The Old Republic - így fejleszd a Jedi Consulart

  • Írta: zoenn
  • 2011. november 28.
  • Videó
Link másolása
A Star Wars: The Old Republic egyik legérdekesebb kasztja a Jedi Consular, mely képes támogatni társait, ám ha a helyzet úgy hozza, nem veti meg a lopakodást sem. Most befutott egy videó, mely részletesen taglalja eme kétarcú osztály fejlődésének útját.

A Jedi Consular az Erő segítségével gyógyíthatja és védelmezheti társait. Ha nem szeretnél csupán a szociális képességekre gyúrni, akkor elmerülhetsz az alattomos taktikák széles tárházában és a hátbaszúrás mélységeiben. Igazán sokrétű karakter a Consular, erről a frissen kiadott videó is tanúskodik. A Star Wars: The Old Republic decemberben érkezik, kizárólag PC-re.

December 20 - pirosbetűs ünnep a Star Wars-fanok számára!

24.
24.
greenmelon
Ja igen, a futás/helyben állás animációja tényleg gáz, elég természetellenesen hat. Az álláshoz be tehettek volna legalább egy lélegzés animációt, illetve kivehették volna a dinnyét a karakter hóna alól. :D
23.
23.
greenmelon
Szerintem nem csúnya a graf egy MMO-hoz képest, elég Mass Effect beütése van, inkább rajzfilmes mint fotorealisztikus. Bár a gépigény magasabb az indokoltnál, szerintem ezt lehet a hatalmas terekkel indokolni.

Aki nem lát benne újítást a WoW-hoz képest, az vagy vak, vagy fáj neki beismerni.
22.
22.
szinkron
Én se voltam jó véleménnyel, de a hétvégén kipróbáltam és mindent visz. Energikus és szép, értelmesek a questek, jó a történet, a játékmenet. Ütős játék, veri a wowot minden szempontból és csak első ránézésre hasonlít rá. Sokkal kidolgozottabb a sztori, semmi grindolás, max bónusz questekben. Ajánlom mindenkinek.
21.
21.
Hab
#20: Azért kicsit unalmas már hogy minden swtor-os hírnél elmondod ugyanazokat. Megértettük, felfogtuk hogy szar a grafika stb, de nem kell mindig leírni. Akinek nem tetszik ne játsszon vele.
20.
20.
Lordnekroseth
egyetértek. egyszerűen nem tudom magam rákészeríteni magam hogy, megbarátkozzak vele.Lehet számomra ez miatt lesz bukó.
19.
19.
McDuff
ezzel az animációval nem tudok megbarátkozni...szépen kicicomázták a Kotor motorját,de az fránya animáció ugyanolyan béna maradt...2011-ben ez már gáz...
18.
18.
Hab
#13: Ez így nem igaz. Az old republic-ban mindenki sith aki túléli a kiképzést. A sötét jedi megnevezést meg azokra használják akik áttértek az igaz (sötét) oldalra, vagy éppen csak letértek a világosról.
A magasrangú sith-eknek a Darth megnevezés jár, szerintem ezzel keverted.
17.
17.
Hab
#7: A hivatalos lore-ban Darth Bane hozta a kettő szabályát. Érdemes elolvasni a trilógiát, lehet nálunk is kapni és nekem nagyon bejött.
Én is kipróbáltam a hétvégén, szerintem nagyon jó kis játék lett. Amúgy meg a WoW-nak is épphogy csak elment a grafikája amikor megjelent.
Aion-t meg nagyon rossz példaként emlegetni, mert a karaktereken kívül semmi nem volt szép. A textúrák ugyanolyan gagyik mint a ToR-ban. Engem csak az zavar hogy a sith assassin-nak szoknyája van :(
16.
16.
FekaFOB
#14: A második mondat kijelentő nem kérdő :P
15.
15.
LnB
#14: Eszembe nem jutott volna de jogos kérdés :)
14.
14.
FekaFOB
#13: És mi a helyzet a Sith-el mint faj? Mivel a Sith Birodalom oldalán ők az egyik választható faj?
13.
13.
vytros
#9: A Sith egy megnevezés, a két legmagasabb rangú tag a Sith Birodalomban, akiket láttál azokat egyszerűen "sötét jedik", nem teljes rangúan Sithek, bár most nincs erőm belemagyarázni.
12.
12.
Gubi
#7: A lényeg annyi, hogy a Sitheknél régen nem volt meg ez a szabály, hogy csak egy mester és egy tanítvány lehessen. Most kezdtem el nemrégiben olvasni egy Darth Bane-ről szóló könyvsorozatot, ő kezdte el tanulmányozni a régi sith mestereknek a tanait. Ő is felismerte azt, hogy ha sok sith van, a belső viszályok, az egymással való viaskodás belülről emészti fel az egész rendszert, emiatt lehet csak egy mester és egy tanítvány. Remélem tudtam segíteni :)

