Már a Kinect 2-ről is pletykálnak

  • Írta: InGen
  • 2011. november 28.
  • Pletyka
Link másolása
Vagy nagyon sok belsős Microsoft-fejlesztő szeret csevegni, vagy a szél fújja ki a legújabb pletykákat a főhadiszállásról, mert a következő Xbox és a hozzá kapcsolódó dolgok folyamatosan a középpontban állnak. Most éppen a Kinect utódjáról szólnak a hírek.

Az Eurogamer belsős, fejlesztői értesülésekre hivatkozva írta meg, hogy a Kinect 2 sokkal erősebb és fejlettebb lesz, mint a jelenlegi verzió. Annyira, hogy képest lesz olvasni a szájmozgást, észrevenni az emberek arcán megjelenő érzelmeket (például a haragot), fel tudja mérni az arckarakterisztikát, ezen kívül képes érzékelni a különböző hangszíneket is.


Úgy tűnik, hogy mindezt úgy tudták elérni, hogy megszüntették az USB-csatlakozást, ami elméletileg limitálja a jelenlegi Kinectet is - a kütyü  valamilyen nagyobb sávszélességű porton csatlakozik a konzolhoz, és a kamera CCD érzékelője is nagyobb felbontással rendelkezik a jelenlegi 320x240 pixelesnél.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, más pletykák szerint a Microsoft két verziót tervez piacra dobni az Xbox 360 utódjából, ám a Kinectet (vagy annak fejlesztett változatát) mindkettőhöz alapból tervezi csomagolni.

18.
18.
adye
#17: Addig nincs nagy gond még mi irányítjuk őket és nem más.
17.
17.
jookrisztian
#15: Sajnos ebbe az irányban halad a jövő, de szerintem nem lenne jó ha teljes mértékben a számítógépek irányítják az életünket.
16.
16.
ZsupiDav
#12: Szerintem csak arra gondolt, hogy felesleges volt kiadni egy olyan kiegészítőt a 360-hoz, ami kb. ugyanannyiba kerül, mint az alap konzol és még a következő generációval sem lesz kompatibilis. Persze ezt nem mondta senki, de mivel a géphez fogják csomagolni és a csatlakozó is más lesz ezért valószínű. Az meg senkit nem kárpótol, hogy hozzá lesz csomagolva, mert biztos vagyok benne, hogy legalább annyival drágábban is fogják árulni, mint ha csak az alap konzol lenne a dobozban. A másik (és lényegesebb) dolog, hogy valószínűleg az árat megpróbálják úgy belőni, hogy a következő ps-nél ne legyen drágább. Ebben az esetben elég sok mindent ki kell majd spórolni a gépből, hogy a +30k Ft-ot sikerüljön az árba beépíteni (ez csak egy becslés a Kinect 2 árára). Ezek után a konzol valószínűleg tudásban megint alulmarad valamennyivel, vagy lenyeli a microsoft ezt az összeget (nem valószínű), vagy drágábban fogják adni, mint a konkurencia (ez viszont nagy hátrányt jelentene). Ezek persze a jobban felszerelt gépre vonatkoznak, a butítottból bizonyára alapból kihagyják a nagyobb HDD-t, Wifi-t, tudomásom szerint az optikai meghajtót is, stb. Persze ezek csak feltételezések, de kíváncsi leszek mennyire jönnek be.
15.
15.
Scoo
Azonnal reakcióra is képes a kinect csak sokszor direkt nem élnek vele. Fejlesztő kérdése, hogy mennyire tudják jól megírni rá a játékot.
Amúgy játékra alkalmasabb a wii és move irányítója (bár a move-ot nem próbáltam, de mivel az egy fejlettebb wii, ezért van elképzelésem róla)
A kinect egy nagyon jó technológia, ami remélem előbb utóbb elterjed mindenhol (tv-k, számítógépek, a lakás négy fala). Sci-fi ez a valóságban. Nem kellene hozzá sok, hogy így szólaljak meg: lakás: villany kikapcs. Tv: bekapcs, PC, google keresés, stb. Vagy ülök a monitor előtte és egy sima intéssel lapozok a chrome fülei között.
Játékokra is mókás, de csak a partygamek működnek.
14.
14.
Nathan
száj mozgást mi ??? szoval angolul kell majd ugatnunk vagy amilyen nyelvű a játék
Én igazából ps fan vagyok de ez a kineck nem is olyan rosz
13.
13.
adye
12.
12.
abcd
#3: de akkor már meglehetne várni a következőt is. és ha már azt megvárták akkor miért nem várnak vele az azutánival. kezdjék el fejleszteni aztán 30 év mulva dobjanak piacra egy tökéletes cuccot nem??
11.
11.
Donpedro
Ha jól tudom az Xbox 360-akban butított az USB vezérlő (költségek miatt), ezért limitált az átviteli sebesség. Ne mondja nekem senki hogy a gyakorlati 40-50 MB/sec adatátviteli ráta (USB 2.0) nem elég egy Kinecthez... Szerintem a köv. Kinectben nem új fajta port lesz, hanem az új Xboxban lesz normális USB vezérlő...
10.
10.
csongor1996
Én annak is örülnék ha megvalósítanák az első Natal-os videóban látott dolgokat...
9.
9.
Trapyd
#6: az új ghost recon, ryse, és a star wars kinect mind megkövetelné az azonali reakciót. ha jól sejtem ezeket is a hc játékok közé sorolod.
8.
8.
vincze1211
#3: xbox-ot többen vesznek, mint kinectet.és így, hogy együtt dobják a boltokba több pénzért, így fogyni fog a kinect is, mert te is megveszed az új boxot, mégha a kinect nem is kell.magyarul ezzel megint az embereket kopasztják meg.senki ne higyje, h a microsoftot érdekli, hogy minden háztartásba legyen kinect.őket csak a pénz érdekli
7.
7.
roli33
#3: De, egyszerűbb lett volna, csak gondolj bele mennyi pénzzel kevesebb lenne most nekik.
6.
6.
T3te
#5: Ezért nincsenek rá hc játékok. Gyerek és party játékok vannak rá. Nem értem miért működésképtelen. Csak nem a HC játékosoknak találták ki.
5.
5.
Trapyd
Maradjunk annyiban, hogy a kinect egy alapvetően működésképtelen dolog. Hiszen történik valami a játékban amire reagálsz egy mozdulattal vagy szóval és a kinect ezt feldolgozza, továbbítja és ezután megtörténik a játékban amit szeretnél csinálni. Vagyis a reakciódhoz képest a játékban csak 1 - 1.5 sec múlva történik meg az amit csinálni akarsz. Ez elfogadhatatlan késés.
4.
4.
jookrisztian
Ennek elég sok valóság alapja lehet, mert a jelenlegi kinekt nem lenne a leírtakra képes elsősorban a felbontás miatt, de az adatmennyiség gyors továbbítását, és feldolgozását sem győzné!!!
3.
3.
Mortis
Nem lett volna egyszerűbb megvárni ezen újításokat s mondjuk mostanában kidobni? Nem, biztosan nem...
2.
2.
McDuff
nagy szavak,nagy szavak...
1.
1.
SLi
ez érdekes h az alapcsomag része lesz a kinect
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...