Jön a Richard Garriott-féle Ultimate Collector

  • Írta: zoenn
  • 2011. december 8.
  • Bejelentés
Link másolása
Bemutatkozott végre, hogy min munkálkodik jelenleg a világűrt is megjárt Richard Garriott. Az Ultimate Collector: Garage Sale egy Ultima-stílusú szociális játék lesz, naná, hogy a Facebook berkein belül. Oké, egy vadi új Ultimának jobban örültünk volna, de ez is valami.

Az Ultimate Collector: Garage Sale a fejlesztők elmondása szerint, egy új, még kiaknázatlan kategóriában indul a facebookos játékok között. Garriott megígérte, hogy ezúttal nem egy újabb mezőgazdasági játékot, és nem is egy boltos programot vagy kisállatneveldét kapunk. Az Ultimate Collector a gyűjtők örült világába enged betekintést. Nálunk is futnak ilyen-olyan aukciós dokumentumfilmek a Discoveryn és a NatGeon, így már nagyjából képben lehetünk az úriember céljaival.

Tágabb értelemben a gyűjtők egy többmilliárdos iparágat működtetnek a világban, a játék célja az, hogy ilyen-olyan kincseket és tárgyakat találjunk, alkut kell kötnünk más emberekkel, vadászhatunk valódi unikum-darabok után, s mindezt a szociális térben.

Kezdetben készíthetünk egy avatárt magunknak, majd egy otthont húzhatunk fel, végül elhatározzuk, hogy összegyűjtünk bizonyos dolgokat. Például régi rádiót, lila kitömött játékot, lakberendezési tárgyakat, könyveket, elfeledett műalkotásokat, történelmi fegyvereket és egyéb régiségeket. Némelyiket meg kell javítani, hogy feltárjuk valódi értékét. Az elemek valódi gyűjtők kincsestárához hasonlítanak, számos információforrás és segédanyag áll majd rendelkezésünkre.

A megszerzett javakat tovább értékesíthetjük barátaink körében, stilszerűen a garázsból. Zálogházak, aukciók és más üzletek is lesznek az Ultimate Collectorban. Tényleg egyedi alkotás a facebookos felhozatalban, nincs megjelenési dátum még, de az igéretek szerint az elkövetkezendő hetekben kipróbálhatjuk majd egy bétateszt keretében. Ha érdekel, iratkozz fel!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...