Kételkednek a piaci elemzők az SWTOR-ban

  • Írta: InGen
  • 2012. január 20.
  • Biznisz
Link másolása
Kételkednek a piaci elemzők az SWTOR-ban, aminek hatására az Electronic Arts részvényei azonnal gyengülni kezdtek. Habár a kiadó és a BioWare csak pozitívan nyilatkozik a Star Wars: The Old Republic fogadtatásáról, úgy tűnik, a játékosok egy része és az elemzők szerint közel sem ilyen rózsás a helyzet.

A Brean Murray Carret & Co elemzőcég küldött szét egy kis észt a befektetőknek, melyben arra hívják fel a figyelmüket, hogy a részvények árfolyamai nem feltétlenül lesznek a korábban várt szinten. Todd Mitchel elmondta, hogy "baljós érzései" vannak a Star Wars: The Old Republic nyereségességét illetően.


"A kezdeti eladások elmaradnak a várakozásainktól, és a játékkal kapcsolatos általános megfigyelésünk is arra késztetett minket, hogy elkezdjünk kételkedni" - tette még hozzá Mitchel. Mindennek az Electronic Arts részvényárfolyama látta kárát némileg: a bejelentés után azonnal 3 százalékot csökkent a részvények értéke, mely így 17 dollár 75 centen áll jelenleg.

22.
22.
hl89x9
hát ha már mindenki jósól ebben az iparágban...
én is azt jóslom, hogy bukta ez a játék és 1 év múlva F2P lesz vagy fejlesztőt vált vagy szimplán pár év/hónap után EA bezárja

amúgy akik védelmezik a játékot annak a figyelmébe ajálanám, hogy még az ingyenes időszak vége előtt lecsökkent a játékosok száma
21.
21.
gamerplayer
#18: Na ja, ez az elemzősmunka se több egy csinovnyik munkájánál ;)
20.
20.
GhostDog24
Remélem ez arra akar utalni hogy jövőre ez is free2play -kategóriás lesz...
19.
19.
turleysqt
A komolyabb forumokon, azt beszélik, hogy kb 400k körül van az active base perpillanat.Ami reális szerintem.És még mindig állom a kijelentésem, hogy fél évet adok neki míg F2P lesz.
18.
18.
A piaci elemző szerintem olyan egy állat, mint egy féllábú troll a porcelánbolt galériáján... (A trollt mindenképp kétértelműen (átvitt és egzakt) kéretik érteni !!!)

Az a baj velük, hogy hülye módon, indirekt beavatkoznak a piacba azzal, hogy vagy túlhypeolnak vagy besároznak valamit. Ezzel is gerjesztve vagy épp csökkentve az érdeklődést vagy annak hiányát...

Nem védem az EA-t, leszarom őket a hülye marketingjükkel, az ótvar originnel együtt, csak vicces, hogy jött egy barom böffentett egy egészségeset, azt minden részvényes összeszarta magát... :)
17.
17.
Ecneb
#12: 11 kommentelő nem én vagyok, másrészt ízlések és pofonok, te így gondolod én úgy.
15.
15.
goblinfing
Még csak most jöttek rá? Én szóltam hogy bukta lesz.
14.
14.
Vurgi
Na még pár tag, és már mindenki itt lesz, aki valamiért ócsárolja a GK-T.. gyertek csak, ez az oldal tényleg erről szól! Én szerintem túl fogod élni azt, ha a képnézegető elvesz teszem azt 20 hosszú és unalmas másodpercet az életedből. Az unokaöcséd jobb képszerkesztőt csinál? Mért nem mész el és azt nézegeted ahelyett, hogy itt rontanád a levegőt? Ha meg nem tetszik az, amit olvasol, akkor mért olvasod el? Nyugodtan letörölheted magad, és hidd el, neked is jobb lesz, mert végre nem lesznek ilyen földöntúlian komoly problémáid! Szerinted mért nem ír ide senki a fejesek közül? Mert talán már elege van az ilyen surmókból...
Bocs az off-ért.
12.
12.
Lorthirash
#11: enceb et ezt honnan szedted? ez egy nagyon nagy hülyeség egyszerűena z az igazság hogy az SWTOR MESSZE elmarad pl a wow-tol
11.
11.
Füge
Gondolkozzatok egy befektető fejével. Nyilván, ha befektetsz akkor a haszon érdekében teszed. Az elemző és a hitelminősítőcégeknek van értelmük. Ha már vagy olyan rendes, hogy befektetsz komoly pénzeket egy vállalatba, az a minimum, hogy tudd mi folyik ott, jó helyre került-e pénzed. Nincs itt semmilyen gonosz összesküvés. Az elemzők is adatok alapján dolgoznak. Ha ezek a várt alatt teljesítenek az nem őket minősíti. Amugy nincs bajom az swtorral, ha lesz gépem hozzá majd megveszem, csak egy-két sztori szálat szartak benne eléggé el.
10.
10.
Ecneb
persze hogy kételkednek, főleg ha konkurens játékpiac pl WOW fizet nekik, hogy kételkedjenek...
9.
9.
volkornka
#6: Egyet értek. De még ha igaz is amit ezek az elemzők, minősítők mondanak, még akkor is undorító hogy ezzel befolyásolják a befektetőket. Lehet ,hogy nem így van de én csak manipulációt látok ezekben.
8.
8.
Gariss
Mr Szakértő ismét megszakértett mindent. Köszönjük.
7.
7.
_Tappancs_
#3: Ezek a hírek vannak.. Az információ éhes embereket, avagy hírfüggőket nehéz olykor kielégíteni, mert nem mindig van értelmes hír . Úgy beszélsz ,mint ha a napi betevőd vennék el... Értelmes hír kell ,küldj be értelmes hírt és a nagy hirtelenség időszakában,majd közlik a komoly ,tartalmas híred. Nem tom mi értelme sírni.

