Mass Effect 3 - a szinkronhangokról bővebben

  • Írta: zoenn
  • 2012. január 31.
  • Videó
Link másolása
Nem újkeletű eset, hogy egy-egy AAA-kategóriás játék mellé vérprofi hollywoodi színészeket kérnek fel a kiadók, nos a Mass Effect 3 esetében is ez a helyzet. Azt már tudjuk, hogy Freddie Prinze Jr. kölcsönzi James Vega hangját, de mi a helyzet a többiekkel?

Az EA komplett előzetest szentelt a Mass Effect 3 karaktereit szinkronizáló neves szinkronszínészeknek. Az már biztos, hogy Martin Sheen visszatér Illusive Man szerepében, Seth Green újra Jokert szólaltatja meg, míg Ali Hillis Liarát és Jennifer Hale FemShepet. Ugye Freddie Prinze Jr. lesz az önfejű katona, James Vega hangja, míg az új szereplőt, Diana Allerst Jessica Chobot kelti életre. Nem semmi lista, de nem csodálkozunk ezen, a BioWare mindig is adott a minőségre. Egy csokornyi új képpel és trailerrel szolgálhatunk a mai estén. Köszönjük, giga321!

49.
49.
Giggsy
#48: Egyrészt amennyire lehet tudni, már római kori írásokban is vannak melegek, arról nem is beszélve, hogy megannyi közismerten meleg költő volt a történelem során (Oscar Wilde, vagy Arthur Rimbaud akik messze nem 20. századiak voltak, nem is beszélve az ókori görög Sappho-ról - aki a pasikat elítéli, az a csajokra se csorgassa a nyálát) és megannyiról pletykálták, hogy azok, de soha nem bizonyosodott be (igaz nem költők, de ilyen volt Shakespeare, vagy Da Vinci is) Szóval lehet nem szeretni őket, de azt mondani, hogy a 20. század miatt "jöttek létre" erős ferdítés. Az persze tény, hogy korábban nem voltak ennyire középpontban, de attól még léteztek, csak legfeljebb az volt a kevesebb, aki bevallotta/kipróbálta. A többi felsorolt dologról meg csak annyit, hogy rákos pl biztos nem volt ennyi, de mikor az orvostudomány gyerekcipőben járt, mégis honnan tudták volna megmondani, hogy XY rákban halt meg? 3-400 évvel ezelőtt az emberek várható átlagéletkora jelentősen rövidebb volt, így sokan meg sem érték, hogy rákosak legyenek. A cukorbetegségről már ie 2. századi feljegyzések is vannak, és az 1600-as években dokumentálták először nyugati orvosok. Szóval az igaz, hogy a technika fejlődésével ezek a dolgok eldurvultak kissé, de erőteljes túlzás azt állítani, hogy a 20. század előtt nem is léteztek....
48.
48.
Raatkainen
#46: Ez a 20. század mellékterméke. Ugyanúgy mint a cukorbetegség, az AIDS, a rák és még sorolhatnám.
47.
47.
Veldspar
#42: Hamár BSG, akkor Michael Hogan is benne volt az ME2-ben. Ajánlom nézzetek szét a játék imdb oldalán, nekem legalábbis sok volt az ismerős név. A képeket elnézegetve a "szinkronszínész hasonlít a karakterére" dolgot a mellékszereplőknél is bevetették.
46.
46.
Vopesz
#45: Miért éltél száz évvel ezelőtt? Meg akkor még nem volt internet meg tv, honnan tudták volna, hogy mi van 30 km-rel arrébb :D Az összes történelmi kultúra és birodalom tele van melegekkel, a szentírásokról nem is beszélve :)
Egyébként a hírhez szólva, arra gondoltam, hogy Chobot kisasszony miatt már borítékolható egy 11/10-es IGN értékelés :D
45.
45.
Raatkainen
#40: Szörnyű hogy ennyi félresikerült van manapság. 100 évvel ezelőtt ilyenről hallani sem lehetett, hogy meleg. De ezt az emberiség magának köszönheti.
Eredeti témához hozzászólva: az új szereplők érdekesnek tűnnek és örömmel vettem észre, hogy a régi haverok is visszatérnek a csapatba. Ami a hangokat illeti, egytől egyig nagyszerűek a szinkronszínészek.
44.
44.
Vopesz
#36: :D Basszus új szintre emelted a trollkodást, nagyon jó!
43.
43.
forgonati
#16: Nem, Lance az Hackett admirális hangja volt mindkét részben.
42.
42.
Giggsy
#41: Hackett! Azaz. Igen, benne van az Arrival-ben. És igen Tricia Helfer volt No 6 az BSG-ban. Szerintem amúgy hasonlít magára, csak nem a Baltar agyában élő verzióra. Pl arra igen, akit a Pegasus fedélzetén kaptak el.
41.
41.
Optimus Prime
Sajnálom, ha megtöröm a mássá témát, de muszáj. Lance Heriksen karaktere aka Admiral Hackett benne van az Arrival DLC-ben?! Muszáj lesz megvennem, főleg a 3 demója előtt. Nagyon bírom, mikor az ME1 végén mondja "Hit it everything we got!"
Amúgy az ME castja tényleg ütős, sok ismert és kevésbé ismert név van benne, pl. Star Trek vagy Transformers (nem Bayformers) fanok kiszúrhatnak párat a creditsben. Tricia helfer No. 6 a BSG-ből, jól tudom? Csak mert itt a videóban nem hasonlít magára.
40.
40.
Giggsy
#36: Ez ritka nagy hülyeség. Ezek szerint a filmek nézőinek 40%-a is meleg, mert ott is rendszerint jóképű és bátor a főhős. Amúgy ha megnézed, igen sok játékban meglehetősen rosszarcúak a főszereplők. Pl Marcus Fennix, vagy Captain Price sem tartoznak a kifejezett szépfiúk közé. A bátorság is adott, hisz egy akciójátékban ne már egy Jay Baruchel legyen a főhős, nem?
Ráadásul mikor a melegekről beszélsz, nyilvánvalóan csak a pasikra gondolsz, ami még tovább árnyalja a képet. A játékosok nagyjából 30%-a közismerten nő (igen, erről van kimutatás is: http://en.wikipedia.org/wiki/Women_and_video_games) magyarán mondva a világ gamereinek mindössze 30%-át teszik ki a heteroszexuális pasik. Ezek után komolyan nem is értem, hogy minek erőlködnek a kiadók minden játékba beletenni legalább egy bögyös-dögös macát, ha a többséget úgy sem érdekli...

