Free-to-play játékon dolgozik a Blizzard?

  • Írta: fojesz
  • 2012. február 26.
  • Pletyka
Link másolása
A Develop magazin értesülései szerint free-to-play játékon dolgozik a Blizzard, ami mindenképpen érdekes annak fényében, hogy kora ellenére a World of Warcraft sem áll hadilábon az előfizetéses modellel. Természetesen a projektről egyáltalán nem derült ki semmilyen konkrétum.

Bár a World of Warcraft játékostábora az utóbbi időben nem igazán gyarapodik, azt a jobb esetben is csak stagnáló felhasználóállomány mellett sem lehetne állítani, hogy az MMORPG hanyatlik, hiszen a mai napig milliók fizetnek elő a játékra. Ennek fényében különös kísérletezőkedvet sejtetne a Blizzard részéről, ha a pletykáknak megfelelően valóban free-to-play játékot dobna piacra.

Márpedig a Develop magazin meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a fejlesztőcég erre készül, a cikk szerint a Blizzard szeretné kiterjeszteni az üzleti lehetőségeit, hogy a jövőben mind előfizetéses, mind pedig free-to-play játékokat futtathasson. A Blizz nem volt hajlandó kommentálni a pletykákat, és sajnos arról sem szól a fáma, hogy egy új projektnél (a Titan esetleg?) vagy talán a WoW-nál vezetné-e be a cég az új üzleti modellt.

A World of Warcraft a huszadik szintig jelenleg is free-to-play játszható, addig a játékosok ingyen tölthetik le a klienst, és annyi időt töltenek el Azeroth világában, amennyi jól esik nekik. Mike Morhaime, a Blizzard vezérigazgatója nemrég erélyesen állt ki az előfizetéses modell mellett: mint mondta, mind a WoW, mind az Old Republic olyan értékes tartalmat kínál havi 15 dollárért, amit máshol nem kaphatnak meg a játékosok.

5.
5.
Rayzax
#4: osztom a véleményt :D
4.
4.
Giga0509
Diablo 3-on dolgozzanak már inkább,hogy minél előbb jöjjön ki.
3.
3.
Necreon
#2: Most divat ez a műfaj, kijönni egy fizetős címmel ennyi sikeres között semmi értelme nem lenne.
2.
2.
Stranger666
A Blizzard dota a Sc2-n belül lesz játszható. Elvileg ingyen. Mondjuk nem tudom, hogy marketplacere rakják-e.
1.
1.
Necreon
Csak szerintem egyértelmű hogy ez a Blizzard DotA lesz?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...