Nem tetszik a veteránnak a Call of Duty-reklám

  • Írta: InGen
  • 2012. január 3.
  • Érdekesség
Link másolása
Valószínűleg senki nem ivott annyit Szilveszterkor, hogy elfelejtse a Modern Warfare 3-hoz készült "The Vet and the N00b" reklámot, amiről a legtöbben azt gondoltuk, hogy nagyon vicces. Nos, egy igazi veterán katona nem osztja a véleményünket: szerinte undorítóbb már nem is lehetne.

A US Army Special Operations Command ejtőernyős katonája, D.B. Grady nem átallott egy cikk keretein belül kifejezni ellenvéleményét a Modern Warfare 3 ominózus reklámfilmje ellen, melyben Sam Worthington és Jonah Hill viccesen adja elő a háborúskodást.


"Tíz évnyi folyamatos háború, több ezer amputált sérült, rengeteg zászlóval fedett koporsó és több száz gyásszal átitatott közösség után senki nem mondta annak, aki ezt a reklámot készítette, hogy ez talán kicsit sok lesz, és inkább mutassunk jeleneteket a játékból?" - teszi fel a kérdést Grady, aki maga is Afganisztánban harcolt, s szerinte ez a kisfilm leegyszerűsíti az egész háború gondolatát.

Ráadásul mivel az afganisztáni helyzet fokozódik, és Irakot még éppen most próbálják meg kiheverni a katonák, Grady szerint a reklám időzítése a lehető legrosszabb.

60.
60.
Trapyd
#59: Ja és ezt a mi veteránunk is benyalta elhitt valamit és vakon megbízik a kormányában. GZ
59.
59.
Trapyd
Gratulálok mindenkinek aki nem tud mást mint a saját igaz vagy annak vélt véleménye alapján vagy miatt a másikat szapulni. Lehet újjal mutogatni, hogy ő kezdte meg blablabla, de mi lenne ha nem ez lenne a fontos hanem, hogy normálisan viselkedjünk egymással? Persze értelmesen kellene gondolkodni, mert a háború erőszak vagy bármi ilyesmi csak arra szolgál, hogy hatalmat gyakoroljanak mások felett. Legyen szó bármiről, mindíg a probléma okát kell megszüntetni és a háború az nem erre való. Kíváncsi vagyok ti honnan tudjátok mi az igazság? Talán Gyuluska a belvárosi Uruk Hai mondta el? Egy háborúban, de szinte mindenhol máshol is mindenki a veri a mellét, hogy neki mennyire igaza van és akár ideológiát is gyártanak a dologhoz ezzel mutatva nekik mennyi joguk van háborúzni. Mi soha a büdös életben nem fogjuk megtudni mi a valódi igazság és ahogy már mondtam nem is ez számít.
58.
58.
simon 555
#57: Szóval igazam van:)
A múltat márpedig el kell felejteni.Nem a tanultakra gondolok hanem a múltbéli eseményekre.És a jövőre meg a jelenre kell koncentrálni.
57.
57.
Motörhead
#56: "...Az már a múlt.Ideje lenne elfelejteni és a jövőre koncentrálni..."

Az első osztályban tanítottak meg írni olvasni!! Felejds el!
56.
56.
simon 555
#55: Á szóval erről fúj a szél:)
Már gyanítottam korábban is de most,hogy leírtad már biztos.
Szóval azért utálják és mondják le néhányan az USA-t mert nem segítettek 56-ban?
Az már a múlt.Ideje lenne elfelejteni és a jövőre koncentrálni...
Az összeesküvés elméletekről meg már leírtam mit gondolok.Nincs semmi számottevő tárgyilagos megdönthetetlen bizonyíték ami hitelesítené őket.
Egyébként az köztudott,hogy Bin Laden CIA-s volt.Még csak nem is titok.Még dokumentum film is volt róla.
55.
55.
goblinfing
#43: Igen szégyellni való hogy MO-ból is vannak kint katonák..minek avatkozunk bele az amcsik buzi dolgaiba? Ők segítettek bármikor is? rohadt jenkik saját maguk csinálták az egész 9-11-et is aztán álszenteskednek itt hogy ők háborús hősök mert terroristákat ölnek na persze. Azt is bemesélik hogy Bin Laden meghalt aki ezt is elhiszi az 1 nagy barom Bin Laden is az USA embere de ezt sokan nem tudják.
54.
54.
Motörhead
#53: "...Akikre ezt a mondatot értettem az szerintem tudja...!