Szóval, egyrészt légyszi mutass valami statisztikát arról, hogy valóban ennyi meleg gamer van, vagy adj rá egy valóban logikus magyarázatot, hogy miért szeretnék jobban a melegek a videójátékokat a heteróknál. (Személyes véleményem szerint a melegek aránya a játékosok közt a hibahatáron belül azonos a melegek arányával a társadalmon belül. Semmi okát nem látom annak, hogy ők miért szeretnék jobban, vagy kevésébé a játékokat, mint bárki más.)
39.
39.
hedzsooo
#38: Talan csak nem tudatosult meg benned, de tudat alatt mar tudtad, ill. sejtetted regota! :D
Manapsag mar semmi nem ciki, ne fogd vissza magadat, legyel modern, haladj a korral, a valtozassal! :D :D
38.
38.
#33: Basszus, én azt hittem addig Jennifer Hale fenekét bámulom, nem tudtam, hogy ilyen szexi is tudok lenni :D Ezek után kezdem érteni a 40%-ét. (Bár ha magamat szeretem akkor is már "az" vagyok ?! :DDD)
37.
37.
hedzsooo
#36: "mit gondolsz miert egy jokepü es bator pasi a föszereplöje a legtöbb jateknak?" - Khmmm..., MIERT? Miert nem pl. egy gyava es rettentoen csunya, de tenyleg miert??? Most mar aruld el legyszi, ne hagy abba! XD

Ja, majdnem elfelejtettem: mert a jatekosok 40% buzi... -_- :P
36.
36.
donkutyafasz
#34: Igen, de a te szamaid a lakossagra vonatkoznak, a gamerek között viszont sokkal több meleg van, mit gondolsz miert egy jokepü es bator pasi a föszereplöje a legtöbb jateknak?
35.
35.
Giggsy
#16: Lence Henriksen az Shepard N7-es parancsnokának a hangja volt. A nevére nem emlékszem, csak arra, hogy a karaktert nem láttuk az Eljöveteles DLC-ig, csak a hangját hallottuk. Mordin-nak egész más volt a hangja, ő egyébként benne lesz a 3. részben is, láttuk a trailerekben.
34.
34.
Giggsy
#29: Nem mintha bajom lenne a melegekkel, de miért lenne a játékosok 40%-a meleg? Mármint a lakosság számra levetítve a felvállalt melegek száma lehet úgy 5%, a fel nem vállaltakkal együtt legyen mondjuk 10. Ebből, hogy jött ki ez a 40%? Amúgy a BioWare volt az egyik első, ahol engedtek meleg kapcsolatokat a játékokban, szóval a kérdés teljesen jogtalan.
33.
33.
hedzsooo
#30: Varjal mar! :D Te a formas popsi(da)t bamulod egesz jatek alatt??? XD :D

