Csökkenő WoW-árak, bizonytalan Diablo 3 start

  • Írta: InGen
  • 2012. január 7.
  • Bejelentés
Link másolása
A Blizzardnak hatalmas szerencséje, hogy a BioWare gyakorlatilag durván félkészen adta ki a The Old Republicot, bár nyilvánvalóan így is jópáran pártolnak át, akár csak kis időre is, a jedikhez és sithekhez a World of Warcraftról. Erre érkezik a válasz némi árcsökkentés formájában.

Habár az eddigi tapasztalatok alapján úgy néz ki, egyelőre túlságosan nem kell félnie a Blizzardnak a The Old Republictól, nyilvánvalóan azért minimalizálni szeretnék a veszteségeket: ebben segíthet, hogy a két utolsó kiegészítő, a Wrath of the Lich King és a Cataclysm árát is csökkentették Európában: előbbi 19,99 euróba fog kerülni, míg utóbbiért 29,99-et kell letennünk a pénztárnál.


S akkor ugorjunk egy kicsit. Továbbra is bizonytalan a Diablo 3 megjelenési dátuma. Habár a béta indulásakor még 2011 végét, majd nem sokkal később már 2012 elejét lőtték be, a legutolsó hivatalos nyilatkozat szerint jelenleg 2012 első negyedéve a célpont - vagyis teljesen bizonytalan, hogy mikor érkezik harmadszorra az ördög.

Ráadásul a Blizzard elmondta: a bétát nem fogják leállítani, csak közvetlenül a megjelenés előtt, s a megjelenési dátumot pedig legalább 2 hónappal előre be fogják jelenteni. Ezek alapján tehát minimum tavasz lesz, mire kezünkbe vehetjük az anyagot.

41.
41.
Elyas
#36: én nem hinném hogy a Torchlightot a bármelyik H&S be kell sorolni ugyanis azok készítik akik a Dio1 et akiket azóta már kidobtak szal szerintem vethetnél rá egy pillantást

#35 én várom a Diót de a TL2 még annál is inkább főleg mert olcsobb... az első résszel gondolom játszottál? :D
40.
40.
Stranger666
#37: LÁtom te is tisztában vagy vele, hogy a rúnarendszer a szintezés a skillek rendszere mind teljes mértékben megváltozott... akik a sc2-t fikázták is ezt mondták, hogy dettó ugyanaz és ők is kurva nagy baromságot beszéltek.
38.
38.
simon 555
az SWTOR-nak is ugyan az lesz a sorsa mint az STO-nak.
jó játék az STO és jól is indult.Sikeres volt a megjelenéskor erre most mégis F2P lett.
ugyan ez lesz a SW-vel is.1 évet adok neki,max másfelet és már be is fogják jelenteni,hogy hamarosan átáll a játék F2P-ra.
37.
37.
Lordnekroseth
Ne azért ne legye negy játék se jobb mert ez Diabló vagy mert Blizzard, hanem azért mert tényleg anyira jó. De sajnos akármennyire ugyanolyan mint a többi kiadó játéka, a neve miatt akkor is isteníteni fogják, még ha dettó ugyan az is mint az elődje, ami lehet, hogy jó volt és ez is lessz ugyanojan jó, csak az a baj, hogy nem 10 év elmúltával kell rekreálni a játékot. (mégcsak nem is igazán folytatni, max történetileg, de játéktechnikailag ugyan az, akkor számomra nem új rész, max folytatás.)
Ui: Az swTort az életben nem fogod 2-3 nap alatt végigtolni 50 ig. Ha 24 órát játszol talán.
A ttánba meg szarok úgy ahogy van, indulhat extrémszuperfantasztikusan. ha tudom, hogy a Blizzardba nem bízhatok már és 2 év múlva elfossák a szarba és az egész arra fog menni, hogy húzzanak le és minden patch csak arra szogál hogy kihúzza a játék időd valami értelmetlen farmolásra.
36.
36.
Stranger666
#35: Azt várhatod, hogy a Diablo 3-nak akármelyik H&S is odacsapjon...
35.
35.
daenath
"Továbbra is bizonytalan a Diablo 3 megjelenési dátuma"
Miert nem lepodok meg ezzen? A Blizzard hirhedt a csusztatasrol, szerintem orulhetunk ha nyaron megjelenik, remelem a Torchlight 2 lesz annyira jo hogy adab.szon a Diablo 3-nak, legalabb felebredne a Blizzard, hogy nem ok az istenek :)
34.
34.
Ra1D3n
#29: Én magam nem játszottam az SW:TOR-al, de haveromnál láttam milyen és nagyon bejött. Ami miatt nálam hatalmas előnyben részesül a WoW-al szemben, az az, hogy mindegyik karakter sztori orientált és így lehet előbbre és előbbre jutni az adott kaszt történetében, ilyen a WoW-nál nincs. Másrészt az 1 óra gameplay amit haverom mutatott a béta időszakában, egymagában több szórakoztatást nyújtott mint a másfél hónap amit a WoW-ra szántam...
33.
33.
Elyas
#29: én semmit sem tudok róla még azt se hogy milyen stílusba lesz(fantasy v sci fi...) de sazerintem ugy 2014-15 körül fog megjelennmi
31.
31.
Spider925
#29: Veldsparnak igaza van (#30as komment)
én még annyit fűznék hozzá,hogy néztm pár live videot SWTOR-ról. összességében kb 2 órát. na ez pont elég volt,hogy eldöntsem: nem kell :)
30.
30.
Veldspar
#29: "WoW - Ragnaros hun chaten nem repesnek érte..."

