha piacra kerül egy Mozilla Seabird kapacitásu telefon Windows 8-al karöltve. Na akkor én is beállok a sorba, addig meg örülök, hogy az akksim 4-5 napig is tart:D
66.
66.
Motörhead
#65: A búzamező közepén kapálnak a kik?Én nem őstermelőnek hívnám ha csak nem az életkora kötelezné erre!
65.
65.
randall13
#62: Hát ha a cím alapján ilyen "butaságokat" kitalálsz, akkor eléggé hiszékeny vagy. Egyértelműnek kéne lennie, hogy valószínűleg nem a búzamező közepén kapáló őstermelő parasztot kérdezik meg - aki azt se tudja mi az a telefon - , hogy elégedett-e az iphonejával.
64.
64.
Motörhead
#58: Na mi van alpár? Nem olvasni mádzsárt olyan jól?
63.
63.
Motörhead
#61: Én is nevetve írtam amit írtam az 53.-ban!De ott az az 58!Már a a könnyeim potyognak a röhögéstől!
62.
62.
Motörhead
#58: Jajj,hát nem mondod?Én meg ajánlom a cím újboli elolvasását! Aztán lehet ugatni!De csak józan paraszti ésszel! Márpedíglen a cím nem úgy szól hogyaszongya A Britt iPhone tuljdonosok 22%.....vagyis",ilyen hangon kinn a gangon de ott is csak félhangon..."Comprende Einstein?
61.
61.
mamgu
Háát komolyan a könnyeim folynak a röhögéstől a #53,#54 olvasása után,... ha másra nem is erre ideálisak ezek a hírek.
60.
60.
Bisur1996
#35: Nem, nem volt jobb a középkorban... most én kicsit javítok ha szabad.
A trabant és merci között van nagy és érdemleges különbség. Viszont egy merci és egy Bugatti Veyron között nem hiszem, hogy olyan nagy lenne már. LED TV sokkal kevesebbet fogyaszt és jobb a képe is azt, a lézeres egér kevésbé romlik el, ezeknek mind nagy értelme van igen.
Viszont azt el kell ismerni, hogy van akinek az okostelefon téma kimerül a játékokban... persze ez nem azt jelenti, hogy általánosítani kellene. Csak mondjuk ez helytelen példázás volt részedről.
59.
59.
Bisur1996
#57: Most én itt nem szidni akartam, fateromnak pl nagyon nagy szüksége van rá a munkájához és tudja is kezelni. De komolyan a 14-15-16 éves diákok 90%-nak azért mégsem kellene.
58.
58.
goliczaalpar
#53: Ajánlom a matematikát és a józan paraszti gondolkodás c. könyvek elolvasását, mert ez a 22% nem azt jelenti, hogy a brit népség 22%-nak Iphoneja van, hanem azt, hogy akik Iphonenal rendelkeznek azok 22% elégedetlen a termékkel.
57.
57.
Bisur1996
#35: Igen ez így van, de az én NOKIA-mal tudok telefonálni, netezni, emailozni, meg sms-zni és többi szolgáltatáés is elérhető. Az okostelefon plusz szolgáltatása (sokak számára, sokak számár, akik megveszik) az kimerül a lehet vele villogni és a Fuit Ninja illetve Angry Birds téren...
56.
56.
Hubert Cumberdale
#55: Szerintem ugorj bele még egyszer, mert valamit nagyon félre értelmeztél ;)
55.
55.
Giggsy
#45: Lehet csak én vagyok értetlen és nem tudok a sorok között olvasni, de mégis hol állított olyat, hogy elmaradott aki nem vesz smartphone-t? Nem azt mondta, hogy szeretni, vagy használni KELL, de az tény, hogy ellenezni hülyeség. Attól még, hogy XY-nak nincs szüksége valamire, másoknak lehet. Nekem sincs pl csillió forintos sportfelszerelésem, de azért nem rágok be akkor, ha valaki azt mondja, hogy neki az kell. Elismerem, hogy a jövő útja valószínű az olyan cipő ami magát kötözi be és az olyan deszka ami a levegőben siklik, de ettől nekem még marhára nincs szükségem rá. Na de hogy ezért köpködjek arra, akinek van...
54.
54.
shifteeh
53.
53.
Motörhead
"A britek 22 százaléka megbánta az iPhone-vásárlást."

1.kérdés. A britek többi 88 százaléka vett-e iPhoe.-t?
2. kérdés. Ha a 88 százalékból senki akkor ki a makkomat érdekli,hogy a britek 22 százaléka mi az anyjával "telefonálgat" otthon?
3.kérdés. Annak a 22%-nak is honnann a jó telibeb@..ott,jó k@rva édesanyjából tellet rá?
4.kérdés. A briteket,fordítva Magyar viszonylatban,érdekelné a HÍR?


.........és innentől tegye fel mindenki az éppen aktuális,eszébejutó kérdését,e roppant fontos hír olvastán!:))))))
.
52.
52.
mestermagyar
#37: Humor :D
Azér a grafika a játékhoz, hogy elképzelje a dagadt amerikai. :DDDDDDDD
51.
51.
mestermagyar
#45: Akk neked ez kell(seggtörlésre inkább wc papír:DD):
Firefox thunderbird(fantáziateló, videón nézd.)

Egy létezö hasonló cucc: galaxy beam
50.
50.
#49: jogos... ;)
#45: hálás köszönet, hogy leírtad az én véleményemet is... :)
#37: hatalmas piros pont...
49.
49.
LtGlove
A nézeteltérések tisztázása végett, a cikk azokról szól, akik IPhone-t vettek, de csalódtak benne és nem azokról akiknek nincs rá szükségük.
48.
48.
Hubert Cumberdale
#46: Így van! Ha lenne egy ilyenem, akkor nem kellene külön fizetem egy inasnak, aki mindig fújja nekem. Meg nem is kellene rászólnom minden nap, hogy jó lenne, ha sűrűbben mosna fogat :S Egyből egyszerűbb lenne a dolog.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...