40 millióan Call of Duty-znak világszerte

  • Írta: fojesz
  • 2012. február 11.
  • Biznisz
Link másolása
Az Activision szerint a Call of Duty-sorozat 40 millió aktív játékost számlál, akiknek a fele a legutóbbi részt, a Modern Warfare 3-at tolja. A kiadó megerősítette, hogy idén is kapunk egy epizódot, és a 7 millió felhasználóval rendelkező Call of Duty: Elite is folyamatos fejlesztés előtt áll.

Az Activision Blizzard pénzügyi helyzetjelentése után kiderült néhány érdekesebb szám és fejlemény a Call of Duty-szériával kapcsolatban, így többek között azt is megtudtuk, hogy a sorozat egyes részeivel 40 millió játékos játszik aktívan világszerte. Arányában a legtöbben természetesen a Modern Warfare 3-tulajdonosok vannak, akik online játék terén is felülmúlnak mindenki mást - még a Black Ops-playereket is bő 12 százalékkal játsszák le a pályáról.

A kiadó bejelentette, hogy 2012-ben is lesz Call of Duty, amiről egyelőre csupán annyit lehet tudni biztosan, hogy FPS lesz, illetve Eric Hirshberg, az Activision Publishing fejesének elmondása szerint "már most fantasztikusan néz ki, és jelentős innovációt hoz a sorozatba". Mindeközben a Call of Duty: Elite szolgáltatás is folyamatosan fejlődik majd, a következő két hónapban új fícsörökkel bővül a rendszer, továbbá az idei CoD megjelenésével elrajtol a rendszer 2.0-s verziója is.

Azért az Elite még nem akkora szám

A Call of Duty: Elite jelenleg 7 milliós felhasználói táborral és 1,5 millió aktív előfizetővel rendelkezik, s bár első blikkre a szám korrektnek tűnhet, azt az Activision is elismeri, hogy több tekintetben is elügyetlenkedték a rendszer indulását, ezért nem is ünneplik kiemelkedő sikerként azt. A D.I.C.E. Summiton tartott előadás során Hirshberg elmondta, hogy a kiadón belül is voltak kétségek az Elite-et illetően, még arra sem vettek mérget a cégnél, hogy az Activision valóban el tud indítani egy ilyen ambiciózus szolgáltatást.

Hirshberg szerint a számok jók, de azért messze vannak a győzelemtől, és volt miért izzadniuk. A rajt nem sikerült túl jól, voltak technikai problémák, a rendszer nem tudott megküzdeni a játékosáradattal, többen nem tudtak bejelentkezni, mások lagot tapasztaltak, ráadásul az Activision sem tudott normális kommunikációt folytatni ez ügyben.

Szintén óriási kihívás volt, hogy a játékosokat az éves tagdíj fizetésére ösztökéljék (ne szépítsük, a haszonszerzés legalább annyira fontos az Elite szempontjából, mint a közösség összefogása), hiszen addig ingyen játszhattak, érhettek el minden szolgáltatást. A kiadónak azt kellett megértetnie a felhasználókkal, hogy megéri a prémium opciót választani.

Az Activision azt mondja, a jelek szerint most minden pozitív, persze a 40 millió potenciális előfizető közül még mindig van kit átcsábítani a sötét oldalra. Kíváncsian figyeljük tovább az Elite pályafutását!

51.
51.
Axy13
Hali.Egy kis segitségre lenne szükségem.A MW3 elitre fizettem elő és már játszottam pár bajnokságot és érmeket is nyertem...de a negyedik játék után nem tudtam megnézni a helyezésemet és az előző játékokban megnyert érmek közül is eltűnt kettő..!!Azóta csak az első party eredményét tudom megnézni és ez az érem maradt csak meg.Mi lehet a probléma?Ha valaki tudna tanácsot adni megköszönném....
50.
50.
Elyas
#47: naná már csak azért is mert a single is sokkal jobb + a multi is jobb szerintem
48.
48.
ribizly
Lehet azért érzem így, mert PC-n tolom ezeket a multiFPS-eket, de számomra játéktechnikailag, élvezeti értékben és minden egyéb téren a BF3 nyert. Pont tegnap történt, hogy leültem haverokkal CS-zni egy kicsit (ugye nem ment a steam, de szerverekre ettől még evvel lehetett menni), majd amikor visszatért kicsit L4D2-ztünk, majd felmentem egy csöppet BO-zni (nem, az MW3 nem tetszik, hiába vettem meg drága pénzért). Majd ma reggel ráébredtem. Igaz még csak ~22 órát toltam bele a BF3-ba de egészen egyszerűen nem említhető egy lapon egyik hasonló játékkal sem (jó, az L4D más kategória, de nem akkora fun már). Minden téren fejlettebb a jelenlegi felhozatalnál és ez egy pár óra után eléggé frusztrálóvá teszi a többit...
47.
47.
p3ti
#41: Jé van olyan ember rajtam kívül aki szerint sokkal jobb a Bad Company 2 mint a Battlefield 3 ? +1 !
46.
46.
adam25
45.
45.
shatterhand
#28: ennek se volt sok értelme, de adok egy szmájlit:)))
44.
44.
adam25
azért a Frostbite 2 odavág ennek a 2011es cod4nek XD
42.
42.
Elyas
#14: ki mondta hogy eladták? :D

