Sony: elszúrtuk a Demon's Souls kiadását

  • Írta: InGen
  • 2012. február 13.
  • Hír
Link másolása
A Demon's Souls nagyon sokáig csak Japánban volt elérhető, és kérdéses volt, hogy valaha eljut-e egyáltalán a szigetországon kívülre is. S miután eljutott, akkor is csak nagyon nehezen lehetett beszerezni. Mindez úgy tűnik, a Sony hibája, miután a cég nem vállalta a kiadást. De már megbánta.

A Sonynál valószínűleg nem a legnagyobb játékrajongók, de valószínűleg nem is a legjobb szakemberek dolgoznak a PlayStation-részlegen az utóbbi időben, ami megmagyarázza, hogy a PlayStation 2 és a PSP sikeres megjelenése után miért született annyi borzalmas döntés. Mint kiderült, ilyen döntés volt az is, hogy a Sony nem adta ki Japánon kívül a Demon's Soulst, szerintük ugyanis nagyon rossz volt a játék.

Az IGN szegezte neki a kérdést a Sony Worldwide Studios nagyfőnökének, Shuhei Yoshidának, miszerint a döntés, hogy nem adták ki a Demon's Soulst Japánon kívül, egy eléggé elbaltázott dolog volt-e? Yoshida elmondta, hogy igen, hatalmas hiba volt, 100 százalékig egyetért ezzel. De azért megmagyarázza.

Odaát máshogy készül a játék

Yoshida szerint elég egyszerű oka volt annak, hogy nem akarták kiadni a játékot Japánon kívül: amikor ők kipróbálták, arra jutottak, hogy annyira rossz az anyag, hogy inkább hagyják. Mindez az úriember szerint annak tudható be, hogy Japánban máshogy készülnek a játékok, mint nyugaton. Míg előbbi esetében minden párhuzamosan készül egyszerre, és nagyon sok ideig nem is lehet tudni, milyen lesz igazából a végeredmény, addig az európai és amerikai stúdiók már nagyon korán készítenek egy prototípust, ami nagyjából visszaadja a végleges játékélményt.

Yoshida elmondta, hogy a fejlesztés nagyon késői szakaszáig nem is tudták kipróbálni a játékot, de amikor végre megtehették, nem volt éppen leányálom: szaggatott, folyamatos technikai problémák voltak. "Így alábecsültük a játékot, de meg kell jegyezni, hogy a teljes japán sajtó is ugyanezt tette."

Később aztán, mikor újra próbálták a játékot, Yoshida arra jutott, hogy nagyon rossz, és inkább félretette. Szerencsére azonban később az Atlus megjelentette Észak-Amerikában, a Namco pedig Európában, így végül hozzánk is eljuthatott ez a remekmű.

11.
11.
Raam989
#10: De ebben mi volt a baromság? Ez így van, ahogy mondtad... :S
10.
10.
Garfartix
#9: Csak ki akartam próbálni milyen érzés baromságokat írni
9.
9.
Garfartix
A Battlefield ezerszer jobb mint a Call of Duty!!!!!
8.
8.
Én csak azt nem értem, hogy ilyenkor hol vannak (és egyáltalán minek ? :) a moderátorok ? Miért nem lehet az ilyen barmokat kibaszni permbannal ? :(((

Már elnézést a vulgarizálás miatt, de amikor minden egyes hírnél megy a faszverés akkor már kezd nagyon idegesítő lenni... :(
2.
2.
Raam989
Az hagyján, hogy elszúrták a demons kiadását, de hogy a folytatást is lemondták, az mégnagyobb hiba volt. A dark souls szerintem hatalmas siker lett ebben az elkorcsosult casual videojáték közösségben...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...