A játékról: Jedi Consular karaktert kezdtem. Az intro videó eszméletlenül jól sikerült, nagyon örülök hogy ehhez is csináltak CGI videót, nagyon feldobja a játék hangulatát. Magának a játéknak a kezelését meg kell szokni, hozzá kell szokni az új térképhez, de ha már kitapasztaltuk, egész jól lehet boldogulni vele. Nagyon sok dolog van ebben a játékban, amit nagyon ötletesnek érzek:
- Saját űrhajó: Mindig érdeklődtek a játékosok, "lesz-e x MMO-ban saját háza a játékosnak?". Ház nem de űrhajó igen. A bolygók és flották közötti mozgást pedig szerintem nagyon ötletesen megoldották :) Az űrcsaták nem túl bonyolultak, de ötletesen megcsinálták azt is, jó hogy berakták a játékba :P
- Companion karakterek: Nem csak harc közben segítenek neked, hogy legyőzd az ellenfelet, de elküldheted őket, hogy eladják a sok szemetet a táskáidból és elküldheted őket egyéni missziójukra is, ahol nyersanyagokat gyűjtenek a profodhoz. Ugyancsak ők azok, akik elmennek legyártani a profjaidhoz tartozó tárgyakat. (A kezdő cuccok legyártása 1 percet vesz igénybe / item).
- Enchanting? Gemelés? Van itt is ilyen, de itt már Item Modificationként van jelen. A fénykardodhoz például új kristályt szerezhetsz, új markolatot tehetsz fel. Fegyverek és felszerelések egyaránt módosíthatók.
- Party Questelés: WoWban mindig is gyűlöltem, hogy addon nélkül nem láthattam, milyen küldetései vannak ismerősömnek, aki angolul nem tud, így felolvasni sem tudja nekem hogy mit kell csinálnia :P Itt már szerencsére ezt is berakták, így bármikor lehet látni miket kell csinálnia a társadnak, a feladatokat pedig a térképen is jelzi.
- Végül pedig a Loot markerek és area loot: Az előbbi annyit tesz, hogy a hulla fölött megjelenik egy színes lézercsík ha van lootja. Türkiz ha trash, pénz, sárga ha quest loot, és zöld/kék/lila (legalábbis gondolom megvan a három szín, eddig csak zöldet láttam) ha pedig felszerelést dob. Az utóbbi pedig annyit tesz, hogy nem kell egyesével kilootolni a halott npc-ket, egyszerre pakolja ki a többit is (nem próbáltam ki még, ki kellett volna :/ )

Sok dolog van amit nagyon ötletes újításként, módosításként veszek és tetszik is emiatt a játék, hogy mégsem egy teljes másolatát kapjuk a wownak amiben csak új képességek és modelek vannak. Kipróbáltam a PvP-t is, a játék még kicsit akadozónak tűnik, kicsit nehézkes de jó. Amiket eddig láttam:
- Domination: Van három bázis, lézerágyúkkal. El kell foglalni a bázisokat és meg kell védeni. A lézerágyú az ellenséges hajót fogja elkezdeni lőni, amit ha elpusztítotok, nyer a csapat.
- Valamilyen labdajáték, nem tudom mi a neve: A lényeg, hogy egy akadálypályán a két ellenséges csapat harcol egy labdáért, és azt el kell juttatni az ellenséges gólvonalig. A labdát közben át lehet dobni más játékosokhoz is. Kicsit nehézkes volt ennek a működése.
- Bázis támadás/védelem: Van egy bázis, több kapuval, végül pedig egy adatközponttal. A támadó csapatnak át kell törnie a kapukat, majd el kell lopnia az adatokat a rendszerből. A védő csapatoknak pedig ezt kell megakadályozni.

18-as szintig jutottam a játékban.
11.
11.
Lordnekroseth
Egyetértek, pláne ha azt veszem, hogy pl az Atlantika online ra majd 200k -t költöttem, ahoz képest hogy ingyenes. De persze hozzá kell tenni, hogy ott a server topjában voltam,ahogy a klánom is. És akkor volt időm ilyenre.

Igazából az L2 ingyenessége talán még jobbat tesz a játéknak mint az összes többi mmo nak ami azzá vált. Több okból is.
-Több játékos sehova sem árt.
-Az összes content elérhető, csak extrákat lehet pénzért venni (pl látvány, jelmez stb)
-A pénzért vett dolgokkal max a fejlődésed gyorsítod, ami L2 igazából egy áldás, szerintem az egyetlen dolog amire igazán érdemes egy mmo ban költeni, a havidíjon kívül.

