The Last of Us-utalás az Uncharted 3-ban?

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 9.
  • Pletyka
Link másolása
A hírek szerint a Sony meglehetősen tudatosan készült a hétvégén bemutatandó The Last of Us promózására: már az Uncharted 3-ban is elrejtettek egy utalást az új PS3-exkluzívra vonatkozóan. Persze a feltételezés csak akkor állja meg a helyét, ha elhisszük, hogy egy gyilkos gombafajról szól majd a játék.

A teaser előzetes különös állatfaj: alig pár másodperc, sokszor minden fontos infó benne van, de mi mégsem tudunk meg belőle semmit, hiszen nem tudjuk, hogy mit kellene megtudnunk. Értitek. Hasonló a helyzet a The Last of Us esetében is, mert bár a játékot csak a hétvégén, a VGA 2011-en fogják bemutatni, a sajtó és a játékosok szépen, lassan összelegózzák a részleteket.

Az első teaser és a később megjelent kép alapján világos, hogy az emberiséget valamilyen fertőzés tizedeli, a második, jól ismert hangyás videó alapján pedig az IGN találta ki, hogy egy bizonyos gyilkos gombafaj állhat a háttérben: a teaser egy BBC-dokumentumfilmből származik, amiből kiderül, hogy a szóban forgó gomba végez ezekkel a hangyákkal, mégpedig úgy, hogy a testükben telepszik meg, és ott fejlődik ki. A videóból minden kiderül, és a képek láttán horrorötletnek simán elmenne a dolog.

Ha ezt a feltételezést elhisszük, az Uncharted 3-ban talált újságcímlap csak megerősít bennünket: hiszen ahogy az alábbi videóban látható, Nathan egy cikkre bukkan, aminek a szalagcíme szerint "a tudósok még mindig próbálják megérteni a halálos gombát". Ami biztos, hogy az újság nem utólag került a játékba, már a megjelenés után látható volt ennél a jelenetnél - úgy tűnik, a Sony (vagy maga a Naughty Dog?) tudatosan építette fel a The Last of Us promókampányát.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...