#4: Tény, hogy Mo-n nem is akkora lakossággal, játékbázissal bír, mint a top10-es külföldi játékmagazinok weblapja és nem is akkora pénzmaggal rendelkeznek és nyilván időben se ezzel foglalkoznak napi 8 órában rosszabb esetben 24 órában, hogy Pistike mindig naprakész legyen,mert megérdemli(?) és ez a téma a világ közepe az élet értelme, hogy mikor milyen játék jön ki és mikor mivel tudja magát kényesztetni... Rémes..
6.
6.
_Tappancs_
Nem szeretem az elemző cégeket és a hitelminősítőket(pl: moody)...pár okos, úgy gondolja, hogy, talán, meglehet,esetleg, meg van rá az esély, feltehetőleg,,, és aki hallja aszerint fog eljárni és mintegy önbeteljesítő jóslatként(ami nagyszerű manipuláció is lehet) a talán, lehet, esetleg, meg van rá az esély, valóban bekövetkezik, mert arra terelődik a tömeg, akiknek a mozgása valóban meghatározhatja, hogy valami pozitív vagy negatív lesz.. Csodálatos ez a rendszer és mechanizmus....Ők majd segítenek a befektetőknek alapon, saját kétségeiket ültetik el bennük.. inceptio :D
5.
5.
Hab
"A kezdeti eladások elmaradnak a várakozásainktól..." Mégis mennyi eladást vártak egy fizetős MMO-tól??? Legjobb tudomásom szerint kb 2 millió példány fogyott, ami ebben az esetben igen szép és még ha a negyede le is lépett (ez csak feltételezés) az ingyenes hónap után, akkor is bőven szép eredmény tud produkálni.
Na Nekro megbékéltél a játékkal? :)
4.
4.
daenath
#3: Teny hogy nem Mo. top 10 online jatekmagazin koze tartozik, tul sok a bulvar/semmitmondo hir, lassan mar "blikkapocs" lesz a neve :))))
Amugy hiabba rinyalsz, mar tobben szoba hoztak a szerkesztes gombot (tobbek kozt en is), arrol mar nem is beszelve hogy a 15 eves unokaocsemnek profib a kepbongeszoje/nezegetoje a blogjaban mint itt, pedig ez alitolag egy profi site, nem egy blog, hmmmm!!!
3.
3.
Lordnekroseth
Jézusom! Befejeznétek ezeket a félspekuláció semmiről nemszóló híreket? Ennyire viszaesett a minőség? Az ember rákattint egy hírre automatikusan és spekulációt olvas a spekulációkról.

Inkább ne legyen 2 napig 1 hír se, de utánna egy értelmeset olvassak.
Már azon gondolkozom kiszedem a könyvjelzőkből a Gk-t.
És a nyomorult edit gomb sehol sincs még mindig.
2.
2.
ribizly
Először is ki szeretném hangsúlyozni, hogy alapvetően ellenzem az összes MMORPG-t, mert túl sok időt emészt fel és én magam ismervén mennyire függővé tudok válni, soha egyel sem játszottam. Szóval pusztán szoftverfejlesztői ismereteim és élettapasztalatom alapján írok ide:
Ezen azért nem kell olyan nagyon meglepődni. Egyrészt ez még távol áll attól a stabilitástól, amit a WoW-ban összehoztak hosszú évek alatt. Azt a rengeteg javítást és módosítást ez is át fogja még vészelni, amiket a hasonló játékokban meg kellett ejteni, hogy eljusson abba az állapotba, amikor a nagyon idegesítő hibáktól már mentes a rendszer... Ameddig meg ez az állapot nem áll be, a játék veszteséges és csak költséget termel, hiszen a játékosok is visszamennek az eddig jól beváltra...
1.
1.
volkornka
Ezért nem szeretem ezeket az elemzőcégeket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...