sok kis kalózka leszedte :)
41.
41.
Elyas
#29 én most éppen MW2 zök (nincs kedvem 13k kidobni egy majdnem ugyan olyan játékért) és a friend listám kb 20 főből áll. Ezek közül mindegyik első sorban MW2 zik, viszont léegalább 15 en játszanak csomó más játékkal is (TF2,AoE2, EE.,ME2, DA:O,BF) de egyikük sem játszik az MW3 mal vagy a BF3mal. Meg tudom őket érteni: A BF:BC2 jobb mint a 3, az MW3 ban meg annyi az újítás hogy berakták a Survival módot(Ez az egyetlen dolog ami bejön az új részben de ez nagyon ) szóval nem értem mért van mindenki bezsongva egy jó játék folytatása miatt. Eleve nem lehet jobb mivel 90% ban ugyan az mint elődje(ha jó játékról van szó és nagy kiadóról).
Jah és pár embernek: SZUBJECTÍV VÉLEMÉNY! tanulják meg páran a szó jelentését
40.
40.
Hubert Cumberdale
Asszem a heti trollkodásom is megvolt ;)
39.
39.
Hubert Cumberdale
#36: http://www.ezmiez.com/wp-content/uploads/2012/01/KRqUl.gif
36.
36.
mephi
#34: "főleg, hogy úgy sem értelmezitek rendesen, amit írok"
Na akkor fuss neki még egyszer annak amit írtam. Ha elsőre nem megy, majd megy másodszorra. Sehol nem írtam ilyet, hogy az első mmo 7 éve jelent meg...
A fröcsögő fanok közé meg Te is beletartozol, aki ilyet nyilatkozik:
"Az mmo rpg-k pl egy lejárt cuccok, mert ugyan azt adják ki csak más skinekkel, meg máshogy hívják a képességeket, de az fps-ekre ezt nem lehet elmondani, attól, mert van ilyen cod meg bf, amik ugyan azok évek óta."
Nem értem, hogy miért kell hinteni az észt egy témakörben, megszabni, hogy mi a jó játék, és mi nem. Miért nem lehet elfogadni, hogy másoknak más tetszik? Miért kell csuklóból, totál hozzánemértő módon lefikázni valamit?
Részemről itt befejeztem, nem óhajtom ezt a kilátástalan szélmalomharcot folytatni egy olyan emberrel, aki képtelen a normális kommunikációra.
35.
35.
NoRush
Sírhatnékom van tőletek. Undorító emberek generációja a mostani 10-18 éveseké. Tudjátok mi hiányzik nektek? Az atyai pofonok....
34.
34.
Hubert Cumberdale
#27: Mivel nem vitázni akartam, csak a fanok mindig jönnek fröcsögni, ezért erre már nem reagálok (főleg, hogy úgy sem értelmezitek rendesen, amit írok) csak annyit, hogy az első mmo rpg 97-es, ami óta nem 7 év telt el ;)
32.
32.
markoci555
mi a tököm? a cod3 ilyen jó lenne?
31.
31.
Extol
Anno a COD2-ővel sokáig toltam Carentan mapot multiba. Azóta viszont nem játszottam.
30.
30.
HubiTomi
#11: aruld mar el , hogy mondasz velemenyt arrol amit meg ki sem probaltal?! Mind2 jatek nagyon jo evekig Cod oztam de most BF3 azok mert jobban mejon h taktikusabb, csapatmunkat igenyel es raadasul jarmuvek reven valtozatosabb mig a cod evrol evre ugyanaz. Jo jatek a cod alairom csak dobaloznak itt az eladasokkal. ha ezelott codoztal van egy klanod pl ami atter az ujabb jatekra mint most a MW3 akkor egyertelmu h megveszi mindenki raadasul ujabb emberek probaljak ki. DE ...teny h nem valtozik a jatek evrol evre ugyanaz. a zsidok eladjak a dlc ket jo aron. majd ev vegen kiadjak az uj codot 2 palyaval es a dlc-k jo aron elkelnek majd. Nem idiotak uzletileg megeri abszolut mert megveszed ugyis csak Gec.s.g a jatekosokkal kapcsolatba. Veled ellentetben alairom h egy jo jatek es nem fikazom de most jelenleg en a battlefieldet jobbnak tartom eladasokat felreteve. Visszaterve a sebessegre a BF3 egyatalan nem lassu! Feeling...a tekkennek is megvan a feelingje. ertelmes kommentjeid vannak...