Es abba jol bele is tudod elni magad??? :D :D

Nekem tovabbra is a ferfi kari az, akivel szerepjatekot szivesebben tolok, de biztosan velem van csak a gond..., hogy heteroszexualis fiu letemre hetero fiu karakterrel jatszok egy szerepjatekot, aki a lany NPC-k fele nyitott, erdeklodik. :) Bar lehet ez beteg es a legunalmasabb dolog amit elkovethetek! XD :D
32.
32.
hedzsooo
#29: "Azt igazán sajnálom hogy a férfi Shepard-ömet nem tudom összehozni Garrussal vagy Alenkóval, Bioware-nek talán problémája van a melegekkel? Hiszen ők teszik ki a játékosok 40%-át." - LOL, hat mindig tanul valamit az ember, ma is sikerult gazdagodnom egy fontos es minden bizonnyal pontos infoval itt ebben a kommentben! XD :D
31.
31.
#30: Szerkesztés gomb ? :)

Snookit meg ügye úgy szeretjük a maga egyszerű pórias módján ahogy van .. :)
30.
30.
#29: Ha a játék engedi (úgy általában) én mindig női karakterrel tolom, elvégre mégis kellemesebb egy formás popsit bámulni egész játék alatt :)
Az elsőben nagyon örültem a Liarával való kalandnak, a másodikban kérdés nélkül kinyírtam volna annyira idegesített... Tali, az elejétől fogva imádni való karakter akár csak Kasumi... Samarában pedig van valami elegáns visszafogott robbanásig feszült energia, imádom úgy ahogy van. A pasik közül Garrus és Morin nagyon szimpatikus illetve Thane is a maga módján, a többiek meg egyszerűen inkább csak vannak :)

Szerintem a kettő, játékmenetileg gyorsult, könnyebb lett, de sokat egyszerűsödött is (és itt nem jó értelemben értem). De azt nem mondanám, hogy rossz lett. Összességében szívesebben játszok a másodikkal, főleg a mellék-küldik miatt, mert a fő szál az szimplán csak szánalmas.
29.
29.
donkutyafasz
#28: Egyetértek, Miranda a tipikus sztripperwarrior, egysíkú és unalmas. Ha női karakterekről beszélünk akkor talán Tali a legfinomabb. Azt igazán sajnálom hogy a férfi Shepard-ömet nem tudom összehozni Garrussal vagy Alenkóval, Bioware-nek talán problémája van a melegekkel? Hiszen ők teszik ki a játékosok 40%-át.

Az új szereplők nem igazán tetszenek, Chobot az egész karrierjét annak köszönheti hogy megnyalt egy psp-t, bár jó a hubbája meg kell hagyni, a játékban úgy néz ki mint Snooki. Ha ehhez hozzátesszük Vegát (aki tiszta Vinnie), meg van a fél Jersey Shore. Vega és Shepard homobunyója kicsit lehozta a kedvem ha a demo nem győz meg akkor meg se fogom venni, a 2-ben amugy is csalódtam, szörnyű volt.
28.
28.
Én voltam az egyetlen akit Miranda olyan mértékben idegesített, hogy végig azt sajnáltam, hogy nem lehet fejbe lőni ? Nem volt olyan küldetés amikor nem próbáltam meg vagy százszor, hátha sikerül, de sajnos nem :( A csapatbónusz persze jó volt, de azért örültem volna, ha kinyírhatom, mint azt az ostoba, melák, bunkó, csökevény, idióta, seggfej krogant... :D
27.
27.
kryszisz
#21: Elvben a Witcher 2 magyarítását jegyző cég zöld utat kapott, úgyhogy vagy magyarul jön ki. vagy egy-két hónappal a rendes megjelenés után adják ki magyarul! Ami nem jó, mert érettségi:D
26.
26.
kryszisz
#23: Én is őt várom!!! Most. hogy a Chuck-nak vége legalább itt láthassam/hallhassam:D
25.
25.
Veldspar
#16: Henriksen Admiral Hacketthez adta a hangját, nem Mordinhoz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...