De egyébként is majd egy hónap lessz még miután az l2 ingyenes lesz míg kijön a Tor, addigra eldöntöm, érdemes e leragadni, vagy megvegyem a Tort.
10.
10.
LnB
#9: fenékig tejfel :) "teljes" nem tudom, hogy jött :D
9.
9.
LnB
#8: Köszi a választ így már értem. Amúgy az ingyenes modell nem fenékig teljes sose. Miníg nagy bukkanók vannak sajnos benne.
8.
8.
Lordnekroseth
Hát, őszintén szólva, nem akarom lehúzni, mert nem sok időm volt rá, de szerintem a bétára nem is szabad annyit rákockulni.

A grafika nagy hátránya lessz még a játéknak, nemtudom milyen motort használ, de láttam már iszonyú régi mmo-kat félelmetes grafikai boostot kapni, de azért komolyan, akkor ki sem kell adni, ha már kiadáskor határeset,mert úgy járnak mint a warhammer.
Úgy öszességében még a stílus egész szép is, de a mozgás animációk borzalmasak.

Sajnos, hiába lessz akármilyen nagy dobás is, a Lineage 2 ingyenes lessz 30 adikától és számomra mindig is az volt az etalon, most végre rászálhatok komolyabban is. Pláne, hogy az új patch valami félelmetes. Mintha egy 10 éves játékok feljavítotak volna az Aion szintjére.
Arról nem beszélve, hogy a zenéktől padlót fogok benne. Míg pl a Tor a már meglévő Sw világból ilyeneket simán csak úgy elszívhatott....nem is tudom mit dolgoztak akkor enyit rajta. A fele már ott volt a kezükben.

Ha játszok majd mégis a rendes Torral akkor biztos hogy consular leszek 10000% .
Megjegyezném, hogy az Sw lore nem anyira egyszerű a Sithes dologgal mintha filmben Joda mondja. Ez a mindig 1 tanítvány és egy mester van lehet igaz arra az évezredre, de ajánlom figyelmedbe a képregényeket, Pl a Golden age of Sith et, vagy az Old Republik ot. De akár a Luke unokályáról szóló storyline is mesés ha a Lore érdekel.
7.
7.
LnB
Tényleg egy kérdés! Mikor kipróbáltam, haverral felvetődött egy gondolta. Biztos az én tudásom hiányos mert könyveket és az összes játékot se olvastam/vittem végig. De a filmekben külön kiemelik, hogy mindíg csak két Sith van Mester, és a tanítványa. Namost ha igazam van ez nem mond ellen kicsit a SW univerzumnak?? Már a trailerbe is van vagy 20 sith lovag.
6.
6.
FekaFOB
#5: Igen az erdős rész az a Republic nyitánya.
5.
5.
LnB
#1: Ez a Openinc Cinematic megvágott verziója, így indul a játék, és még egy intrót is belevágtak szerintem a Jedik Openingjét, nem tudom mert én alap Sith lettem :)
4.
4.
FekaFOB
A hétvégén volt szerencsém kipróbálni a bétát. Eddig teljes mértékben pozitívak a tapasztalataim. Bár a Consularról nem sokmindent tudnék mondani, mert Jedi Knight karit indítottam. :) Technikai oldalról nézve, a grafika nem a legkorszerűbb, de azt meg kell jegyezni, hogy nagyon stílusos. Ami szúrta a szemem, hogy még ezzel a grafikával is képes itt ott eléggé leesni a frame rate, de ezen még csiszolni fognak. A játék megjelenése eléggé hasonlít a WOW-ra, bár szebb effekteket használ és a játékmenetet is mintha egy az egyben a WoW-ból emelték volna át, ami nekem kifejezetten tetszett. A zenékről pedig azt hiszem nem kell sokat áradoznom. Nálam eddig 9/10.
3.
3.
LnB
Szombaton kipróbáltam, de sokat nem játszottam vele. Nem érdekel ki mit mond, én a WoW-hoz tudom csak hasonlítani, és így elsőre nem érzem rajta azt a minőséget, amit a WoW.on. De ez lehet korai itélet, még játszom vele. És persze ez beta még. Nekem a hangulat sem jött át eddig. Szóval nem az amit vártam. Majd ha többet játszottem vele még írok véleményt.
2.
2.
Skyer
Jólenne ez, csak annyira bugyuta a karaktermozgás, hogy fáj a szemem...
De egy próbát mindenképp teszek vele, ha kijön!
1.
1.
Scoo
Aki nem nyúl magához a második trailer látva az nem is igaz SW fan! :)
Meg kellene mutatni Lucasnak ezt a kis videót, hogy ugyan már csinálják meg egész estésbe. Vagy legalábbis engedje meg Chris Nolanak, hogy csinálja meg (na azt tudnám értékelni)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...