Ha a CoD-ról érdeklődnék egy BF játék alatt, szerinted milyen véleményeket kapnék? :)

Titan: kb. annyit lehet róla biztosan tudni, hogy a WoW mellé és nem a helyére szánják, ill. a legtapasztaltabb fejlesztőik dolgoznak rajta.

29.
29.
Speper
SWTOR-t szvsz csupán a neve adja el. Gondolom sokan játszanak vele úgy, hogy jajj Star Wars akkor must have kategória, bármennyibe is fáj, bármilyen is a gameplay. Én nem játszottam vele, így átfogóbb véleményt nem tudok mondani, de pl WoW - Ragnaros hun chaten nem repesnek érte.. van aki vissza jön, van aki kipróbálta másnál és azt mondta nem. Várjuk ki hol lesz az SWTOR 7 év múlva....
OFF: A Blizzard új MMO-járól, a "Titan"-ról az idei Blizzconon már lesz szó? Tud valaki valamit az új gyerekről? :D
28.
28.
szinkron
#27: Az én véleményem szerint egyik tábornak sincs igaza. Nem lesz wow verő a játék, de F2P se. Masszív 1,5-2 milliós tömegbázisú rétegjáték lesz, angolul jól beszélőknek, akiket a történetvezetés érdekel.
27.
27.
szinkron
#23: BTW két oldalas review van a pontok előtt, ajánlom figyelmedbe, belinkelni azért nem fogom.
26.
26.
szinkron
#23: Az IGN kritikái rendszeresen olvasom. Kőkemények, megmondják, mi van. Nem a pontozás a lényeg, hanem, hogy ki pontoz.
25.
25.
szinkron
#22: A te érved a következő: "sokkal nagyobb hulladék a játék mint itt leírják", mi alapján? Ez a nesze semmi. Az swtorhoz egyébként napi átlag 1 peccs jön, dolgoznak rajta. Az f2p-t meglátjuk, jön egy nagy hype a 3d star wars filmekkel most.
24.
24.
Gubi
#22: Meglátjuk majd mi lesz, de ilyen esetben tényleg csak azt lehet tenni hogy várunk. Idővel minden kiderül. De ahogy elnézem már készül az 1.1-es patch is és vannak benne szép javítások. Én azért nem gondolom, hogy F2P modellre váltana át, főleg ilyen hamar, mert nagyon nagy a rajongói bázis. Szerintem már emiatt is sokan maradni fognak, de mint mondtam később úgyis kiderül.
23.
23.
Veldspar
#21: Te hiszel még az ilyen pontozós butaságban? Nem baj, majd kinövöd...
22.
22.
turleysqt
#20: Nana,ha előttük kiejted a grind szót szétkapnak gyakorlatilag,nemtudom mire alapozod ezt.Arról, hogy mennyire bugos a játék nemtudom hol írtam, hogy erre reagálsz,nem a bugoktól egy hulladék.Egyébként pont az mmorpg.comon van a legértelmesebb community,akik még a sandbox és régi valódi mmorpg-ket értékelik nem a hulladékokat.Értelem szerűen sok troll van,agyatlan barom,mint mindenhol(ahogy ittis,*mutogat mindenfelé*)

Egyébként meg nemtudom, feltűnt-e, hogy csak azért jöttem a "tömeg hangjával" mert az elöttem szóló is azzal érvelt.