28.
28.
Dagobertbácsi
#4: bf 3-at tedd be a bankba kisfiam az egy rakás sz*r!!! EA-nél ami ér v mit sz tem az a Medal of Honor!!!
27.
27.
mephi
#21: Anno az fps-ek olyan nevekkel indultak el, mint a Wolfeinstein, majd Doom, később a Quake, Unreal, CS, BF és CoD.
A mmo piaca még nagyon friss, hiszen a wow is még csak hét éves. De tedd majd mellé az idei GW2-t ami ha megjelenik alapjaiban formálja majd át ezt a piacot. Van fejlődés ott is, max neked nem tűnik fel.
A Dio3 meg kétségtelenül a Dio2 remakje lesz, kétlem, hogy minden porcikájában hatalmas változást hozna (lesz azért benne újdonság), de én meg fogom venni.
Ha egy CoD rajongó megvehet minden évben az aktuális CoD-ot, ami lássuk be szintén nem a megújulás iskolapéldája (de finoman fogalmaztam), akkor egy Dio3 szerintem tíz-egynéhány év után nem akkora bűn...
Nem kell egy stílusnál leragadni, és hirdetni az igét, hogy márpedig csak az az egy járható út létezik... mert akkor akkora baromságokat hordasz itt össze, olyan blődségeket hozol fel, amire pl a 22-es kommentelő is figyelmeztetett...
26.
26.
Dark_Temptation
#11: hogy mondhatod, hogy sokkal, de sokkal élvezhetőbb, ha csak videókat néztél róla? túl lassú? javaslom a tdm módot nem mintha a rush vagy a conquest lassú lenne! jó közösségi játék?:D ugyan már.. :D mindenki a saját malmára hajt. ebben a játékban a K/D aránya dominál ,ha cod-ban 40/0 statod van és vesztes örülsz a fejednek. ha bf-ben 0-20-as statod van de jól működtök csapatként, és nyertek, azzal annyira megalázzátok az ellent,hogy csak na! a közösség meg tele van vinnyogó kisgyerekkel, akik végig pofázzák az egész meccset! érdekes módon 120 óránál vagyok a BF3-ban de eddig eggyel nem találkoztam! Ebből is látszik, hogy a BF3 komolyabb, taktikusabb játékosoknak való. nagy cod fan voltam míg nem játszottam a battlefieldel! azt ajánlom tégy 1 próbát!
25.
25.
turleysqt
#21: lemaradt:hozzá nem érteni meg lehet, de akkormár érvelni is fölösleges.no offense egyébként.
24.
24.
turleysqt
#21: vétek a wowot és az aiont mmorpgnek nevezni dolog, hogy ezt címkézték rá, de közük nincs hozzá igazából, (egyik) két legrosszabb példa a műfajban.
22.
22.
The Lone Drow
#21: Kár, hogy a Diablo teljesen más, mint az általad említett másik kettő :)
17.
17.
Hubert Cumberdale
#15: Szerintem meg hülyeség egy az egyben. Az mmo rpg-k pl egy lejárt cuccok, mert ugyan azt adják ki csak más skinekkel, meg máshogy hívják a képességeket, de az fps-ekre ezt nem lehet elmondani, attól, mert van ilyen cod meg bf, amik ugyan azok évek óta. Portal, Mirrors edge, Killzone, Bioshock, Resistance, (stb.stb) egytől egyig egyedi játékok, persze sokan vannak, akik nem tudnak fps-t csinálni, de hogy a műfaj ugyanott tart, ebben nincs igazság, már bocs, a tps-ek akkor miben változtak az első tps óta? Úha jobb a grafika? Mass effect az egyetlen ami fejlődik (bár az se sokat). Gears of war nem sokban újult meg az előzőek óta, uncsárted megintcsak nem, assasis is maradt a régi egy két kis javítással, az újakat nézzük, i'am alive, na hát nagyon sok újdonságot mutat... Semmivel nincs jobban lemaradva magához képest az FPS, mint a többi műfaj. És nem mint szentírást vettem ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...