Ha önkritikát gyakorolsz azt ne tedd többesszámba.Most már ideje lesz lepihenned,mert holnap iskolába kell menned.
53.
53.
simon 555
#52: Amint alá is írtam kinek nem inge, ne vegye magára:)
Akikre ezt a mondatot értettem az szerintem tudja.
52.
52.
Motörhead
#51: "...Mennyi szűk látókörű paraszt van ezen az oldalon..."

Tőled tanulom ha nem tűnt volna fel!
51.
51.
simon 555
#49: Ahhoz képest látom nem tudsz normálisan értékelhető módon beszélni....
50.
50.
Motörhead
#48: Na akkor várjuk ide is az usákokat,hogy a cigánygyerekek is eljussanak a lauder iskolába,legalább!
49.
49.
Motörhead
#47: Óóóó kicsi csíra,ha betöltötted a 18. évedet szálljál fel az első katonai gépre Afganisztánba azt kisérgesd a gyerekeket az iskolába. Az meg ne izgasson,hogy amig te apád gerincében lifteztél addig én másfél évet lehúztam a seregben.
48.
48.
simon 555
#44: Igen valóban elítélendő,de néha kell mert ez a kisebbik rossz.
Vagy jobb lenne ha a szélsőségesek nálunk csinálnák azt amit jelenleg az úgynevezett "hazájukban"?Jobb lenne ha itt robbantgatnának iskolákat?Mert ha nem lenne az a háború amit kint vívnak rengeteg ország fiai és lányai akkor semmi sem állna az útjukba.Most lehet jönni mindenféle összeesküvésekkel,de az az igazság,hogy semmi bizonyíték nincs rájuk csak találgatások és a vicces az,hogyha kikerül egy videó vagy egy cikk ami az igazát bizonyítja akkor azt mindenki igaznak könyveli el viszont ha egy olyan bizonyíték jönne ki ami megcáfolja akkor már mindenki hamisítást kiált.
Én egyetértek veled mert igazad van.Én olyanokkal nem értek egyet akik mindenféle összeollózott blogokból próbálják bizonyítani,hogy az odakint lévő katonák a rosszak és a tálib terroristák pedig a jók.
És szerintem akik odakint harcolnak megérdemelnek egy kis tiszteletet amiért az életüket kockáztatják értünk!
(Lehet nem egyetérteni az álláspontommal és le is lehet hordani érte,de attól még én így látom)
47.
47.
simon 555
46.
46.
#43: Te vagy az egyetlen szűk látókörű ebben a vitában, jó lenne ha inkább utána olvasnál vagy kérdeznél a dolgoknak, hogy képes legyél felvilágosultan felfogni hogy mit jelent a háború és hogy kik vívják kik ellen az otthon ücsörgő nagy befolyású urak kénye kedve szerint. Jó lenne ha másnak is a dédapja, nagyapja el tudná mesélni mi a francról szól ez az egész faszság...akkor talán te is felfognád agyilag.
45.
45.
Motörhead
#43: Az idei év legszánalmasabb hozzászólása eddíg a tied,szerintem!
44.
44.
Trapyd
#43: "Ha mindenki úgy gondolkodna,hogy "minek menjek katonának ha tudom,hogy háborúba kerülök és az veszélyes" akkor nem lenne katonaság...."
Mivel a háború egy rohadt nagy "bűn" nemhogy nincs rá szükség, de elítélendő és így katonaságra sincs szükség.

" van amit háború nélkül nem lehet elérni."
Így van nem lehetne elérni azt a sok szenvedést amit okoz. Persze a háború, mint mondtam következmény szóval a kiváltó okát kéne megszüntetni. Erre a kijelentésemre ömlik majd a sav az tuti, de majd akkor válaszolok rá.

"Halnak meg civilek a háborúkban? IGEN!"
Tökmindegy kit és miért, háborúban vagy azon kívül ölnek meg. A lényeg a gyilkoláson van amihez senkinek sincs joga.