#19 Gubi: Wowra nem reagálok, az is hasonló hulladék manapság

De mindegy, majd fél év múlva amikor F2P modellre vált megbeszéljük újra.
21.
21.
szinkron
#20: IGN:

9.0

Presentation
The dialogue and story is why you should want to play The Old Republic, and it’s presented excellently. The UI needs much more flexibility though.


8.5

Graphics
It won’t push your machine very hard, but the style is consistent and recognizably Star Wars.


10

Sound
Voice acting is superb throughout, the orchestral sound-track slips in and out effortlessly, and everything from blasters to alien-babble is pure Star Wars.


9.0

Gameplay
PvP is brilliant, and the branching story is wonderfully complex. Classes are well-designed. A little quest variety wouldn’t go astray, though.


9.5

Lasting Appeal
Hundreds of hours of content at launch for just a single character. Playing new ones reveals a wealth more.

9.0
OVERALL
Amazing
20.
20.
szinkron
#16: Azoknak "bugos" akiknek szar a gépük. A motor tényleg nem egy bravúr még közepes szintű gépeken sem. Nálam egy quad core i5 2500k és gtx560 kihozza az élményt. A tömeg szava meg lényegtelen. Most komolyan. Az mmorpg.com communitynek mekkora az iq-ja? Húgyagyú grindfesztelők tömege.
19.
19.
Gubi
#16: Mmorpg.com? Hmm, felnéztem, alapjában véve az egész oldal átláthatatlan elsőre de nagy nehezen csak meglett az SWTOR fórum. A sok troll hisztizése mellett, akik annyit tudnak mondani hogy "sz*r ez a játék" 1-2 értelmes hozzászólást találtam amiben leminősítik a játékot.

Amúgy a WoW oldala is már tele van a hasonló hozzászólásokkal, hogy a csökkentett árral is drágább náluk a játék mint amennyiért megvették... a Blizzard most már inkább a játékosok lehúzására és a marketingre fókuszál. Mint az a Binds on Equip pet amit meg lehet venni lol..
18.
18.
Cooper911
Nembaj ha csúszik a D3 legalább lesz idő tolni a Torchlight 2-t. :)
17.
17.
Stranger
WoW már évek óta kint van. Rengeteg patch és kiegészítőlemezzel, alap h idő kell mire beéri egy SW:TOR... Már csak azon áll az egész, hogy mennyire kap tartalmas patcheket az évek alatt.
16.
16.
turleysqt
#14: ja,szerintem se játszott vele, nagyon túldicsérte,sokkal nagyobb hulladék a játék mint itt leírják.Ajánlom figyelembe az egész mmorpg.com communityt és az egyéb site-okét.(játszottam vele blabla)
15.
15.
Gubi
A Blizzard lehet hogy régen tényleg jó játékokat adott ki és hatalmas sikere van a játékainak, de manapság ők is már nagyon sok mindent összedobnak. Amikor kijött a Cataclysm, egyik klánnal épp mentünk volna régi raidekre és olyan hibák voltak a játékban amiknek következtében nem lehetett tovább haladni, még buggolással sem. Olyan hibákat találok még a játékban, amik már amióta eredetin játszok ott vannak és semmit sem csináltak velük, pedig szóltunk miatta.

Az árcsökkentésről annyit hogy: "Ezaz! Most kb annyiért vehetem meg a játékot mint egy éve amikor kijött!" :P

A Star Wars The Old Republic pedig még csak most jött ki, javítják a hibákat, ahogy azt sata3000 is írta a WoW sem úgy indult, hogy minden tökéletesen működött. Részemről egy jól összerakott MMORPG lett, amiben végre van valami szerepjáték is. Egyiknek sem kell legyőznie a másikat, egyiknek sem kell jobbnak lennie a másiknál, két több milliós játékosbázisú MMORPG elfér egymás mellett ahogy azt már írták egy cikkben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...