Amíg az ember nem szabadul meg ettől a sok "negatív dologtól" addig pusztulásra van ítélve akár belátja ezt valaki akár nem.
43.
43.
simon 555
Mennyi szűk látókörű paraszt van ezen az oldalon...
(kinek nem inge,ne vegye magára)
Azért bármilyen nézetei is vannak az embereknek itt az oldalon szerintem az az első,hogy egy 10 évet szolgált veteránnak jár egy kis tisztelet!
Ha mindenki úgy gondolkodna,hogy "minek menjek katonának ha tudom,hogy háborúba kerülök és az veszélyes" akkor nem lenne katonaság....
A háborút lehet ellenezni és pártolni is,de néha el kellene gondolkodni azon,hogy van amit háború nélkül nem lehet elérni.
Halnak meg civilek a háborúkban? IGEN!
De ha nem lenne háború akkor lehet még több civil halna meg.
És ne nevezzük már honvédőknek azokat akik a saját népüket robbantgatják és ölik(igen a tálibokra gondolok) a gyerekeket mert tanulni akarnak.Én azon az állásponton vagyok,hogy nem számít a kultúrája egy népnek attól még nincs joguk gyerekeket ölni és kínozni azért mert tanulni akarnak.Ja és emlékeztetőül nem csak amerikaiak vannak Afganisztánban hanem szinte minden országból vannak kint katonák közük MO-ról is.
42.
42.
Trapyd
#25: Az a baj, hogy gondolkodni kellene mielőtt bármit teszünk és ezt manapság szinte senki sem csinálja. Minden ami történik, valaminek a következménye és ez leginkább egyszerű és logikus. Miről szól a háború és mik az okai? Csupa undorító dologról és undorító dolgok miatt. A veterán akart katona lenni? Igen, ő akart katona lenni. Tudta, hogy ha kell háborúban fog részt venni? Igen, tudta. Tudta, hogy az ezzel jár? Igen, azt is tudta. Ha nem gondolkodott el ezen, arról senki más nem tehet csak és kizárólag ő és most vagdalkozik ahelyett, hogy legalább most gondolkodna kicsit. Lehet véleménye sőt el is várom, hogy legyen véleménye mindenkinek, de vajon az a vélemény tárgyilagos és logikus? Akármelyik filmet amiben háború van savazni lehetne ilyen alapon. Mielőtt valaki megkérdezi voltam e katona, megmondom NEM. Kötelező sorkatonai szolgálatba kellett volna állnom, de inkább tanultam, semhogy baromsággal vesztegessem az időm. Nem a katonai szolgálat farag belőled embert hanem a logikus gondolkodás és az értelmes cselekvés. Látszik is az embereken, éljen bárhol, tartozzon bármely rasszhoz, hogy hol tartunk és merre tartunk és függöny.
41.
41.
Füles
Ez a veterán balek is inkább a szaros kis országa elnökének nyavajogna, hogy mi a fasznak háborúzgat, ne pedig egy játékot szidjon. Aki meg ki akar heverni egy háborút járjon pszichiáterhez ne pedig a box vagy a számítógép előtt rohadjon.
39.
39.
Ramos40000
#37: Milyen igaz. Amerikai oldalról kb 5000 -en dögöltek meg (kit érdekel, duh...), iraki oldalról pedig 200000 -en! Civilek! Full népirtás...
38.
38.
Motörhead
Ennek a grady nevű állatnak sok szerettel!http://htka.hu/2010/04/07/iraki-meszarlast-mutat-be-a-botranyvideo/

Nézegesd életed végéig te állat!
37.
37.
Motörhead
"...rengeteg zászlóval fedett koporsó..."

Abból mennyi is volt gyerekméretű,GrAdY?Tán kussolni kéne és nem azt észt osztani!
36.
36.
#35: Valószínű, megvesznek első nap 6,5 millió darabot és letöltenek 3,6 millió-t warezről, tényleg rengetegen utálják :D
35.
35.
Mathia$
32: Hehe, inkább a divatbuzik. CoD és Justin Bieber egy csónakban eveznek. Legnépszerűbbek, de sokkal többen utálják mint szeretik xD
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/call-of-duty-modern-warfare-3
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...